reklama
Dziewczyny właśnie do mnie dzwonili, nie chciała podać wyniku ale błagałam i powiedziała że nie mam się czym denerwować czy tyle mi wystarczy i żebym się już uspokoila...Boże dziękuję Ci bardzo i Wam Kobietki za wszystkie słowa otuchy
Ostatnia edycja:
No to super wiadomości do mnie jak zadzwonili to tez nie chcieli nic powiedzieć, niby pani powiedziała żeby spokojnie wsiąść w auto i spokojnie przyjechac, ale pamietam jaki to byl stres... niby człowiek czeka jak na szpilkach na wyniki, a po naciśnięciu czerwonej sluchawki ja sie rozryczalam, ze to już, ze za chwilę wszystko będę miala na papierze... kto tego nie przechodził nie wie co to znaczy.
mala_mi1987
Fanka BB :)
Super! Gratuluję dobrej informacji. I płacz, płacz
Ja jeszcze przed sobą mam około tygodnia oczekiwań... czy któraś z was robiła amniopunkcję na polnej? Jak wyglądał odbiór wyników? Na polnej czy w innej placówce? I czy oni umawiają odrazu do genetyka czy sama musze jakiegos poszukać?
Ja jeszcze przed sobą mam około tygodnia oczekiwań... czy któraś z was robiła amniopunkcję na polnej? Jak wyglądał odbiór wyników? Na polnej czy w innej placówce? I czy oni umawiają odrazu do genetyka czy sama musze jakiegos poszukać?
W warunkach szpitalnych masz rozmowę z psychologiem.Potem gdy byłam po wyniki (kariotyp prawidlowy)ale nie były opisane,.więc napisalam prośbę, aby wysłano mi je poczta i miałam rozmowę z genetykiem.Zostalam poinformowana, że prawidłowy wynik wyklucza trisomie 21, ale że amniopunkcja nie wykluczy wad typu inwersja, mikrodelecja itd. Krótka szybka rozmowa.
I to było tyle.
Wiem, że dziewczyna, która miała zły wynik (zespół Patau) była umówiona do genetyka, który poinformowal ja o wadzie, o możliwych wyjściach (terminować, urodzić i zatrzymać, urodzić i oddać) i wypisał skierowanie na terminacje.
Na Polnej na wynik czekałam 6tygodni, lato było upalne i był problem z namnozeniem komórek w hodowli.
Ostatnia edycja:
Basiunia1991
Fanka BB :)
Witam nie wiem czy na stronie babyboom jest grupa na temat badania cukru w ciąży mam wyniki ale nie wiem czy są one dobre proszę i napisać czy mam się o co martwić czy jednak nie ,wiem że to nie jest grupa na temat glukozy ale do jutra chyba oszaleje
Załączniki
reklama
Dziewczyny byłam dziś na usg połówkowym i wszystko jest ok A biurokracja z odbiorem wyników amniopunkcji jest przerażająca.
Piszę, bo moje maleństwo miało NT 5,7 - więc dla kogoś może to będzie pocieszenie, że te statystyki są do d....
Sam lekarz mi dziś powiedział, że wg niego lepiej by było tego testu pappa i przezierności nie robić, mniej stresu dla pacjentek i niego, skoro wykonuje te usg prenatalne i jest świadkiem dramatów, przeżyć i płaczu kobiet w ciąży.
Dzięki, że jesteście, za wsparcie
Jak dostanę wyniki amniopunkcji napiszę. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za pomyślne wyniki
Piszę, bo moje maleństwo miało NT 5,7 - więc dla kogoś może to będzie pocieszenie, że te statystyki są do d....
Sam lekarz mi dziś powiedział, że wg niego lepiej by było tego testu pappa i przezierności nie robić, mniej stresu dla pacjentek i niego, skoro wykonuje te usg prenatalne i jest świadkiem dramatów, przeżyć i płaczu kobiet w ciąży.
Dzięki, że jesteście, za wsparcie
Jak dostanę wyniki amniopunkcji napiszę. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za pomyślne wyniki