reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Wiola musisz to zgłosić swojemu lekarzowi, bo to niedobrze jak woda zatrzymuje się w organizmie :no: Może to być normalne, ale jak ktoś jest ciągle spuchnięty może oznaczać to zatrucie ciążowe:szok: co jest niebezpieczne zarówno dla ciebie jak i twojego maleństwa :eek:

reklama
Mi dokucza sikanie tej nocy chyba rekord bo bardzo do tego mi się chciało pić, zgaga i przez ten tydzień jakaś słaba, boli mnie głowa i nastrój do bani.
Morfologia taka niezbyt...hgb 11,3, erytrocytów też mniej niż norma ale nie pamiętam bo nie jestem w domu chyba 31 i hematokryt też poniżej normy. Mam nadzieję,że Martusia ściąga ode mnie wszystko co najlepsze dlatego mam takie wyniki a ona ma się dobrze:tak::tak:

Ja na cale szczęście nie puchnę, ale w nocy czasem łapią mnie skurcze łydek :-( Ale nie takie mocne, by mi wykręcało nogi. Siusiu też biegam co chwilę. W nocy budzę się co 3 godziny i biegnę do ubikacji. Normalnie zegarek wg mnie można już nastawiać ;-) Ale za to każdego popołudnia napina mi się brzusio i muszę wtedy dużo odpoczywać :-(

Ja też rano budzę się spuchnięta ale mniej niż wieczorem albo tak samo. Lekarka mówi że tak może być. Czytałam też że żeby była duża różnica w wielkości opuchlizny to musi minąć ok. 9 godzin wypoczynku nocnego czyli 9 godzin leżenia najlepiej na boczkach u mnie to faktycznie działa. Ale jak śpię 6 - 7 godzin to różnica jest niewielka. No i ostatnio jeszcze zaczęły mnie ręce boleć (palce). Jedyne lekarstwo na to nasze puchnięcie to urodzić :tak:

No dobrze ale przy gestozie (zatruciu ciążowym) oprócz obrzęków występuje jeszcze wysokie ciśnienie (a ja w ciąży mam 110/70, 120/80) czy białko w moczu. Ja nie mam podobnych objawów.

Jutro zadzwonię do mojej lekarki i zobaczymy co mi powie, choć ostatnio już jej mówiłam ze mama obrzeki w ciągu dnia. Ona jakoś nic mi takiego nie powiedziała tylko - ograniczyć sól...:confused:

reklama
Do góry