reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antykoncepcja...

Witam ja mam założoną wkładkę Mirena od 3 miesięcy, na początku było ciężko bo zle się czułam ale teraz już jest dobrze nie mam żadnych dolegliwości, a jaki komfort psychiczny podczas seksu.
Jestem zadowolona, polecam Mirenę..

reklama
Mam pytanie.
Mam 16 lat i mam zamiar zacząć współżyć z moim chłopakiem z którym jestem od ponad roku. Chciałabym wiedzieć czy są przeciwwskazania do brania tabletek antykonc. w moim wieku bo jeśli nie będziemy mieli dobrego zabezpieczenia to z seksu wogole rezygnujemy narazie więc moze jakieś inne porady co do dobrego zabezpieczenia ?
Z góry bardzo dziękuje za pomoc ;* !

Mam pytanie.
Mam 16 lat i mam zamiar zacząć współżyć z moim chłopakiem z którym jestem od ponad roku. Chciałabym wiedzieć czy są przeciwwskazania do brania tabletek antykonc. w moim wieku bo jeśli nie będziemy mieli dobrego zabezpieczenia to z seksu wogole rezygnujemy narazie więc moze jakieś inne porady co do dobrego zabezpieczenia ?
Kochana, idź do ginekologa i zapytaj. przeciez na tabletki i tak potrzebujesz recepty. Niech sie wypowie jako specjalista i dobierze Ci względnie jakieś tabletki.

Mam pytanie.
Uważam, że na tabletki antykoncepcyjne mogłaby się zdecydować kobieta u której dojrzewanie płciowe się zakończyło - czyli około 18-20 roku życia. Tabletki antykoncepcyjne to hormony, które w dużej mierze mogą wpłynąć na to, czy w przyszłości nie będziesz miała problemów z zajściem w ciążę. Szczerze to zachęcałabym cię do podjęcia samoobserwacji swojego cyklu - wtedy możesz dobrze poznać swoją płodność - dni kiedy jesteś płodna a kiedy nie. Ja tak uważam. Jeśli jesteś ciekawa jak to wygląda, to kliknij w różową ikonkę 28 dni w mojej sygnaturze - tam pojawią ci się moje obserwacje z cykli. Chętnie pomogę w interpretacji twoich obserwacji - jeśli się na takie zdecydujesz.
A tak w ogóle, to wiem, że to może raczej mało prawdopodobne, ale zachęcałabym do wstrzemięźliwości jednak - w twoim wieku jeszcze wiele może się zmienić;-) chłopak również.

cześć, ja je brałam okrągły rok, czułam sie po nich bardzo dobrze, nie miałąm żadnych problemów, cena też oki jeżeli będziesz miała jakieś konkretne pytania to odpowiem;-)
mi lekarz powiedział że to dla kobiet karmiących piersią w instrukcji też tak jest, czy ty nadal karmisz?? no i je sie bierze bez przerwy, co za tym idzie nie miesiaczkujesz

Ostatnia edycja:
Tak ja nadal karmie piersia i jeszcze niemiałam miesiaczki,juz dosc długo,i tez dlatego mi je pani doktor przypisal;a.
A i mam pytanie po której tabletce bede w pełni zabezpieczona??

Witam wszytskie Panie. Zacznijmy od tego, że spirala bywa zawodna a zarazem bardzo niebezpieczna!!! Moja ciocia nosiłą spiralę, jednakże nie uchroniło ją to przed zajściem w ciążę. W takim przypadku, spirali nie można wyciągać i dziecko musi koło niej rosnąć co jest niebezpieczne dla obu stron. Poza przy spirali DOCHODZI DO ZAPŁODNIENIA I DZIECKO OBUBIERA BO NIE MA SIĘ GDZIE ZAGNIEŹDZIĆ!!! Jeżeli chcecie nosić w sobie cmentarzysko i czuć się fatalnie ( nawet nie wiedząc o tym) to prosze bardzo, ale to jest morderstwo. Znacie książkę "Trafiona przez piorun" - Gloria Polo z Kolumbii?? Przeczytajcie ją, są tam informacje na temat noszenia spirali a konsekwencji w niebie przed Bogiem. Niebo drży za każdą dokonywaną aborcję, a diabły wychodzą z piekieł za każdą niewinnie przelaną krew i wkrótce będzie na ziemii ciemno od tych złowrogich istot!

reklama
Do góry