anula88
MAMY SIEBIE :0)
podoba mi się to w takim razie będzie Karolinka albo MadziaU mnie pierwszy test tez sie lekko rozlal i wg badAN BEDE MIALA CORE.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
podoba mi się to w takim razie będzie Karolinka albo MadziaU mnie pierwszy test tez sie lekko rozlal i wg badAN BEDE MIALA CORE.
Szacun kochana ! i co my byśmy bez ciebie zrobiły ?Coś mi forum świruje...
anulka: no byłaby parka
julia: prawidłowo to wygląda tak, że pęcherzyk rośnie do momentu, aż dojrzeje i wtedy uwalnia komórkę jajową. Pozostałość przekształca się w ciałko żółte, które na usg może być zaobserwowane w postaci np. zapadniętego pęcherzyka albo takiej pofałdowanej struktury przypominającej gwiazdę. Często po owulacji występuje płyn w zatoce Douglasa, który utrzymuje się tam przez jakiś czas, ale niezbyt długo, wiec jak się pójdzie za późno to może go już nie być. Niektórzy lekarze nie uznają usg do potwierdzania pęknięcia pęcherzyka, wolą oznaczyć progesteron ok 7 dni po, który jest bardziej jednoznaczny.
Madzia najbardziej mi się podoba