reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bezsenność w ciąży!!?

Ja również mam problem z bezsennością:-(. Na początku ciąży przesypiałam całe noce,a teraz nie dość że mam problem z zaśnięciem-23 godzina to już pora na spanie,to budzę się już o 4 nad ranem,i przez kolejne 2 godziny nie mogę zasnąć :-(.Myślę przy tym o różnych rzeczach,które potęgują u mnie tę "niemoc do zaśnięcia".No i oczywiście strach przed zbliżającym się porodem...Ale jak czytam Wasze wpisy widzę że nie jestem sama z moimi problemami i tym się pocieszam :-):-).

reklama
Kasiu oczywiście, że nie tylko ty masz ten problem. Na szczęście jest kilka prostych sposobów na spokojny sen w ciąży. Przed położeniem się do łóżka postaraj się zrelaksować , nie myśl o niczym konkretnym, pozwól po całym dniu odpocząć mózgowi;) Pamiętaj, żeby wietrzyć sypialnię. Jeśli problemem jest wygodne ułożenie się z powodu rosnącego brzuszka, spróbuj specjalnych poduch w kształcie litery C. Wiele przyszłych mam nie może się z nimi rozstać nawet po porodzie. Co do strachu przed nim- każda kobieta go odczuwa, to zupełnie normalne. Poczytaj o dostępnych metodach znieczulenia i sposobach porodu. Wiele oddziałów proponuje np. poród w wodzie, który łagodzi przykre doznania zarówno dla mamy, jak i dziecka.

ja przy kazdej próbie zmiany pozycji wybudzam sie całkowicie a potem męczę się i zasnac nie mogę, boli mnie lewt bok, kregosłup, spojenie, poduszki z kazdej strony, noc dla mnie to katorga straszna, ale juz niedługo

ja jak jeszcze nie widzialam ze jestem w ciazy spac nie moglam :( wiercilam sie krecilam i nic a tylko dowiedzialam sie odrazu spie jak zabita moze dlatego ze pare nocek zawalilam wczesniej wiec teraz nie mam jak narazie problemu z zasypianiem

Niesamowite. To samo u mnie. Budzę się zalezy przeważnie około 4 nad ranem. I nie mogę już spać. Wstaje. Idę napić się ciepłego mleka coś poczytam i dopiero mogę zasnąć około 6 do 9_10. Czyli widzę taki schemat z wypowiedzi wcześniej. Ktoś powinien to zbadać...;-) dodam ze to trzeci trymer.

ha ha, ja mam tak samo:) od początku ciąży z rożnym natężeniem. W lepsze noce udaje mi się przespać 3 godziny bez budzenia się - to mój rekord:) W te gorsze zasypiam o 2 - 3 i do rana budzę się co godzinę. Masakra. Nic nie pomaga na to, ani wietrzenie, ani ciepły rumianek, ani mleko, ani czytanie nudnych książek, a to ostatnie zawsze działało:) No ale już niedługo i noce będą nieprzespane z innego powodu:)

oh to jakis koszmar,ja w tym tygodniu zasypiam ok 4 nad ranem a wstaje o 8 z dzieckiem do szkoly.Mecze sie strasznie,przewracam za wszystkie mozliwe boki i nic

reklama
Do góry