reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

marita, może po prostu twojemu dzieciaczkowi zebrało się na dyskotekę? ;-) Przed porodem najczęściej dzidzia sie uspokaja, bo zbiera sily do wyjścia. Ale oczywiscie obserwuj co sie dzieje.

reklama
dzidzia jest już duża i jej ruchy mogą bolec, co do mdłości to to na tym etapie, a szczególnie jak maluch jest główką w dół nie trudno o kopniaczka w żołądek i pewnie stąd te mdłości, a zasnąć to pewnie nie mogłaś ze strachu, jak tak spanikowałaś ......
Uszy do góry :)

marita...ja dziś w nocy tez miałam podobne dolegliwości....jakby mały chciał sobie więcej miejsca zrobić...stukał główką , aż polał mnie cały dół i biodra po bokach, nie mogłam się przewrócić na drugi bok ani na plecy z bólu....ale jakoś zasnęłam i teraz już jest ok.

Spokojnie, nie denerwuj się , może połóż sie na trochę tak żebyś miała biodra i nogi wyżej (rusztowanie z poduszek lub materaca dzidzi) może ci przejdzie...

Raz nie spałam właśnie całą noc z powodu takiej "akcji" i położna mi poradziła właśnie tak zrobic i po takim leżeniu poczułam sie lepiej.

Nerwy potęgują wszystkie dolegliwości, wiem po sobie;-)i choć to wiem nie potrafię się uspokić...

ja ostatnio tez mam prawie codziennie mdłosci:baffled:
i ruchy Filipa tez bolą:eek: , szczególnie na pęcherzu, albo jak wystawi kolano albo łokcia gdzieś z boku:baffled:
i generalnie coraz czesciej pobolewa mnie brzuch z dołu jak na @. i przy tym twardnieje

a u mnie się uspokoiło. wczoraj myślałam, że juz orła wywinę a dziś spokój i cisza, tylko dzidzia troche dokazuje, ale niezbyt gwałtownie. Tylko czuję jak sie rusza.

reklama
Do góry