reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antykoncepcja...

biorę też teraz proszki antykoncepcyjne i nie wiem czy odstawić je już czy nie i czy muszę jeszcze czekać czy już możemy się starać? proszę pomóżcie nam
Jeśłi chcesz się starać o dziecko to dobrze by było, gdybyś oczyściła organizm z dodatkowych hormonów i żeby organizm wrócił do normy po poronieniu - nie rozumiem lekarzy, którzy po jednym szoku dla organizmu, jakim jest poronienie, dokładają kolejny w postaci tabletek.
Jeśli chcesz się starać to proponowałabym ci odrazu odstawić tabletki i rozpocząć obserwacje. Po tabletkach czasami organizm bardzo długo wraca do normy i często zdażają się cykle bezowulacyjne - czyli po odstawieniu tabletek możesz mieć problem z zajściem w ciąże nawet dłużej niż rok.

reklama
Ja zaszlam w ciaze w 4 cyklu po odstawieniu tabsow ale wiem ze przerwa jest wskazana.Zamiast tabletek lepiej polykac kwas foliowy.

Witam!
Chciałabym się dowiedzieć czy ,któraś z was ma wkładkę z hormonem Mirena?
Założyłam ją 5 maja o do dziś mam plamienia!!!!
Lekarz powiedział mi ,że to może potrwać ok 6 tyg a tutaj jest już grubo ponad.
Trochę mnie to drażni i codziennie czekam z utęsknieniem kiedy to się skończy!!!!!

Ps.oczywiście w temacie miało być WKŁADKA a nie wkładak przepraszam.

hej mam pytanko. przed ciążą dobrych parę lat brałam Microgynon 21 wszystko było ok. po urodzeniu dziecka miałam znów przerwę bo długo karmiłam piersią (około 1,5 roku). teraz wzięłam pierwszą tabletkę 3go lipca i do dziś mam okres ( 4 dni temu skończyłam opakowanie) czy to normalne?

hej mam pytanko. przed ciążą dobrych parę lat brałam Microgynon 21 wszystko było ok. po urodzeniu dziecka miałam znów przerwę bo długo karmiłam piersią (około 1,5 roku). teraz wzięłam pierwszą tabletkę 3go lipca i do dziś mam okres ( 4 dni temu skończyłam opakowanie) czy to normalne?
no nie wiem raczej nie tymbardziej ze przyjmujesz pyle wszystko powinno grac moze twojemu organizmowi nie odpowiadaja te tabletki i potrzebna jest zmiana? lepiej idz do gina
picture9020.jpg

Ostatnia edycja:
Witam,
Depo proverę bierze moja siostra. Teraz już jest lepiej, ale początkowo czuła się okropnie, przede wszystkim nabrała dużo wody. Jeśli chodzi o Microgynon- do tych tabletek mam największe zastrzeżenia- to właśnie przez 3 miesiące brania tego świństwa zrobił mi się trudny do opanowania cellulit, zaczęły się bóle głowy i opuchlizna nóg. Możecie spróbować tych tabletek dziewczyny, ale tak prawdę mówiąc nie polecam. Obecnie jestem na Yasmin już trzeci rok, czuję sie bardzo dobrze, nie nabieram wody, nie mam skoków nastroju itd. Dodatkowo dobrze jest zrobić sobie przerwę w braniu co pół roku, żeby odciążyć organizm. Lepszy i droższy- jest Yasminella, polecam, gdy Yasmin już zaczynają gorzej działać.

dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się pominąć jedna tabletkę anty i jakie były skutki?Muszę zrobic test ale b.sie boję.Przekroczyłam normę 12 godzin i wzięłam w 14 godzinie(Azalia)Błagam moze komuś sie udało nie zajść?

dziewczyny czy którejś z was zdarzyło się pominąć jedna tabletkę anty i jakie były skutki?Muszę zrobic test ale b.sie boję.Przekroczyłam normę 12 godzin i wzięłam w 14 godzinie(Azalia)Błagam moze komuś sie udało nie zajść?Ja dopiero niedawno (rok temu)urodziłam dziecko, jeszcze tego nie odreagowałam od roku biorę te tabletki, może ktoś cos doradzi

reklama
dzięki za pocieszenie, dla pewności zrobiłam test jest ujemny uff!Bałam sie bo nigdy właściwie nie brałam regularnie zawsze albo dwie godziny do przodu albo wiecej>Zapomniałam raz dlatego sie przestraszyłam ale już ok.Pozdrawiam

Do góry