reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Wiecie co, weszłam na majówki i poczytałam sobie jak się sypały. Aż mi się łezka zakręciła, Jeszcze tyle przed nami, a potem będziemy czekały jedna na drugą kiedy się porozdwajamy, A jak fajnie się dopingowały..... No naprawdę rozczuliłam się.

reklama
To mi się wydaje tak daleką przyszłością, jak osiedlenie Marsa, ale przeleci szybko, a potem będzie nam brakowało naszych brzusiów.

Cześć Dziewczyny :). Moja wizyta u gina skończyła się tylko strachem i kolejnymi badaniami. Dostałam świetny przepis na pokonanie mdłości i wiecie co? POMAGA. 8)
Mój Gin to równy facet i kazał mi codziennie jak tylko będę miała ochotę wypić szklaneczkę coli. Ponoć nie wolno ale uwieżcie mi pomogło. Polecam.
Pozdrowionka :)

dziewczyny, ten czas ciazowy migiem zleci, zobaczycie, wykorzystujcie go na maxa, potem nie wroci :) to jest cos magicznego :)

Elzbietko uważaj z truskawkami, to sa jeszcze te spod folii ostro sypane, lepiej sie wstrzymac i poczekac na te bardziej naturalne, ja w zeszlym roku sie skusilam i dostalam strasznej wysypki na brzuszku, skonczylo sie na strachu, ale wkrecalam sobie ze to moze rozyczka a ja tu w 12 tygodniu ::) lepiej arbuzik albo cos innego

a na mdlosci mi pomaga chlodna woda z cytryna, cola chyba nie jest zdrowa - sam cukier :p ale co tam, raz sie jest w ciazy :p albo drugi ;D ja np wiem ze kawa niezbyt sluzy, ale jakos nie moge sie powstrzymac, chyba o wlasne kapcie bym sie zabila jakbym rano nie wypila

no ja truskawi jem nie na sztuki a na kilkogramy ;D. jak na razie nic mi sie nei stało. a arbuzy jeszcze nie te ::). co do arbuzów jestem wybredna :p, po tymjak spróbowalam co to znaczy smak arbuza, to teraz neitak łątwo mnie zaspokic byle czym ;)

no wiem :) to jescze nie te arbuzy a gdzie tak ich zasmakowalas? w zeszlym roku jak tylko sie pojawily to codziennie zjadalam minimum pol ;D uwielbiam, sama wygladalam jak arbuz wtedy ;)

reklama
Witam,

ja z grudniówek i temat mdłości-nudności mamy już chyba za sobą. Ale dobra rada to herbatka rumiankowa z miodem i cytryną, albo - moim zdaniem lepsze - taka specjalna herbatka dl mam w I trymestrze z imbirem, który pomaga na mdłości.
Pić, odpoczywać i jak trzeba, to iść do toalety i niestety zaprzyjaźnic sie z ubikacją ;)

Na mdłości i nudności nic nie poradzimy... trzeba czekać aż przejdzie, niestety! :(

Do góry