reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta hcg

Witam,
W dniu 13.06 zrobiłam badanie Beta HCG wynik - 58,79 IU/ml.
Pierwszy dzień ostatniej miesiączki - 11 maja. Czy jest to właściwy wynik? Martwię się, że stężenie jest za niskie.
Jaką miałyście bete w 4-5tygodniu?

reklama
Niestety jednorazowy wynik za wiele Ci nie powie, tak jak napisała Hankaa powtórz po 48h, przyrost powinien być minimum 66%. Powodzenia ✊

Ja w dniu miesiączki 67,po dwóch dniach 186. Poprosiłam też o progesteron, to Lekarz się w sumie zdziwił czemu to badanie ma służyć. Badałyście progesteron na początku? Dodam, że moja poprzednia ciąża okazała się być pozamaciczną przy becie okolo 3tys.. Także stres jest :(

Ja w dniu miesiączki 67,po dwóch dniach 186. Poprosiłam też o progesteron, to Lekarz się w sumie zdziwił czemu to badanie ma służyć. Badałyście progesteron na początku? Dodam, że moja poprzednia ciąża okazała się być pozamaciczną przy becie okolo 3tys.. Także stres jest :(
Ja progesteronu nie badałam i lekarz w sumie ani razu o nieho nie pytał.
Potem zbadali mi go raz w szpitalu bo zaczęłam krwawić, ale wynik był w normie więc progesteron nie miał tu nic do rzeczy.

Niestety jednorazowy wynik za wiele Ci nie powie, tak jak napisała Hankaa powtórz po 48h, przyrost powinien być minimum 66%. Powodzenia ✊
Cześć dziewczyny jeśli beta wzrasta o 66% co 48h to jest dobrze ?i nie oznacza ciąży pozamaczicznej ?martwie się bo bete miała w pon 786,40i na usg nie było widać a WcZodaj 2300 dziś mam lekarza prywatnie myślicie ze pęcherzyk ciążowy się pokaże ?

reklama
Do góry