reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bezsenność w ciąży!!?

ja jak pewnego razu zasnac nie moglam to wzielam kredki swiecowe mojego skarba i doslownie cala kolorowanke jej pokolorowalam...haha...i oczy mnie jakos zaczely sie zamykac...:-)potem dziecku trzebabylo nowa kolorowanke kupic...hihi:cool2:

reklama
A mnie się wreszcie udało! Przespałam całą noc z wypadem do kibelka, ale to już norma ;-)
Jak cudownie! Mam nadzieję, że to nie przejściowe. Może jednak magnez skutkuje?

No, radosna taka wstałam i wypoczęta i uwierzyć nie mogłam że udało mi się całą noc przespać i nawet po wypadzie do kibelka bezproblemowo zasnęłam. Tzn zniknęły "mrówki"... ;-)

a ja juz powoli zaczynam cierpiec na wszystkie "nocne uroki ciazowe";-) skurcze w lydkach, bol zeber, niewygodna pozycja do spania, ciagle oddawanie moczu, wstawanie co kilka godz zeby sie napic, dzidzia nie dajaca zasnac (jak ona nie spi to z jakiej racji mama ma spac?:-)) itp itd... wymieniac mozna dlugo... I jak tu jeszcze wytrzymac prawie 2 miesiace??:shocked2:

i ja też nie mogę spać...:-:)-:)-( ale tylko w nocy...w dzień-śpię do 13...mam jakieś lęki,bolą mnie plecy i tak z boku na bok do 3.......:-:)-:)-( jeszcze dwa tygodnie temu było ok......nie wiem co się dzieje...:-(

oj dziewczyny, a u mnie dopiero początek ciąży i powinnam spac "jak ta lala" a ja śpię po 3-4 godziny na dobę... Oweszem, mam kryzys i zasypiam po kątach na 5-10min między 15-19, ale potem w nocy... jak widać.... ie mogę za nic zasnąć, albo zasypiam na godzinę, dwie, budzę się a potem dopiero organizm poddaje się o świcie... Już nie mam sily.... To juz trwa przeszło 2tyg, chodze na rzęsach,a mleko, kakao czy wietrzenie pokoju nie pomaga... :-( A podobno meliski w pierwszym trymestrze- nie za bardzo mi wolno... :-(

Niestety mnie się już tak pięknie nie zasypiało. Przewracałam się z boku na bok chyba ponad godz, wychodziłam do kibelka, nie wiem kiedy ale w końcu zasnęłam, ale budziłam się w nocy. Nie miałam mrowienia w mięśniach ale takie jakieś dziwne podenerwowanie czułam, oddech płytki... Czuję jakby ucisk, ból w klatce piersiowej....Myślę, że to już niestety tak będzie do końca. Na palcach jednej ręki zliczę przespane noce.

Ostatnia edycja:
reklama
oj dziewczyny, a u mnie dopiero początek ciąży i powinnam spac "jak ta lala" a ja śpię po 3-4 godziny na dobę... Oweszem, mam kryzys i zasypiam po kątach na 5-10min między 15-19, ale potem w nocy... jak widać.... ie mogę za nic zasnąć, albo zasypiam na godzinę, dwie, budzę się a potem dopiero organizm poddaje się o świcie... Już nie mam sily.... To juz trwa przeszło 2tyg, chodze na rzęsach,a mleko, kakao czy wietrzenie pokoju nie pomaga... :-( A podobno meliski w pierwszym trymestrze- nie za bardzo mi wolno... :-(

Twój organizm ma zwiększone zapotrzebowanie na pierwiastki, elektrolity itd i pewnie tego Ci brak.. Ew. moze sie denerwujesz podświadomie całą ciążą i tym co dalej, albo hormony spać nie dają.. Niestety nie wiem jak z suplementami w I trymestrze... Koniecznie powiedz o tym lekarzowi.

Do góry