blanny
Fanka BB :)
Nie wiemy, jak przyrastała.No ale USG było 31.10 a beta robiona 3 tygodnie później. Więc wynik jest ok.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie wiemy, jak przyrastała.No ale USG było 31.10 a beta robiona 3 tygodnie później. Więc wynik jest ok.
Po co straszyc ciąża pozamaciczną?Koniecznie idź jak najszybciej na USG. Przy takiej becie będzie zarodek z serduszkiem.
Musisz jak najszybciej zrobić USG, aby znaleźć przyczynę, czemu lekarz wtedy nic nie widział, a beta wynosi tyle, ile wynosi. Bo albo ciąża jest młodsza albo jest np pozamaciczna. Także nie stresuj się na zapas, ale działaj koniecznie.
Skoro masz nieregularne miesiączki, to duża szansa, że ciąża po prostu jest młodsza i wszystko jest w porządku.
Straszyć? Przecież napisałam, żeby się nie stresowała na zapas, ale żeby to jak najszybciej sprawdziła. Po prostu. Bo generalnie wtedy już powinna spokojnie w macicy być ciąża, a jednak jej nie było. Mogła być w jajowodzie, co na początku łatwo przeoczyć. A wcale nie musiał do tej pory pęknąć, tu na forum były przypadki zarodków z bijącym serduszkiem w jajowodzie.Po co straszyc ciąża pozamaciczną?
Jakby była to taka ciąża dawno by jajowod pękł doszłoby do stanu zapalnego i gorączki.
A tu pewnie jest ciąża mlodsza.
Idz na uzg do ginekologa I wszystko się wyjaśni
Dziekuje,w poniedzialek bede dzwonic do swojego lekarzaStraszyć? Przecież napisałam, żeby się nie stresowała na zapas, ale żeby to jak najszybciej sprawdziła. Po prostu. Bo generalnie wtedy już powinna spokojnie w macicy być ciąża, a jednak jej nie było. Mogła być w jajowodzie, co na początku łatwo przeoczyć. A wcale nie musiał do tej pory pęknąć, tu na forum były przypadki zarodków z bijącym serduszkiem w jajowodzie.
Natomiast skoro Autorka pisze, że miewa nieregularne cykle, no to ja bym obstawiała, że ciąża jest młodsza. Co też napisałam przecież.
Ale nikt z nas tu nie może obiecać przecież, że na sto procent jest młodsza i że wszystko jest super. Potrafisz coś takiego obiecać bez USG? Bo ja nie, nie wróżę ze szklanej kuli. A prawda jest taka, że w macicy nic nie było, kiedy już powinno być i wg om ta beta jest za niska. Po prostu. Natomiast przy nieregularnych cyklach jak najbardziej może tak być, ciąża może być młodsza. Ale nie wiem tego nai ja, ani Ty.
A mi chodziło o to, by nie czekać np kolejnych 2 czy 3 tygodni, tylko iść w tym tygodniu na USG i sprawdzić. I tyle.
Super. Ja trzymam mocno kciukiDziekuje,w poniedzialek bede dzwonic do swojego lekarza
Dzieki Bogu wszystko jest w porzadku, ciaza jest mlodsza bo to dopiero 6tyg+6dni. Serduszko bije, wiec oby tak dalejSuper. Ja trzymam mocno kciuki
Cudownie!! Gratuluję!!Dzieki Bogu wszystko jest w porzadku, ciaza jest mlodsza bo to dopiero 6tyg+6dni. Serduszko bije, wiec oby tak dalej