reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

Karola ja tez sie ciesze ze to tylko jakas infekcja a nie nic grozniejszego-szybkiego powrotu do zdrowia ,napewno niedlugo bedzie wszystko ok ;)

reklama
a wo osobnym watku z radoscia informuje ze od wczoraj dostaje liczna serie kopniaczkow od mojej dzidzi i jestem bardzo szczesliwa ze sie doczekalam,na poczatku nie bylam pewna ale dzis pol nocy nie spalam zeby sie upewnic, to super uczucie!!!no ...dzidzia jeszcze!!! :laugh: :laugh:

MariaOla napewno sie niedlugo doczekasz,nie przejmuj sie twoj dzidzius napewno sie niedlogo odezwie i to z podwojna sila:))

A ja mam pewne zmartwienie dziewczyny,co zjem jakis posilek to po paru minutach mam znowu uczucie glodu,najadam sie do syta i jem czesto owoce,czy wy tez tak macie,bo gdzies czytalam ze to moze byc jeden z objawow cukrzycy ciazowej i zaczynam sie martwic,prosze napiszcie jak wy sie czujecie!!

Maju ja ostatnio też jem więcej niż przedtem. Ale udaje mi się najadać do syta. Pomiędzy posiłkami mam ok 2-3 godziny spokoju. Ale prawda jest taka, że ja nigdy dużo nie jadłam i dlatego też za dużo jeszcze nie przytylam (ja na razie 1,7 kg). Ale najlepiej będzie jak poszukasz coś w necie na temat objawów tej cukrzycy no i oczywiście skonsultuj się z lekarzem. Bo taka cukrzyca jest zbyt poważnym schorzeniem, by potraktować ją po macoszemu. Ale przede wszystkim nie stresuj się na zapas. Trzymam za ciebie kciuki :)

Dziewczyny,
od wczoraj swędzą mnie niektóre części ciała ....niby to nic , ale wle nie sądze by było to normalne...i słyszałam , że w ciąży może swędzieć ciało (nie chodzi o brzuch czy sutki).
Mnie swędzi koło łokci, górna część stóp, przednia część nogi pod kolanem...czasem wydaje mi się, że w niektórych miejscach mam zaróżowioną skórę....
nie wiem czy to jakas alergia? Choć nigdy takich nie miałam. Nie zmieniałam też kosmetyków....
Czy to ma związek z ciążą?????

Kamilala1

Z tego co mowisz wyglada mi to na jakas grzybice, sama sie dorobilam lupiezu pstrego miedzy piersiami, ale dermatolog przepisal na to masc, wiem ze grzybica zdaza sie czesto w ciazy, powinnas porozmawiac najpierw z ginekologiem potem z dermatologiem i nie martw sie, w ciazy nie [powinnismy sie denerwowac
Maja25
Ja Musze zjesc cos co 2 godziny max bo inaczej moj zoladek wywraca sie na druga strone, jak zlapie mnie glod miedzy posilkami, a zdaza sie to czesto to pomaga banan, albo biszkopty i serek homogenizowany. Ogolnie jem bardzo czesto jesli sie marwtisz to zmierz sobie glukoze, nie kosztuje chyba bardzo duzo ale wedlug mnie to normalne, ja bardziej martwie sie tym ze jem jem jem i prawie nie tyje, od poczatku ciazy 3'5 kilo zaledwie ::)

reklama
Kamiliala ja tez slyszalam ze takie cos zdarza sie w ciazy a szczegolnie pod koniec i ma to zwiazek z brakiem magnezu,moja kolezanka tez tak miala ale ja swedzialo cale cialo,wiec trudno mi powiedziec co to moze byc lepiej poradz sie lekarza i na zapas sie nie martw napewno bedzie wszystko dobrze trzymam kciuki

Do góry