reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bawimy mama, bawimy...

Katik Helenka jeszcze nie obraca się ani z plecków na brzuszek ani odwrotnie i ja też czekam na ten dzień ale ona podobna do Emila i on też robił to dużo później.

reklama
Ktoras z Was pytala o basen jak przygotowac..ja radze przygotowac dzidzie do tmp 32 stopnie
ja bylam w pon z młodym ale był ryk moj Ł musiał wylezc z wody i po pływaniu

ja mam zamiar nalewac wody o w/w tmp i polewac mlodego konewką moze sie przyzwyczai

Ktoras z Was pytala o basen jak przygotowac..ja radze przygotowac dzidzie do tmp 32 stopnie

ja mam zamiar nalewac wody o w/w tmp i polewac mlodego konewką moze sie przyzwyczai

w basenie niedaleko nas (józefów) woda ma 34-35 stopni

w basenie niedaleko nas (józefów) woda ma 34-35 stopni

A mój takiej ciepłej nie cierpi :szok: jak go kąpie to woda musi byc ledwo ciepła... :szok: mors mi sie trafił :eek:

Tam gdzie my chodziliśmy i mamy zamiar teraz z Alicją też woda cieplejsza, taka dla maluszków.
Alicja też się nie obraca brzuszek-plecki, dwa razy tak przypadkiem się mykła, ale nie załapała jak to robić świadomie. Teraz ma coraz mniej okazji, bo tutaj tylko jak moja mama z Igorem na placu zabaw, to wtedy jej kocyk rozkładam. Od wczoraj na tym kocyku Alicja na dłoniach się opiera, albo robi tak, że odrywa całkiem rączki od kocyka i się dźwiga (wygląda to jak "popatrz" jadę bez trzymania/na rowerze/;-):-):-)).
I Młoda uwielbia wszelkie wariactwa,trząść nią, obracać, i buziaki i wtedy uchachana od uszka do uszka:-)

Tam gdzie my chodziliśmy i mamy zamiar teraz z Alicją też woda cieplejsza, taka dla maluszków.
Alicja też się nie obraca brzuszek-plecki, dwa razy tak przypadkiem się mykła, ale nie załapała jak to robić świadomie. Teraz ma coraz mniej okazji, bo tutaj tylko jak moja mama z Igorem na placu zabaw, to wtedy jej kocyk rozkładam. Od wczoraj na tym kocyku Alicja na dłoniach się opiera, albo robi tak, że odrywa całkiem rączki od kocyka i się dźwiga (wygląda to jak "popatrz" jadę bez trzymania/na rowerze/;-):-):-)).
I Młoda uwielbia wszelkie wariactwa,trząść nią, obracać, i buziaki i wtedy uchachana od uszka do uszka:-)

U nas podobnie. Brak umiejetnosci obrotu z brzuszka na plecy. Na brzuszku robi wlasnie taki "samolocik", czyli odrywa raczki i rozklada na boki. A "podrzucanie", potrzasanie i "pierdzioszki" sa najlepsze :-)

Odnosnie basenu, bo mialam juz kilka razy zapyhtac i zawsze mi ucieklo

Wasze Maluchy tez zaraz po wyjsciu z basenu zasypiaja? My nie ujedziemy 50 metrow, gdy zagladam do wozka a Pola juz kima. Dzis pobila rekord - zaraz po wyjsciu stanelam by zadzwonic do tatusia powiedziec jak bylo, po chwili zagladam do niej a tam juz drzemka na calego ...

Odnosnie basenu, bo mialam juz kilka razy zapyhtac i zawsze mi ucieklo

Wasze Maluchy tez zaraz po wyjsciu z basenu zasypiaja? My nie ujedziemy 50 metrow, gdy zagladam do wozka a Pola juz kima. Dzis pobila rekord - zaraz po wyjsciu stanelam by zadzwonic do tatusia powiedziec jak bylo, po chwili zagladam do niej a tam juz drzemka na calego ...

Mnie ziewa już na przewijaku jak ją ubieram, a jak zamykamy za sobą drzwi do budynku to chrapie na całego :-D
Ja tam nie narzekam, jest chwila spokoju ;-)

reklama
Kurcze, ale Wam zazdroszczę tych wypadów na basen. U nas w okolicy basenu dla maluchów nie ma. Jak nam stolarz schody będzie lakierował to się wybieramy na tydzień do Wrocławia i wtedy tam z basenowych przyjemności będziemy korzystać:-)

Może dzieciaczki śpią, bo basen traktują jak wieczorną kąpiel;-) Moja Lenka zawsze po kąpieli automatycznie zasypia, więc po basenie pewnie będzie podobnie.

Do góry