reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

a co do mojego apetytu dziewczyny dzieki wam za rady aniay troche mnie uspokoilas ale tak jak radzi Monika zerkne do netu i poczytam troche o tym jak nie przejdzie mi to dziwne uczucie zadzwonie do gina na wszelki wypadek

reklama
A mnie dzisiaj strasznie bola plecy,glowa malo tego mam nastepna infekcje tym razem gardla,migdalki ::) teraz mam dwie infekcje i jestem w czasie leczenia i jestem tym juz zmeczona

Maja ... zaspakajaj głód jedząc odżywcze, niskokaloryczne przekąski, unikaj produktów bezwartościowych np. serki topione to tylko tłuszcze i sztuczne substancje, podobnie unikaj większych ilości słodyczy ... wiadomo dlaczego :D

Kamila ... to faktyczniem może być brak magnezu ... sprawdź na swoich tabletkach, jaki procent dziennego spożycia zawiera jedna tabletka, no i raczej skonsultuj się z lekarzem, bo po co cierpieć, jeśli da się temu zapobiec.
A może masz suchą skórę ??? wtedy stosuj nawilżające kosmetyki i pij dużo płynów !!!

Uszy do góry

MariaOla nie to napewno nie jest przesuszona skóra. A teraz koncentruje się na nadgarstkach :(....nawet rozważałam możliwość pogryzienia przez jakies paskudztwa latające - ale to nie to....
No cóż witaminki biorę, będę się dziś ratować u lekarza! :-[

Kamila faktycznie skonsultuj się z lekarzem, przynajmniej będziesz miała pewność czy coś ci dolega czy wszystko jest dobrze. Życzę ci tego drugiego :)

Karola głowa do góry. Najważniejsze byś się za bardzo nie stresowała, a jak jesteś zmęczona to olej całą resztę i odpoczywaj. Twoje zdrowie jest najważniejsze. Dobrze, że jesteś pod kontrolą lekarza. On na pewno zrobi wszystko, żeby tobie i maleństwu nie zaszkodzić.

Ja już po wizycie u lekarza jestem. Ta wysypka nie jest związana bezpośrednio z ciążą , ale twierdzi, że to na tle pokarmowym. Niestety musze czekać aż do poniedziałaku na wizyte u dermatologa...jeśli samo nie zniknie. Narazie to się tylko powiększa.

Czy wy też macie te cholerne bóle w podbrzuszu jak troche pochodzicie? Ja już sie bałam, że coś nie tak ale dowiedzialam sie , że to normalka no i trzeba wypoczywać- tylko, że ja wypoczywam i wypoczywam i już mam tego dość!

reklama
Wysypka ??? ja myślałam, że to tylko swędzenie ... a jak wygląda ta twoja wysypka ??? Ja po zjedzeniu np. serka homogenizowanego mam na prawym łokciu (i tylko tam) wysypkę tj. takie białe grudki. NIewiem czy jeść te serki czy lepiej zupełnie odstawić ??? narazie czekam na wizytę u gina.

Bóle po chodzeniu ... naszczęście nic takiego mi nie dolega, dziś byłam na trzygodzinnym spacerze i spoko się czuję. :D

Do góry