reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
@basaii super :) zazdroszczę !

Ja chodzę do dr Kuki-Panasiuk właśnie do CM Sodowski.
Ja mogła wybrac te placówkę na badania prenatralne bo na drugie mam skierowanie na NFZ i chyba też jest tam aktywny ten program z Unii Europejskiej że kobiety do 34 roku życia mają badania za darmo . Ale jakoś zaufałam lekarzowi w feminie bo robił mi pierwsze badanie prenatralne powtórkowe i chciałam iść teraz do niego znowu. Przynajmniej potraktował mnie po ludzku nie tak jak w Gymycentrum ;)

U Sodowskiego byłam właśnie z tego programu z NFZ i później miałam tam wizytę u genetyka dr Henryki Sodowski tez za darmo i teraz idę na amnio... kolejne prenatalne tez tam mam już umówione z tego programu. Ale właśnie czytałam o tej feminie, że tez spoko :) wszystko chyba zależy od lekarza... :)

U Sodowskiego byłam właśnie z tego programu z NFZ i później miałam tam wizytę u genetyka dr Henryki Sodowski tez za darmo i teraz idę na amnio... kolejne prenatalne tez tam mam już umówione z tego programu. Ale właśnie czytałam o tej feminie, że tez spoko :) wszystko chyba zależy od lekarza... :)
Jak byłam w pierwszej ciąży chodziłam w Feminie do ginekologa i miałam skierowanie na prenatralne z NFZ też u nich. Bardzo dobrze wspominam opiekę jaka mnie otoczyli 8 lat temu :)

Dziękuję dziewczyny za wsparcie, trzymajcie proszę kciuki za mnie w najbliższych dniach. Jutro idę do szpitala, będę czekać na wtorek/środę na cesarkę.

reklama
Cześć Dziewczyny
Piszę bo już nie mam siły i nie wiem co mam robić, a do tego nie mam tak naprawdę z kim porozmawiać...
Jak pisałam wcześniej przy dobrych wynikach usg źle wyszedł test pappa i dostałam skierowanie na amniopunkcję, do której cały czas nie jestem przekonana.
Na amnio zapisana jestem na najbliższą środę...mam mentlik w głowie...
z jednej strony chciałabym mieć pewność czy dziecko jest zdrowe czy chore, jeśli chore to nie dam rady, z drugiej strony żyć w niepewności do końca ciąży...
a co jeśli po amnio stracę ciąże która na domiar złego okaże się zdrowa...
Cały czas się zastanawiam, czytam rózne strony i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, czy przy prawidłowym usg istnieje duże ryzyko zd u dziecka.

Do góry