reklama
a ja juz powoli zaczynam cierpiec na wszystkie "nocne uroki ciazowe";-) skurcze w lydkach, bol zeber, niewygodna pozycja do spania, ciagle oddawanie moczu, wstawanie co kilka godz zeby sie napic, dzidzia nie dajaca zasnac (jak ona nie spi to z jakiej racji mama ma spac?:-)) itp itd... wymieniac mozna dlugo... I jak tu jeszcze wytrzymac prawie 2 miesiace??
emih
Fanka BB :)
oj dziewczyny, a u mnie dopiero początek ciąży i powinnam spac "jak ta lala" a ja śpię po 3-4 godziny na dobę... Oweszem, mam kryzys i zasypiam po kątach na 5-10min między 15-19, ale potem w nocy... jak widać.... ie mogę za nic zasnąć, albo zasypiam na godzinę, dwie, budzę się a potem dopiero organizm poddaje się o świcie... Już nie mam sily.... To juz trwa przeszło 2tyg, chodze na rzęsach,a mleko, kakao czy wietrzenie pokoju nie pomaga... :-( A podobno meliski w pierwszym trymestrze- nie za bardzo mi wolno... :-(
Niestety mnie się już tak pięknie nie zasypiało. Przewracałam się z boku na bok chyba ponad godz, wychodziłam do kibelka, nie wiem kiedy ale w końcu zasnęłam, ale budziłam się w nocy. Nie miałam mrowienia w mięśniach ale takie jakieś dziwne podenerwowanie czułam, oddech płytki... Czuję jakby ucisk, ból w klatce piersiowej....Myślę, że to już niestety tak będzie do końca. Na palcach jednej ręki zliczę przespane noce.
Ostatnia edycja:
reklama
oj dziewczyny, a u mnie dopiero początek ciąży i powinnam spac "jak ta lala" a ja śpię po 3-4 godziny na dobę... Oweszem, mam kryzys i zasypiam po kątach na 5-10min między 15-19, ale potem w nocy... jak widać.... ie mogę za nic zasnąć, albo zasypiam na godzinę, dwie, budzę się a potem dopiero organizm poddaje się o świcie... Już nie mam sily.... To juz trwa przeszło 2tyg, chodze na rzęsach,a mleko, kakao czy wietrzenie pokoju nie pomaga... :-( A podobno meliski w pierwszym trymestrze- nie za bardzo mi wolno... :-(
Twój organizm ma zwiększone zapotrzebowanie na pierwiastki, elektrolity itd i pewnie tego Ci brak.. Ew. moze sie denerwujesz podświadomie całą ciążą i tym co dalej, albo hormony spać nie dają.. Niestety nie wiem jak z suplementami w I trymestrze... Koniecznie powiedz o tym lekarzowi.