reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bezsenność w ciąży!!?

Ja mam tak samo od początku ciąży , a teraz to już 20 tydzień. I powiedzcie mi jak tu normalnie funkcjonować w ciąży . Pytałam lekarki co z tym zrobić powiedziała , że tak jest w ciąży i nic nie można zażywać . Teraz już jestem na zwolnieniu więc mogę spać w dzień , ale kiedy chodziłam do pracy byłam nieprzytomna , zdarzało mi się usnąć przy biurku.

reklama
Ja pierwszy trymestr przespałam- mój rekord to 16 h bez przerwy :) Od piątego miesiąca natomiast jest odwrotnie- kładę się po północy, a i tak nie mogę zasnąć często do 2, nawet 3 w nocy... Do tego dochodzi budzenie się kilka razy w ciągu nocy, praktycznie bez powodu :(

u mnie to odwrotnie bardziej się rozbudzić nie mogę, a śpię jak kamień , szczególnie jak się wtulę w rogal, z rana muszę wypić tylko coś na rozbudzenia przeważnie są to zioła Energia i Witalność

Witam wszystkie przyszle mamusie , ja znowu mam troszke inny problem:( chodze spac gdzies 6-7 rano potrafie przespac caly dzien az do wieczora i pozniej cala noc sie mecze , mam 16 tydzien ciazy i od poczatku z tym walcze , jest w tym troche mojej winy poniewaz nadal strasznie wymiotuje i jedynie tylko noca jestem w stanie jakos funkcjonowac... tylko , ze juz powoli mnie to wykańcza; ( nie wiem jak to zmienic , chcialabym chodzic spac wieczorem i budzic sie rano. Blagam doradzcie mi cos.. Caluje i Pozdrawiam. ;)
P.S wlasnie klade sie spac po calej nieprzespanej nocy.!

Trzeba powoli się przestawiać. Ewelina zwróć uwagę na to, co jesz - w nocy nie działają narządy wewnętrzne, pewnie dlatego łatwiej TObie funkcjonować. NIe chodzisz do pracy? Dzieci nie masz, że tak całe dnie przesypiasz?

Pracuje tylko 3godziny dziennie 18-21 . Dzieci nie mam to jest moja pierwsza ciąża . W nocy to jest jedyny moment kiedy moge posprzątać i porobić wszystko czego nie jestem w stanie robic w dzień. ;/

do czasu kiedy nbie mialam super mami ortopedycznej poduszki takze cierpialam na bezsennosc, teraz juz z tym problemu nie mam

moja bratowa taka miala bo byla antyalergiczna a ona ma u[czulenie na wszystko, a przeciez podczas ciazy wazny jest odpoczynek i harmonia

reklama
Do góry