Devin
Moderator
Nie bada się już bety na takim etapieDziewczyny czy beta 53841 w 10 tygodniu jest okej?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie bada się już bety na takim etapieDziewczyny czy beta 53841 w 10 tygodniu jest okej?
Masz nieregularne cykle?Hej, pomocy bo wariuje... ostatnia miesiaczke mialam 10 wrzesnia. 31 pazdziernika bylam u gina i powiedzial ze piekne endometrium i w takim moglaby byc ciaza. Dal mi tabletki na wywolanie okresu. Po odstawieniu 10 dni nic... kazal zrobic test i przed wczoraj piekne grube dwie kreski. Wczoraj dla potwierdzenia poszlam na bete i wynik 33 501. Czy moge sie cieszyc? Jakos nie umiem, ciagle sie stresuje ze to nie to albo ze cos jest nie tak... dlaczego lekarz nie widzial nic 31 pazdziernika a wynik jest tak wysoki?
TakMasz nieregularne cykle?
To może miałaś późną owulację i tego 31 października jeszcze nic nie było widać.
Bylam wtedy po covidzie i nie mialam w pazdzierniku monitoringu wiec nie jestem w stanie nic okreslic. Ale miesiaczka ostatnia byla 10 wrzesniaTo może miałaś późną owulację i tego 31 października jeszcze nic nie było widać.
Umów się na usg. Rozsądek mówi, że całe szczęście, że nie widział 3 tygodnie temu, bo jest nadzieja, że teraz jesteś dopiero około 6 tygodnia ciąży.Hej, pomocy bo wariuje... ostatnia miesiaczke mialam 10 wrzesnia. 31 pazdziernika bylam u gina i powiedzial ze piekne endometrium i w takim moglaby byc ciaza. Dal mi tabletki na wywolanie okresu. Po odstawieniu 10 dni nic... kazal zrobic test i przed wczoraj piekne grube dwie kreski. Wczoraj dla potwierdzenia poszlam na bete i wynik 33 501. Czy moge sie cieszyc? Jakos nie umiem, ciagle sie stresuje ze to nie to albo ze cos jest nie tak... dlaczego lekarz nie widzial nic 31 pazdziernika a wynik jest tak wysoki?
Musisz zostać zbadany przez lekarzy!Bylam wtedy po covidzie i nie mialam w pazdzierniku monitoringu wiec nie jestem w stanie nic okreslic. Ale miesiaczka ostatnia byla 10 wrzesnia
Koniecznie idź jak najszybciej na USG. Przy takiej becie będzie zarodek z serduszkiem.Hej, pomocy bo wariuje... ostatnia miesiaczke mialam 10 wrzesnia. 31 pazdziernika bylam u gina i powiedzial ze piekne endometrium i w takim moglaby byc ciaza. Dal mi tabletki na wywolanie okresu. Po odstawieniu 10 dni nic... kazal zrobic test i przed wczoraj piekne grube dwie kreski. Wczoraj dla potwierdzenia poszlam na bete i wynik 33 501. Czy moge sie cieszyc? Jakos nie umiem, ciagle sie stresuje ze to nie to albo ze cos jest nie tak... dlaczego lekarz nie widzial nic 31 pazdziernika a wynik jest tak wysoki?
No ale USG było 31.10 a beta robiona 3 tygodnie później. Więc wynik jest ok.Koniecznie idź jak najszybciej na USG. Przy takiej becie będzie zarodek z serduszkiem.
Musisz jak najszybciej zrobić USG, aby znaleźć przyczynę, czemu lekarz wtedy nic nie widział, a beta wynosi tyle, ile wynosi. Bo albo ciąża jest młodsza albo jest np pozamaciczna. Także nie stresuj się na zapas, ale działaj koniecznie.
Skoro masz nieregularne miesiączki, to duża szansa, że ciąża po prostu jest młodsza i wszystko jest w porządku.