reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Antykoncepcja...

Buahahaha.......Dawno się tak nie uśmiałam jak czytając anetusię:-):-):-) A taki miałam dzisiaj zły humor i stresa ogromnego. No normalnie nie mogę. Gdzie ja żyję:-D:-D:-D:-D A jak już będę miała iść do piekła (w które i tak nie wierzę) to chociaż będę miała doborowe towarzystwo:-D:-D:-D

reklama
celira hihihi to ja sie z Toba na pewno spotkam bo 2 miesiace temu zalozylam sobie spirale :D

anetusia - zeby nie bylo, z hormonami wiec do zaplodnienia nie dochodzi :D a i jeszcze jedno pytanie....jakie masz rady dla kobiet nie wierzacych? ktore nei wierza w to wszystko o czym piszesz? bo u ciebie to juz nawet nie wiara a fanatyzm - a to nie jest zdrowe ani dla ciebie a zwlaszcza dla twojego otoczenia...takie gadki zostaw dla swoich kolezanek z kolka rozancowego (bez urazy dla innych wierzacych)
aha i jeszcze jedno, co do pisma swietego....wszystko jest kwestia interpretacji!
- skad ty wiesz jaka jest nasza swiadomosc? bo to ze postepujemy inaczej niz ty nie oznacza ze jej nie mamy! a moze to ty nie jestes pewnych rzeczy swiadoma? myslalas kiedys nad tym? czy ktos ci takie pranie mozgu zrobil ze nie widzisz niczego poza tym co ci wpoili - powinnas zmienic wiare na islam, tam tacy fanatycy sa mile widziani.

Ostatnia edycja:
moja droga,
oczywiście każdy z nas będzie inaczej oceniany w niebie, ale szkoda, że nigdy nawet nie tknęłaś pisma świętego w którym masz na wszystko odpowiedź i stąd biorą się te wszytskie wypowiedźi przez diałba ale waszymi ustami wypowiadane za co kiedyś odpowiecie.

Oj kochana nie oceniaj!!!! dla twojej wiadomosci tknelam pismo Swiete :-p praktykuje w kosciele, :-p spiewam w chorze na mszy i chodzilam do Katolika.:-p wiec w tym momecie moja droga naruszylas przykazanie (nie mow falszywego swiadectwa przeciw blizniemu swemu) wiec BRAWO!!!

Jak bys czytala ze zrozumieniem to byz zauwazyla ze na temat spirali sie nie wypowiadam. Moja wypowiec nie byla do spirali bo ja nie mam nie urzywam tylko do tego co napisalas o tych duszyczkach i ustosunkowalam sie do twojej wypowiedzi, bo jest t o temat ktory dziala na mnie jak plachta nan byka. Stawianie siebie w wygorowanym obliczu i swiadomosc ze sie wie najlepiej co i kiedy jest po smierci!.
Ja Sama nie jestem przekonana do spirali i bym sobie nie dala zalozyc (bo sa przypadki ze dziecko urodzilo sie ze spirala w glowie) i dla mnie jest to cos zbednego i niebezpiecznego ALE podkreslam ALE nie oceniam , jak kazdy popelniam bledy i mam grzechy bo sam Pan Jezus powiedzial - niech ten bez grzechu pierwszy zuci kamieniem - a na moje ty wlasnie go zucasz wiec uznajesz ze jestes swieta.

Ja jako osoba wierzaca i praktykujaca moge jedynie np. poradzic czy wyrazic swoja opinie i to wlasnie jest po katolicku a nie - ocenianie, zastraszanie i wypowiadanie jak bys ty byla najwyzszym i wiedziala gdzie nas wszystkich wsadzic.
Kazdy z nas bedzie sie kiedys tlumaczyl u progu wrot do nieba i kazdy z osobna bedzie placila za swoje winy wiec nie do mnie nalezy osadzanie i skazywanie kogos na pieklo bo uwazam ze nie mam do tego prawa bo tylko najwyzszy ma.

stąd biorą się te wszytskie wypowiedźi przez diałba ale waszymi ustami wypowiadane za co kiedyś odpowiecie.- widze ze nam grozisz? Zobaczymy kto odpowie bo moim zdaniem mocherowych beretow tez za duzo nie ma w niebie:tak:.

