reklama
mala_mi1987
Fanka BB :)
sama nie wiem co jest gorsze - czy czekanie na amnio, czy też już po na wyniki....
Basiunia1991
Mi dzwonili że wyniki są do odbioru ale nie chcieli mi nic powiedzieć tylko jak nalegalam to gratulacje proszę przyjechać i wyniki były dobre
Abies33
Zaangażowana w BB
@Papillonek1980 jak po badaniach? Wszystko ok u Twojego maleństwa? Dowiedziałaś się coś więcej o biochemii?Ja miałam podobne wyniki, bhcg podwyższone. Za tydzień mam badanie połówkowe to dopytam co to oznacza. Usg idealne, tylko ta biochemia. Niskie wyniki mogą sugerować kłopoty z łożyskiem, podwyższone? Nie mam pojęcia. Odezwę się po badaniach, za tydzień po 21.00
Abies33
Zaangażowana w BB
Info o wolnym b-hcg:
Kilka razy na tym formum (jak i na innych) pojawiały się informacje o tym że wolna b-hcg występuje wyższa u dziewczyn (płodów żeńskich) przy czym autorki wpisów zaznaczały że nie jest to potwierdzone.
Otóż natrafiłam na pracę naukową na ten temat, w której wskazano że wolna b-hcg wzrasta o ok. 14-15% w przypadku płodów żeńskich. Jej autorzy nawet sugerują, że powinno być to uwzględniane przy wyliczaniu ryzyka z testu PAPPA podobnie jak uwzględniana jest kwestia palenia.
Jak ktoś chce pracę mogę podesłać na maila - praca w jęz ang.
Kilka razy na tym formum (jak i na innych) pojawiały się informacje o tym że wolna b-hcg występuje wyższa u dziewczyn (płodów żeńskich) przy czym autorki wpisów zaznaczały że nie jest to potwierdzone.
Otóż natrafiłam na pracę naukową na ten temat, w której wskazano że wolna b-hcg wzrasta o ok. 14-15% w przypadku płodów żeńskich. Jej autorzy nawet sugerują, że powinno być to uwzględniane przy wyliczaniu ryzyka z testu PAPPA podobnie jak uwzględniana jest kwestia palenia.
Jak ktoś chce pracę mogę podesłać na maila - praca w jęz ang.
mala_mi1987
Dziś mijają trzy tygodnie i mam czekać na wyniki wysłane pocztą.
Że co? Okrutni są.
Ale chyba można zakładać,ze jest ok. Bo gdyby nie,to kazsliby do genetyka przyjechać...
reklama