reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania, Wizyty, USG :)

Mry ja nie wiem czy ktoś Ciebie kochana tutaj ocenił. Myślę, że każdy wyraził swoje zdanie i jeżeli to Cie w jakiś sposób dotknęło to nie było to zamierzone. Jak widzisz każdy ma różne zdanie i czasem takie przeczytanie wypowiedzi innych może pomóc podjąć ci jakąś decyzję.
Obojętnie co postanowicie z mężem ma być komfortowe dla was i my tutaj na forum będziemy Cię wspierać ;)

reklama
Mry nikt tu cię nie ocenia. To tak trudna decyzja że sama nie wiem co bym zrobiła a jednak to decyzja na całe życie. Pogadaj z lekarzem. Mam nadzieję że dalsze badania rozwieją wszelkie wątpliwości i dzidzuś będzie zdrowy bo szanse mimo wszystko ma spore. Zobacz jo79 miała już mieć usuwaną ciąże a jednak okazało się ze maluch ma się dobrze. Liczymy że to będzie taki nasz koleiny czerwcowy cud. Buziaki i pamiętaj że to wasze życie i nic nam do tego. Jesteśmy po to żeby się wspierać a nie oceniać. Ja jednak cały czas liczę że będzie dobrze :)

Mry nikt nie ocenia tak jak pisałam nikt nawet nie ma prawa to naprawdę trudna decyzja i my będziemy cię tylko wspierać ale ja myśle ze jeszcze za wcześnie dziecię może być zdrowe i tego ci życzę z całego serca i trzymam kciuki :*

Mry, ja też mogę tylko podpisać się pod słowami moich przedmówczyń- bo to miałam właśnie na myśli, nikt nie powinien nikogo oceniać w tak trudnych sytuacjach.
Trzymaj się. A my trzymamy za Was kciuki z całych sił!

Mry trzymam kciuki za Was i za kazda decyzja jaka podejmiecie. Ja mam 35 lat i moj maluch mial przeziernosc 1.9 troche panikowalam i zrobilam papa i jest ok. Moja przyjaciolka miala przeziernosc 1.6 i papa wyszla jej zle, nastraszyli ja lekarze ze dzidzia ma za krotka kosc udowa... zrobila amniopunkcje i dzidzia zdrowa jest! Mry to tylko statystyki sa. Ja od poczatku wiedzialam co zrobie jesli bedzie cos nie tak. Musisz sie uspokoic i porozmawiac z partnerem o amnio. Bylam z moja przyjaciolka podczas tego badania jako wsparcie i tlumacz. 2 kumpela miala to badanie z bliznietami i tez wszystko bylo ok. Powiem Ci ze ja bym poszla na to badanie choc mam zagrozona ciaze i jestem na heparynie. Wolalabym wiedziec niz zyc w nerwach. Przepraszam jesli cos powiem nie tak ale tule Cie i mam nadzieje ze dzidzia jest zdrowa. Duzo spokoju ducha dla Ciebie.

Mry serce mi zamarlo jak przeczytalam o wyniku testu :(
jestem z Toba mysla i modlitwa! Trzymaj sie cieplutko i staraj sie odganiac od siebie czarne mysli. Powtorze, za dziewczynami to tylko statystyka, z ktorej wynika ze jedno dziecko na 302 z takim wyniekiem urodzi sie chore. Mysl Kochana pozytywnie! Staraj sie dla swojej starszej coreczki szybko sie pozbierac i na spokojnie ulozyc sobie razem z partnerem jakis plan dzilania. Ja bym chyba poszla w strone badan nieinwazyjnych, bez wzgledu na Twoja ostateczna decyzje sa one bezpieczne dla dzidzi a daja 99% pewnosci. Potem moze sie okazac ze nie musisz stawac przed zadna miazdzaca decyzja, wiec do tego czasu postaraj sie nie zadreczac. Wiem ze latwo mowic, ale pamietaj ze wszystkie tutaj jestesmy z Toba i mocno trzymamy za Was kciuki. Buziak :*

Mry - poczytaj sobie na tym forum w wątku chyba o amniopunkcji, tak jedna dziewczyna pisała, że chyba miała prawdopodobieństwo mniejsze niż 1:100, a dzieciątko zdrowe się urodziło. Wierzę, że i u Ciebie będzie podobnie.
A tak jak dziewczyny pisały - stres tylko zaszkodzi.

Dziękuję Dziewczyny. Czuje Wasze mocne wsparcie. Jedna wypowiedź mnie ukula. Ale chyba jestem nadwrażliwa.. oczywiście czuje Wasza dobra energię. Dziękuję.
Czuje Sue trochę lepiej. Przespalam się. Wyjdę x domu,skoro już chodzić mogę i trochę odbiega myślami.
W poniedziałek mam wizytę u mojej gin. A potem zobaczymy. Nie wiem nic.

Dziękuję Wam

reklama
Mry zawsze się znajdzie ktoś kto będzie oceniał i będzie wiedział lepiej od Ciebie. Ale przecież to nie on urodzi i będzie wychowywał więc w ogóle nie ma co sobie brać do serca (a chyba wiem o którą wypowiedź Ci chodzi).

Ale i tak najważniejsze jest to co już dziewczyny pisały: ta statystyka wcale nie jest zła a nifty jest bardzo dobrym pomysłem.

Do góry