reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Antosia-27 tydzień 1000 gram

reklama
Pamietam jak Oskar tez mial okres jak nie chcial jesc ;/ jak dawalam mu butle to darl sie albo zostawial pol...
sama nie wiem Oskar we pazdierniku przestal jesc w nocy mial okolo 6 miesiecy urodzeniowych,,,, tez szybko przybieral na wadze w miesiac 1, 5 kg...

Nie wiem co siw dzieje. Od kilku dni Antosia przy jedzeniu jest bardzo niespokojna. Szarpie sie z butla, prezy. A dzis do tevo doszedl brak apetytu. Nie mam pomyslu co to.

Naprawdę mam nadzieję, że to tylko przejściowe i że Antosia zaraz zacznie wcinać:)
Nie piszę ci tego po to żeby cie straszyć ale to może być refluks, czyli zwieracze żołądka nie umieją utrzymac pokarmu w żołądku i wtedy zwrócona zostaje wcześniej zjedzona porcja jedzenia a to jest bardzo niekomfortowe i bolesne dla dziecka, kwaśna treść się wraca albo z dwustanicy do żołądka albo wręcz z żołądka i wtedy są ulewania bądź wymioty. Przy refluksie dzieci właśnie sa niespokojne, prężą się i za nic nie chca jeść, odczuwają bardzo bolesnie coś na kształt zgagi, ale naprawdę mam nadzieję, że Was ten problem nie dotyczy.
Powodzenia, i zeby Antonka zaczęła jeść jak przedtem.

Ostatnia edycja:
Mam nadzieje zw to przejsciowe...

A zinnej beczki. Bylismy dzis u drugiego neurologa. Jestem bardzo zadowolona bo wizyta trwala godzine. No i ogolnie ok. Tylko nogi...ale to wiem ze tu jest problen i trzeba tehabilitacji.

Kochana napisz coś więcej o tej wizycie bo my mamy niedługo u pani M. Ale moze lepiej żeby go zobaczyła nowa neurolog.

reklama
hej kochana...widze ze jestes n etapie chodzenia po lekarzach, ale najwazniejsze ze masz juz mała w domu...u mnie to jeszcze potrwa..po prostu czekam bo i cóż mam zrobić....boje sie kontrolnego usg w szpitalu czy pot tych bezdechach przełączeniach na respi małemu nie pogorsza sie te wylewy...oj no bedzie jek ma być ...mam nadzieje z Antosiąlepiej i mala juz lepiej je. może dawaj czesciej a mniej no i spróbuj zagęszczać pokarm mi gastroenerolog polecil nutriton czy jakoś tak (mączka z chleba świętojanskiego-o ile dobrze pamiętam). mój starszy syn miał refluks i może mu sie aż tak nie chlustało ale ulewal i musial na poczatku spać ze mną i na 2 poduszkach bo mu sie cofalo i dwa razy po śnie jak sie budzil i mu sie cofnęlo to mi bezdechy złapał myślałam ze odlece. reagowałam instynktownie bez myślenia. wyrósł mi z tego oklo 8miesiąca ale do tej pory jak sie zaczynamy mega wygłupiać i mój mały strasznie sie smieje to mu sie cofnie tymkwchem i dostaje przez godzine czkawki.:)dawaj znac co tam u was sie dzieje.

Do góry