reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

Noo lux a moze co by wyszło już :p , no u mnie całe szczęście ten tydzień szybko zleci mam taka nadzieję :)

reklama
Xbum to witaj w klubie ale ile tego wina trzeba pic? Codziennie ? Ja nielubie ogolnie bleeee...
Ja mialam 6mm wiec szalu niema :/
Czytalam tez o acard!

Ja wlasnie pije winko [emoji6] cała butelkę wybombalam i od razu humor lepszy. Rok temu wogole mi endometrium nie rosło a teraz jest super i nie wiem skad to [emoji5] ale migdały tez podzeram [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

julia wiesz co nie wiem ile , ale ja przy braniu bromka nie mogę pić alkoholu :D , ale też mi
mówił gin , że mam tą luteinę brać , że temu zarodkowi pomoże to przy zagnieżdzeniu się ...

Kupiłam sobie dzisiaj notes i wszystkie pytania do gin będę tam pisała , żeby na wizycie o niczym nie zapomnieć ha :D gorzej jak pół wypiszę i pomyśli co za wariatka :D

azylek wypij moje zdrówko ;) aaa migddałów to ja nie lubię :p

Azylek moze sprobuje...ehhh ale nie lubie za bardzo poswiece sie hihi.
No wlasnie bylam w 4 ciazach , mnostwo monitoringow mialam i bylo git a teraz problem:/ czytalam ze wsrto zrobic jeszcze hormon estriadol co odpowiada za endometrium...
Wiec zrobie w kolejnym cyklu!

Xbumx dobry pomysl z tymi pytaniami, ja tak czasami robilam!! Ale po owulacji masz brac te lutke? Bo caly cykl chyba nie? Co?

julia: co do clo to z tego co się orientuję dawkowanie zależy od długości cykli i od konkretnego przypadku. W większości to chyba jednak metoda prób i błędów. Jak nie działa tak to się zmienia i patrzy czy się poprawia :| A co do endo to faktycznie troche cienkie, ale nie jest tragiczne. Progesteron sobie łykasz w II fazie? Bo on też wspomaga właśnie endo. A co endo to ja zjadam orzechy brazylijskie (2-3 sztuki) dziennie. Do tego ogólnie orzechy, migdały, rybki. Acard to chyba bardziej na ukrwienie wpłynie niż na samą grubość endometrium.

lux: uuu współczuje tego bólu biustu :(

xbum: a nie rośnie ci endomentrium po progesteronie? Powinno. Jeśli 5mm przed owu to nie tak tragicznie jeszcze, bo ma trochę czasu do ewentualnego zagnieżdżenia. Dobry pomysł z notesem :)

Ja od kiedy jem systematycznie orzechy to nie mam kłopotów z endo. Wcześniej miałam w okolicy owulacji ok. 7mm a teraz mam 11 mm, więc poprawa znaczna. Ale co z tego jak zagnieździć się nic tam nie chce :D

julia ja podobno dziwnie biorę ta luteine bo od 10-24dc , więc przed ovu ...Ale gin taak kazał a ja się niee znam :unsure:
Estriadol robiłam to niby w normie :)

Jugo ja nie wiem czy rośnie bo bromka dopiero miesiąc biorę, obejrzymy co gin będzie gadał na wizycie :)
Ooo endo masz piękne ! .. a jakies objawy na @ są czy minęło kochana ?

xbum: @ planowo przyszła dzisiaj :) Więc jak w zegarku, wiedziała kiedy ma się stawić :D Hmmm a może gin dał ci lutke, żeby po prostu cykle ci się unormowały? A nie konkretnie na 2 fazę.

julia: aaaa wiem co do tego acardu to ja się tylko obawiam czy @ się wtedy nie zrobi bardziej obfita? Ma bardzo dużo pozytywnych opinii. No i plusem jest, że bez recepty można kupić.

reklama
Jugo co za wredota z @ , miała jechać na odpoczynek :yes:
A co do lutki mówił , że pomoże mi i z tymi cyklami i z zagniezdzeniem się zarodka , więc ma to wpłynąć na to i na too myślisz wpłynie??
Bo pisałas , ze przez tą luteine mogę ovu nie mieć czy coś i się trochę martwię ...

Do góry