reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
dziewczyny ja od 2 godzin mam okropne klucie w podbrzuszu,chyba czekam az maz zaraz z pracy przyjdzie i sune do szpitala,bo normalnie chodzic nie umie:szok:.....mam nadzieje ze to nie porod:szok:

Maju, bo ja też tak miewam i wtedy dużo leżakuję, a nospę możesz bez żenady wziąć i ta nowet dwie i nikomu tym nie zaszkodzisz ;-) A do szpitala zawsze zdążysz, tylko po co, dziewczyny które były tylko żałują, bo w zasadzie się tylko strachu najadły. A co oni ci tam zrobią .... pomyśl .... podepną cię do KTG, sprwdzą częstotliwość skurczy i stwierdzą, że na Ciebie jeszcze czas i dostaniesz też coś rozkurczowego, ale zapewne w kroplówce lub zastrzyku. Więc jesli masz nospę to weź i się połóż, przynajmnie do czasu powrotu mężusia, a potem się zamelduj, co i jak :-)
Uszy do góry ... to nie poród ...... skurcze porodowe do ból jak przy miesiączce, oczywiście mocniejszy, ale połączony z bólami pleców. No i skurcze powinny byc co 5 min i trwać ok 40 sek by gnać do szpitala. Także radzę spokój :-)

acha a co do strachu przed braniem nospy to z tego co kojarzę to tu już chyba wszystkie ją brały, także na 100 % nie szkodzi :tak:

no wczoraj tez mnie tak bolalo,wzielam nospe i przeszlo,masz racje Mariaola chyba zaraz wezme i poleze,zobaczymy co bedzie dalej:tak:

będzie dobrze .... wiem co mówie, przerabiam t już kilka tygodni ... to macica trenuje przed porodem :tak: a teraz idziemy leżakować :happy:

A ja się dziś dziwnie czuje :baffled: jakoś taka zmęczona od rana jestem :-( nic mi się nie chce, a musze zrobić obiad, galaretkę drobiową zaczęłam i nie wiem kiedy skończę bo nie mam natchnienia :baffled: Musze przeprać jeszcze parę nowych ciuszków i pościel do łóżeczka, i ubrać wózek bo dostałam kilka maili z allegro o zdjęcie wózka, bo chcemy sprzedać ten i kupić nowy :-) A nic kompletnie mi się nie chce, najchętniej to bym zapadła w sen zimowy :zawstydzona/y:

reklama
Xmamuska to poleżakuj sobie, tylko nie zapadaj w sen zimowy :-(;-) Nie rób nic na siłę. Jak ci się nie chce to sobie odpocznij i zdrzemnij się, może wtedy nabierzesz siły :tak:

Do góry