reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Witam :)

Ja również biorę duphaston. Ale brałam go już przed ciążą - lekarz zapisał na poblemy z miesiączkowaniem. No i po jednym opakowaniu na teście pojawiły się w końcu dwie upragnione i wyczekane kreseczki :) Lekarz przepisując mi lek, mówił o tym, że gdybym zaszła w ciąze to bede musiała brac to az do 18 tygodnia. I tak tez sie stało. Zwiększył dawkę do 3 tabletek dziennie. Troche mnie to wszystko przestraszyło, szczególnie, że w jakimś leksykonie leków wyczytałam o niekorzystnym wpływie gestagenów na płód. Zwrociłam się o poradę do innego lekarza. Uspokoił mnie. Choć wiadomo, lepiej gdybym nie musiała brac zadnych hormonów..

Z dolegliwościami jest róznie. Zanim dowiedziałam się, że będziemy mieć maluszka bolał mnie kręgosłup, piersi... i przesypiałam każda możliwą chwilę. Ale ponoć kwitłam i piekniałam :) powtarzała mi to cała rodzina, której niestety nie mam szans zbyt często oglądac. Od niemalże 3 tyg. mam mdłosci. Mniejsze, lub wieksze. Najzęściej i najwięcej jak jestem w pracy :):):) wobec czego staram się ne przepracowywać i w sumie dzien w biurze mija mi na przeglądaniu forum, pisaniu bloga i bieganiu do toalety :):)

sciskam Was stycznióweczki :)

a ja wczoraj wieczorem doszłam do wniosku ze te moje mdłosci to poteguje właśnei duphaston (to jego skutek uboczny). nawet nie będąc w ciazy jak bralam 2 tabl to zdarzały mi sie jazdy. a teraz biore 3.
no i od duphastonu tyje, tzn spodni mi si enie dopinają - zatrzymuje wode w organiźmie, tez już to przerabiałam.
ale zobaczymy co jutro lekarz powie, moze 2 tabl wystarcza??

jak najbardziej się z tobą zgadzam, ja brałam duphaston przy ciąży z Olą i myślałam, że mnie skręci. Taraz biorę luteinę i nie mam żadnych mdłości

a mnie nieznacznie podwyzszyła sie temperatura i zbiera kaszel :( przyszly tatuś cierpi od paru dni na przeziebienie wiec zarazki lataja w powietrzu :(

AbEjA , ja już mam prawie za sobą chorowanie, bez goraczki na szczeście ale z antybiotykiem :(, ponoć bezpieczny dla maleństwa, bo wziewny prosto do gardła.
kuruj sie pókina dobre nie wzieło!

a u mnie mdlosci ani sladu, nie wiem, czy to zmiana klimatu, czy co, ale strasznie sie ciesze:)przynajmniej nie spedzam calych porankow w wc ::)

reklama
Cześc Martusiu, już się zastanawiałam co z tobą. Ja też nie mam mdłości i cieszę się że też, bo juz myślałam, że coś ze mną nie tak ;). Jedyne na co mogę się uskarżać, to dziwny posmak w ustach który daje się przepłukać tylko niskogazowaną wodą mineralną no i wrażliwość na zapachy.

Do góry