Podsumowalas moja wypowiec a wcale nie odpisalas na to co napisalam, prosze bardzo przytocz cytat gdzie jest napisane ze male dzieci nie ida do nieba to uchyle sie przed twoja WIEDZA! .

Do nieba nie ida osoby z grzechami (po to jest czysciec) a dzieci nie narodzone czy urodzone ktore umarly nie maja grzechu, wiec ida do nieba proste kropka.

Ostatnia edycja:
celira hihihi to ja sie z Toba na pewno spotkam bo 2 miesiace temu zalozylam sobie spirale :D

anetusia - zeby nie bylo, z hormonami wiec do zaplodnienia nie dochodzi :D a i jeszcze jedno pytanie....jakie masz rady dla kobiet nie wierzacych? ktore nei wierza w to wszystko o czym piszesz? bo u ciebie to juz nawet nie wiara a fanatyzm - a to nie jest zdrowe ani dla ciebie a zwlaszcza dla twojego otoczenia...takie gadki zostaw dla swoich kolezanek z kolka rozancowego (bez urazy dla innych wierzacych)
aha i jeszcze jedno, co do pisma swietego....wszystko jest kwestia interpretacji!
- skad ty wiesz jaka jest nasza swiadomosc? bo to ze postepujemy inaczej niz ty nie oznacza ze jej nie mamy! a moze to ty nie jestes pewnych rzeczy swiadoma? myslalas kiedys nad tym? czy ktos ci takie pranie mozgu zrobil ze nie widzisz niczego poza tym co ci wpoili - powinnas zmienic wiare na islam, tam tacy fanatycy sa mile widziani.

Dobrze powiedziane.:tak:
Fanatyzm to tez juz skrajnosc w wierze wiec tym pokazujesz ze jestes nawet i gorsza od tych co nawet nie wierza!
Nawet Ojciec Pio nie popieral bezsensownych spowiedzi ze wszystkiego a ty pewnie latasz z kazdym duperelem do konfesionalu.

Niestety takie przejawy sa we wszystkich religiach. Poznalam troche islam i powiem ze u niech to w duzej mierze fanatyzm polega na innej interpretacji koranu. Tak jak u nas koran nie nawoluje do zabijania czy bycia zlym tylko interpretacja robi to zamieszanie. Badz co badz Pan Jezus jest jednym z prorokow dla muzlumanow.
anetusia86 pewnie w tym momecie pomyslisz jak mocherowy beret i powiesz ze to sa zli ludzie i ich wiara sie nie liczy to tak tylko napisze ze Swietej pamieci Jan Pawel II jako jedyny z papiezy uznal wszystkie glowne religie za dobre i prowadza do Boga.

A jeszcze jedno - czy ty wszystko robisz to co jest dokladnie napisane w Bibli?
jak tak to rozumiem ze masz ubrana chuste na glowie w kosciele- bo tak powinno byc wzgledem pisma Swietego.

Ostatnia edycja:
Hehe...do zobaczenia:-) Ja jeszcze co prawda nie włożyłam, ale poważnie się nad tym zastanawiam czy nie włoże jak urodzę:-) Ale pigułek się w sowim życiu tyle nabrałam i może właśnie do nich wrócę, a to przecież też zabijanie (jak twierdzą niektórzy):-)
W kazdym bądź razie Kinga do zobaczenia:-)

anetusia, ja nie mam nic do twoich przekonan, ale chciała ci powiedziec, ze prosząc i błagając w taki sposób raczej osiągniesz efekt przeciwny. i nie skłonisz nikogo do czytania Pisma Świętego. I nie do ciebie należy potępianie i osądzanie innych - jeśli chcesz pomóc - po prostu pomódl sie za te osoby i dzieciaczki...

