reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bezsenność w ciąży!!?

Hej dziewczynki :-) Ja jestem dopiero w 6 tygodniu a już odczuwam bezsenność na wlasnej skórze... normalnie niekiedy to myślę że oszaleję. Czy się położę wcześniej czy późno to i tak nici ze spania. Tzn usnę, ale pośpię 2 godziny i budzę się w pełni wyspana! Normalnie koszmar!!! I oczywiści później jakieś 4 godziny walki i jak sie uda usnąć to też tylko na 2 godziny :-( A mąż obok oczywiście chrapie w najlepsze. A najgorsze jest to że później to już nawet nie wiem jakie pozycje przyjmować i nawet poduszka wydaje mi się "za ciepła" i szukam zminego miejsca. Ale pocieszam się że może skoro męczy mnie bezsenność w 1 trymestrze to dwa następne odeśpię :-D

Oj Anecia1111,to chciałam Ci życzyć by tak było,ale w trzecim trymestrze to raczej niemożliwe:tak:,postaraj sie wyspac raczej w drugim,teraz pewnie hormony-szalejące najbardziej na początku,tak na Ciebie działają, w drugim trym.ogolnie przeważnie jest lepiej i brzuszek jeszcze tak nie przeszkadza,ale w trzecim!:szok: raczej trudno dobrze spać z wielkim brzuchem,skurczami macicy-bo wtedy już są te przepowiadające,brzuch uciska na przeponę-cięzko oddychać,na kregosłup-więc boli,na żołądek-więc zgaga,na pęcherz-więc siusiu kilka razy w nocy,a czasem maluszek w brzuszku chce sobie poharcować:tak:.Tak więc lista powodów do bezsenności jest długa zwłaszcza w tym ostatnim etapie ciaży.Ja już się przyzwyczaiłam do "nie spania":sorry2::tak:Tak więc ,jak tylko będziesz mogła spać wkrótce to śpij ile wlezie:tak::-D Duzo zdrówka zyczę:-)

reklama
Dzisiaj przemordowałam jakieś dwie godziny niby spania i już od czwartej ani minuty....teraz padam na ryjek......zamordowałabym za jedną normalną przed ciążową noc........

ja troszke inaczej po 4 grubo udalo mi sie usnac o 7 wstalam ale nie umieram jeszcze a o 19 wizyta moze potem odespie jak juz bede wiedziala ze jest ok?
ale sie ludze ehh dobre i to pomarzyc zawsze mozna

ja teraz w ostatnim miesiacu jestem to nieraz sie co chwila budzie.. albo na siku albo dzidziuś tak kopie że aż boli.. :( ahh

Witam ja mam ten sam problem jestem w 20tyg ciazy i od jakiegos czasu budze sie o 3,4 i nie moge spac zasypiam dopiero o 6,7 i śpie do 10 albo i dluzej. Denerwuje sie bo krece sie z boku na bok nie wiem co ze soba mam zrobic a na dodatek bola mnie zebra i nie wiem dlaczego :-( Pozdrawiam

ja ostatnio jakoś sobie radzę - zasypiam z głową troszkę wyżej (tzn od łopatek w górę) na górze miękkich poduszek, a przed snem wypijam kubek ciepłego mleka albo zjadam miskę kaszki dla dzieci :)zawstydzona/y::-D) plus standard - wietrzenie pokoju, spacer, ciepły prysznic... jakoś na razie skutkuje chociaż zdarzają się noce że i do rana siedzę i już nie mam kompletnie co robić a spać nadal się nie chce... aaa co do komputera to podobno rozprasza, bardziej rozbudza niż usypia:dry:

reklama
U mnie to nadchodzi falami:
albo mam kilka dni totalnej śpiączki- wczesnie zasypiam, pozno wstaje i dosypiam w ciągu dnia...
albo przez kilka dni cierpię na bezsenność...
sposobu na to niestety nie znalazłam

Do góry