reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Białystok i okolice

witaj justine
powiedz mi, czy koszula do porodu to taka normalna nocno-szpitalna?
i rzeczywiście nic a nic dziecku nie trzeba zabrać?
a mam jeszcze jedno pytanie, czy mogę takiego maluszka po urodzeniu przewieść te 100 km w foteliku samochodowym? no bo w czym?

reklama
Justine witaj :)
Ja dzis byłam i wiem już co ze sobą zabrać, jedną bawełnianą koszulę, a dla dziecka tylko czapeczkę, a wszystko dadzą :)
Oprócz koszuli to kapcie, klapki pod prysznic, dwa reczniki, majtki jednorazowe, przybory toaletowe swoje, biustonosz do karmienia i wkładki, tylko jakie, bo napisali słowo wkładki, chyba chodzi o te co po porodzie się używa w czasie połogu, ja zamówiłam przez allegro albo wkładki laktacyjne :)

ze mna lezała na sali kobietka ktora maluszka po porodzie własnie w foteliku ponad 100km. powiozła do domu.

A ja niedługo bede bliziutko Was... hm... niedługo.... w 2007 roku pewnie sie budowa zupelnie zakończy no i bede w Bielsku. A w Hajnowce mieszka moja szwagierka - Hania Przesniak.

W klinice koszulę dają taką jak do porodu, tzn. z głębokim rozciięciem przy dekolcie. Jeśli chodzi Ci o to, jaką wziąć, to po prostu taką, w jakiej będzie Ci wygodnie - T-shirt może być, tylko w dużym rozmiarze. Ja po porodzie nie dostałam niuni do karmienia, więc nie był potrzebny dostęp do piersi. Zresztą jak już było po wszystkim mąż pomogł mi się przebrać w koszulę dla mam karmiących (tej używałam tylko w szpitalu zresztą i drugi raz bym jej nie kupiła).
Jagienkę włożyliśmy z kocem razem do fotelika. Siedziałam z nią z tyłu (ja na kółku dmuchanym dodatkowo) i dawałam palec do ssania, żeby nie płakała, bo smoczka nie wzięliśmy.

Twojej szwagierki nie znam niestety Żużaczku :(

tylko jak takie maleństwo do tego fotelika ułożyć... toż to ociupinka człowieczka..... ale będę mieć stracha!

ewan z własnego doswiadczenia - jak fotelik jest z tych głebokich to dobrze miec pieluszke zlozoną i w to zagięcie połozyc. zeby dzidzia miała bardziej plasko a nie była zgieta jak scyzowyk.

Ja tez wkładałam pod spód pieluche, na to ręcznik, na to kocyk..i dzidzia.
Zużaczku, fajnie, że będziesz w Bielsku. Ja lubie Bielsk, świetne buty tam maja, dobry sklep dla dzieci, jeden niezły z ciuchami...i auchan podobno buduja.

kalina auchan? Ostatnio wybudowali supermarket który nie chwalac sie ja projektowałam....min.
Ale z tego co wiem to hipermarkety buduje się w miastach które przekraczaja iles tam tys. miszkańców. W Bielsku jest za to fuuul supermarketów i przybywa. A wiesz czemu? Bo bielsk ma najznizszy wskaźnik bezrobocia w Polsce. ::) Tak właśnie dowiedziala sie od Berezowca.

reklama
Może to plota z tym auchanem...

No dobra.

Coś fajnego znalzałam...dla tych co lubia czytac w wannie.
batcadlg2rg.jpg

marzy mi sie taki wolny wieczór...mąż zajmie sie dzidzią na 2 godziny...a ja chlup..muzyczka...jazzik...świece...

Do góry