reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

czy któraś z was ma kłopoty z omdleniami? No co wejdę do autobusu i nie usiądę na czas, bo np. kupuję bilet, od razu czuję nieprzyjemny ucisk w żołądku i po chwili juz padam. Okropność, ja juz chyba wolę żygać.

reklama
mi sie jedynie robi slabo czasem, przypuszczam ze jakbym nie usiadla na czas to tez bym padla, ale narazie sie nie zdazylo. Idzie ochlodzenie to bedzie lepiej, u nas np. od rana leje :D

No Ustka jeszcze słoneczna, ale też już się chmurzy. Poza tym dziś jakby nieco chłodniej chociaż ciągle daleko do takiej tempki, żeby trzeba było zakładać sweter.no i bardzo dobrze, to w końcu lato.

U nas na razie pełnia słońca, ale popołudniu pewnie coś przyjdzie. I z deka chłodniej. Nareszcie się mogę spokojnie gdzieś wybrać.
Mnie się omdlenia nie zdarzają, a to dlatego że unikam sytuacji w których mogą wystąpić - nie jeżdżę autobusami tylko swoim autkiem, do kościoła chodzę tak żeby sobie usiąść i żadnej starej babie nie ustąpię, a co, no i w ogóle unikam miejsc zatłoczonych, gdzie ciężko o siedzenie. Jak w sklepie jest kolejka, to wychodzę i nic nie kupuję ;-)

Ja niestety autko mam zajęte przez mojego męża, który go potrzebuje dojazdów do pracy ( pracuje teraz na 2 etaty w różnych miejscowościach) A ja jadę tylko 15 min autobusem. Więc siła wyższa. :-[

jak mus to mus. Ode mnie wszędzie daleko, więc jeżdże autkiem, nie mam ochoty chodzić na nogach na takie upały. A mąż naszym autem rzadko jeździ do pracy, na szczęście

Dziewczyny, jestem w szoku, pociekla mi dzis z nosa krew :o (po tym jak wdrapalam sie do kumpeli na czwarte pietro) Nie byłoby wtym nic dziwnego gdyby nie to ze zdazylo mi sie to po raz pierwszy od 10 albo i wiecej lat. Odkad wywalilam sie na sankach i przyrznelam nosem w lod, moglam pilka od kosza oberwac w nos i nic mi nie bylo. Chyba musze na siebie uwazac bardziej.

aniay, ponoć to normalne na tym etapie ciąży...mi też pokapało z nosa i nie trzeba się tym specjalnie przejmować dopóki nie ma krwotoku

No tak, to ze mi uczulenie raz na jakis czas wyskakiwalo to wiedzialam, ale wlasnie odkrylam od czego. Jestem uczulona na moj kochany serek homogenizowany :-[ a buuuuu musze jeszcze sprawdzic jak z innymi przetworami mlecznymi, bo jesli sie okaze ze tez mnie uczulaja to bedzie kicha bo je uwielbiam.

reklama
Elżbietka, na zgagę najlepsze są migdały ........ zdrowe i pyszne, a co najważniejsze ... działają ;)
Można też pić napary z siemienia lnianego .... ale są cierpkie i takie ....... niesmaczne, przynajmniej dlamnie, ale to rzecz gustu.

aniay ... krew z nosa .... a jak z twoim ciśnieniem ?? Pijasz kawę, czy herbatę ??

Do góry