reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Jejku biedne dziewczynki jesteście, :( tak czytam i wam wspułczuje!! Ja to niemam naszczęście żadnych dolegliwości!! Czuje się wspaniale

reklama
U mnie mdlosci pojawiaja sie jesli dluzszy czas (ponad 2h) nic nie zjem to ftedy mi zoladek sie na druga strone wywija, ale zazwyczaj bananek pomaga... A kregoslup boli jak przecuiaze glownie i jak poloze sie na zbyt miekkim materacu (teraz spie na twardym materacu na podlodze) POzatym zaczynam miec wrazenie ze moj brzuszek przestaje sie miescic w moja skore robi sie baardzo napieta i co rusz to ja balsamem albo oliwka smaruje. Pozatym powiekszajace sioe piersi sprawiaja ze mam problemy z oddychaniem i jak siedze to uciskaja mi zoladek chyba :p przed ciaza mialam miseczke D teraz to chyba z G mam juz. Wybieram sie dzisiaj ze znajoma na polowanie na ciazowe ciuszki po lumpkach, zyczcie mi powodzenia :D

Z mdłościami mam tak samo jak Aniay - jak zaczynam głodnieć to żołądek dostaje szału. Całe szczęście uspokaja się jak zjem jakiś owoc (teraz zajadam pyszną gruszkę :)). A co do dolegliwości to czasem boli mnie podbrzusze, ale wówczas leniuchuję na tapczanie i czytam wszystko co się da (gazetki o dzidziach, książki itp.), na spacerki chodzę ale nie sama tylko z moim facetem, jak kręgosłup daje znać o sobie to ćwiczę. Najgorzej jest jak dopadnie mnie przeklęta migrena. Wtedy mam dzień wycięty z życiorysu :( Ale na ogół dobrze się czuję i staram się z tego korzystać póki jeszcze mogę :D ;D

MariaOla ta wysypka to były czerwone plamy mniejsze i większe. Na szczęście już mi mija i chyba nie pójde już do dermatologa - może mnie przyjąć w poniedziałek wieczorem.... Wiążę to ze zjedzeniem w barze objadku - być może coś tam było nieciekawego...bo ja nigdy nie byłam w życiu na nic uczulona i nie mialam właściwie nigdy takich problemów...Ginekolog powiedział, żeby sie nie przejmowac, bo takie wysypki to nie jest żaden niepokojący objaw wiązany z ciążą. A organizm jest na wszystko teraz wyczulony no i wogóle łatwo "coś" załapać.

Ale te serki to może odstaw narazie ;)

Kamilala1
Jesli jeszcze moge cos na temat wysypek powiedziec to odjkad zaszlam w ciaze dostalam uczulenia na kota choc nigdy nie mialam i przez pierwsze trzy miesiace pojawialy mi sie na ciele czerwone plamy a na nich bable, na dwa miesiace przeszlo a wczoraj znowu sie przypaletalo, nie wiem na co to uczulenie, w zyciu na nic uczulona nie bylam... ale doktorka powiedziala ze to nie jest niebezpieczne wiec musze jakos zyc

reklama
Witajcie dziewczyny, przepraszam, że trochę mnie nie było, ale od czwartku wieczorem cierpiałam na ból głowy, zdaje się, że powodem było ucho ... bo geranium pomogło :) :) :) Teraz już wszystko dobrze i bogu dzięki, bo po dwóch dniach bólu głowy można mieć dość. Byłam nawet w aptece i niestety nic przeciwbólowego nie ma dla kobiet w ciąży :mad: Farmaceutka powiedziała, że ewentualnie jednego APAPa mogę wziąć ... i wzięłąm, ale nie dał rady. Jeszcze raz chwała GERANIUM ;D ;D ;D

Do góry