reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

no geranium to moja mama ma na całym parapecie. Śmierdzi jak nie wiem co, ale nie wiedziałam, że możąe być takie przydatne!

reklama
a ja uwielbiam ten zapach (podobnie jak zapach bezyny, farb olejnych itp) sie smieja ze mala narkomanka jestem ;) a co do geranium to sie zgniata w taka kuleczke zeby pasowala do ucha i tak zeby sok i ten zapach zaczelo wydzielac i najlepiej na noc zostawic...

Jeśli coś ma pomóc na ból ucha i pomaga ..... to zapach jest cudny ... ból ucha jest okropnie nieprzyjemny

Pamiętam jak miałam zapalenie ucha jak byłam mała- do dzisiaj pamiętam jak to pieruńsko boli. Moja córcia miała trzy razy zapalenie ucha- ryczałam razem z nią. A potem kumpela poradziła mi, żeby zaparzyć cebulę (tylko chwilkę żeby nie zmiękła) , jak najbardziej gorącą włożyć do frotowej skarpety i zrobić okład na ucho. I okazało się, że naprawde świetnie rozpędza zapalenia. Potem stosowałam to to na migdałki i też bardzo skuteczne.

No mam, dobrze wyciszoną toaletę ;) ;D ale tak serio, to niestety nie znam żadnego domowego sprawdzonego sposobu. Ale popytam dziewczyn. U nas w pracy wszystkie jesteśmy w podobnym wieku i z małymi dziećmi, więc często się wymieniamy takimi babciowymi sposobami. Zobaczymy co da się zrobić.

reklama
ja wczoraj wypiłam chyba z dwa litry kompotu z jabłek i z zaparcia zmieniło mi się w .........
O rany!

Do góry