reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bezsenność w ciąży!!?

olcia pociesze Cie ze to duszenie w klatce i plytki oddech podobno znikaja jak juz brzuszek sie obnizy. Czyli w naszym przypadku za jakis miesiac okolo;-)

waniliowa ja tez do 3 sie krece, przewracam z boku na bok ale przed 12 sie mnie nie dobudzi;-) to chyba normalne w ciazy i jak widac wiele dziewczyn ma taki problem... Ja tez jeszcze kilka tyg temu w miare normalnie przesypialam noce ale z nocy na noc jest chyba coraz gorzej.

Najsmieszniejsze w tym wszystkim sa chyba pozycje jakie przybieram do snu:-) dzis np probowalam zasnac z noga na oparciu tapczanu:-) bo tak mnie biodra bolaly ze poduszka pomiedzy nogami juz nie pomagala.

reklama
oj dziewczyny, a u mnie dopiero początek ciąży i powinnam spac "jak ta lala" a ja śpię po 3-4 godziny na dobę... Oweszem, mam kryzys i zasypiam po kątach na 5-10min między 15-19, ale potem w nocy... jak widać.... ie mogę za nic zasnąć, albo zasypiam na godzinę, dwie, budzę się a potem dopiero organizm poddaje się o świcie... Już nie mam sily.... To juz trwa przeszło 2tyg, chodze na rzęsach,a mleko, kakao czy wietrzenie pokoju nie pomaga... :-( A podobno meliski w pierwszym trymestrze- nie za bardzo mi wolno... :-(
czemu melisy nie wolno??
nie słyszałam o tym w sumie... piłam melisę w pierwszym trymestrze, i teraz też popijam sobie czasem przed snem, oczywiście wszystko z umiarem, nie wiadrami ;) skąd ta informacja że nie wolno?

No, tak wlasnie myslalam, że to brzuch mnie rozsadza i nic juz na to nie poradzę... A najlepiej że wszyscy radzą- wysypiaj się póki możesz, potem nie będzie tak łatwo;-)
Najgorzej, że jak jestem niewyspana to potem taka wkurzona... nie panuję nad sobą:wściekła/y:

no ja też chodze potem zła... niewyspana zła, normalnie momentami mam juz dość tej ciąży.to kregoslup boli, to spać nie umiem.. ale trzeba wytrzymać jeszcze troche.. :tak::-)

eva6 Co do melisy to jest ziołem bezpiecznym i polecanym w czasie ciąży właśnie na ukojenie nerwów, a przy tym jaka dobra...mniam "Filiżanka ciepłego naparu z melisy osłodzonego miodem (nie cukrem) usuwa ból głowy, depresję bezsenność. Można też mieszać z rumiankiem i pokrzywą"

Gdybym jej wczoraj niewypiła pewnie do teraz bym niespała. Meczy mnie bardzo bezsenność wczoraj o 3 dopiero po melisie zamknely mi sie oczy. Wiem na pewno ze szałwi w ciazy nie wolno ale zeby melisy nie :no: to nic niesłyszałam a lekarz tez niezabraniał

dzien doberek wszystkim....
ja znowu zaliczam nieprzespane nocki....:-(
zasnelam wczoraj kolo 23-ej i obudzilam sie kolo 1szej w nocy...no i juz lipa.....
maly nie daje spokoju....caly czas sie wierci....na prawym boku dostaje kopniaki...wiec z wielkim trudem na lewy sie klade,a tam jeszcze raz to samo....:szok:
siusiu to nawet nie zlicze ile razy chodzilam...mam dosc....:sorry:

Zażywam magnez 3x2 tabl dziennie, wieczorem wypijam melisę.
Od soboty śpię normalnie, czyli to już 3 nocki! Sukces. Ale jak to mówią- nie chwal dnia przed zachodem słońca... ;-)

reklama
no ja wAM powiem że lepiej już sypiam choć zdarza sie że sie obudze i nie umiem zasnąć.. przed snem rumianek pije albo mleko.

Do góry