reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Antosia-27 tydzień 1000 gram

reklama
Pamietam jak Oskar tez mial okres jak nie chcial jesc ;/ jak dawalam mu butle to darl sie albo zostawial pol...
sama nie wiem Oskar we pazdierniku przestal jesc w nocy mial okolo 6 miesiecy urodzeniowych,,,, tez szybko przybieral na wadze w miesiac 1, 5 kg...

Nie wiem co siw dzieje. Od kilku dni Antosia przy jedzeniu jest bardzo niespokojna. Szarpie sie z butla, prezy. A dzis do tevo doszedl brak apetytu. Nie mam pomyslu co to.

Naprawdę mam nadzieję, że to tylko przejściowe i że Antosia zaraz zacznie wcinać:)
Nie piszę ci tego po to żeby cie straszyć ale to może być refluks, czyli zwieracze żołądka nie umieją utrzymac pokarmu w żołądku i wtedy zwrócona zostaje wcześniej zjedzona porcja jedzenia a to jest bardzo niekomfortowe i bolesne dla dziecka, kwaśna treść się wraca albo z dwustanicy do żołądka albo wręcz z żołądka i wtedy są ulewania bądź wymioty. Przy refluksie dzieci właśnie sa niespokojne, prężą się i za nic nie chca jeść, odczuwają bardzo bolesnie coś na kształt zgagi, ale naprawdę mam nadzieję, że Was ten problem nie dotyczy.
Powodzenia, i zeby Antonka zaczęła jeść jak przedtem.

Ostatnia edycja:
Mam nadzieje zw to przejsciowe...

A zinnej beczki. Bylismy dzis u drugiego neurologa. Jestem bardzo zadowolona bo wizyta trwala godzine. No i ogolnie ok. Tylko nogi...ale to wiem ze tu jest problen i trzeba tehabilitacji.

Kochana napisz coś więcej o tej wizycie bo my mamy niedługo u pani M. Ale moze lepiej żeby go zobaczyła nowa neurolog.

reklama
hej kochana...widze ze jestes n etapie chodzenia po lekarzach, ale najwazniejsze ze masz juz mała w domu...u mnie to jeszcze potrwa..po prostu czekam bo i cóż mam zrobić....boje sie kontrolnego usg w szpitalu czy pot tych bezdechach przełączeniach na respi małemu nie pogorsza sie te wylewy...oj no bedzie jek ma być ...mam nadzieje z Antosiąlepiej i mala juz lepiej je. może dawaj czesciej a mniej no i spróbuj zagęszczać pokarm mi gastroenerolog polecil nutriton czy jakoś tak (mączka z chleba świętojanskiego-o ile dobrze pamiętam). mój starszy syn miał refluks i może mu sie aż tak nie chlustało ale ulewal i musial na poczatku spać ze mną i na 2 poduszkach bo mu sie cofalo i dwa razy po śnie jak sie budzil i mu sie cofnęlo to mi bezdechy złapał myślałam ze odlece. reagowałam instynktownie bez myślenia. wyrósł mi z tego oklo 8miesiąca ale do tej pory jak sie zaczynamy mega wygłupiać i mój mały strasznie sie smieje to mu sie cofnie tymkwchem i dostaje przez godzine czkawki.:)dawaj znac co tam u was sie dzieje.

Do góry