reszta dziewczyn - wpędzicie anetusie w jeszcze większy fanatyzm :sorry:

anetusia, ja nie mam nic do twoich przekonan, ale chciała ci powiedziec, ze prosząc i błagając w taki sposób raczej osiągniesz efekt przeciwny. i nie skłonisz nikogo do czytania Pisma Świętego. I nie do ciebie należy potępianie i osądzanie innych - jeśli chcesz pomóc - po prostu pomódl sie za te osoby i dzieciaczki...

reszta dziewczyn - wpędzicie anetusie w jeszcze większy fanatyzm :sorry:
dobrze napisane :tak:

zwłaszcza, że przy spirali do zaplodnienia faktycznie może dojść, tyle, że do zagnieżdzenia zarodka już nie.

Witam wszytskie Panie. Zacznijmy od tego, że spirala bywa zawodna a zarazem bardzo niebezpieczna!!! Moja ciocia nosiłą spiralę, jednakże nie uchroniło ją to przed zajściem w ciążę. W takim przypadku, spirali nie można wyciągać i dziecko musi koło niej rosnąć co jest niebezpieczne dla obu stron. Poza przy spirali DOCHODZI DO ZAPŁODNIENIA I DZIECKO OBUBIERA BO NIE MA SIĘ GDZIE ZAGNIEŹDZIĆ!!! Jeżeli chcecie nosić w sobie cmentarzysko i czuć się fatalnie ( nawet nie wiedząc o tym) to prosze bardzo, ale to jest morderstwo. Znacie książkę "Trafiona przez piorun" - Gloria Polo z Kolumbii?? Przeczytajcie ją, są tam informacje na temat noszenia spirali a konsekwencji w niebie przed Bogiem. Niebo drży za każdą dokonywaną aborcję, a diabły wychodzą z piekieł za każdą niewinnie przelaną krew i wkrótce będzie na ziemii ciemno od tych złowrogich istot!

Szkoda mi Was dziewczyny, że tak się krzywdzicie... Po śmierci dopiero zrozumiecie co miałam na myśli, ale to będzie za bardzo bolało... i wtedy przypomnicie sobie jak ja Was uprzedzałam :((( Smutno mi, że tak krzywdzicie niewinne dusze, które nie mogą iść do nieba!!!
:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
to ja chyba też do piekła:sorry::sorry::sorry::sorry:
bo myślę nad założeniem spirali,żyję w grzechu bo bez ślubu, najmłodsze dziecko mam nie ochszczone.............uffffff:cool2::cool2::cool2:
a moja babcia dobry człowiek i bardzo bogobojny mówiła nam zawsze że piekło to jest tu na ziemi:tak:

co do zawodnosci to faktycznie tak jest, we trzy z kolezankami zakladalysmy spirale i ja mam do tej pory, jednej z kolezanek rezonans spowodowal uszkodzenie i przestala dzialac, ale w pore wymienila, druga zaszla w ciaze ze spirala :szok:, bala sie okrutnie ze spirala moze uszkodzic dzidziusia ale na szczescie to sie skonczylo happy endem, urodzila piekna coreczke w lipcu, ja juz musze isc wymienic bo trzy lata mijaja niedlugo

z kolei sa rozne spirale i nie kazde zabijaja jajeczko, ja mam taka, ktora wytwarza miedz i zabija plemniki, wiec to raczej nie jest "aborcja" ;-)
odnosnie sprzeciwow co do lamania zasad etycznych, to kazdy srodek antykoncepcyjny moglby byc uwazany za grzech i tak jest, bo przez uzywanie nie dochodzi do zaplodnienia, kalendarzyki, mierzenie temp nie sprawdza sie, bo kazda z nas ma inne cykle, ja np mam bardzo nieregularne i wiem ze predzej czy pozniej zaszlabym w ciaze gdybym stosowala metody naturalne :tak:

a takie pytanie do osob, ktore sa za sposobami naturalnymi, czy wlasnie stosowanie kalendarzykow itp nie jest tym samym co prezerwatywa, tabletki czy spirala? przeciez to tez jest pewien sposob antykoncepcji, unikania zajscia w ciaze
:rofl2:

reklama
Do góry