reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

maja, jak miałas goraczkę to musiałaś miec już bardzo dużo bakterii namnożonych w moczu....ja czuję taki dyskomfort, ale wiem, ze w ciąży to nic niewiadomo i trzeba dmuchac na zimne............

a do tego to przy wejściu do pochwy , dziwnie się czuję , moz eto być ze wzgl. na ucisk, jakby lekko swędzi....ale nie tak jak przy zapaleniach....

Czy myślicie, ze jak kupię sobie i zaaplikuję takie globulki , co się w lodówce trzyma z kwasem mlekowym (lactovaginal czy laktacyd...nie pamietam nazwy) , to raczej mi nie zaszkodzi...bez konsultacji z ginem?

reklama
a do tego to przy wejściu do pochwy , dziwnie się czuję , moz eto być ze wzgl. na ucisk, jakby lekko swędzi....ale nie tak jak przy zapaleniach....

Czy myślicie, ze jak kupię sobie i zaaplikuję takie globulki , co się w lodówce trzyma z kwasem mlekowym (lactovaginal czy laktacyd...nie pamietam nazwy) , to raczej mi nie zaszkodzi...bez konsultacji z ginem?

kamila, albo to warszawskie powietrze, albo nie wiem co. wczoraj mnie tez zaczelo swedziec. przy samiutkim wejsciu do pochwy.

a lactovaginal mozesz śmaiło zaaplikowac. chyba ze wody ci odejdą, to wtedy nie

Ela, ja byłam wczoraj o 16.00 u gina, a swędziec zaczęło mnie późnym wieczorkiem...i kicha, bo jakby wczesniej zaczęło to bym to skonsultowała...

A ty czekasz aż ci przejdzie, czy cos robisz z tym swędzeniem....

A ty czekasz aż ci przejdzie, czy cos robisz z tym swędzeniem....

wczoraj se podrapałam w trakcie mycia, dziś jest znośnie. tzn jak nie zaczepiam. bo jak pójde siusku, to jakos bardziej jakby. ale śluzik ok, gładziutko i nie ma jakis specjalnych zapachów:eek: wiec nie wygląda mi to na zapalenie.
ale jak coś to clotrimazolum posmaruje na zewnątrz

clotrimazolum nie zaszkodzi? Bo z tym chyba trzeba na początku ciąży uważać? J atez nie mam żadnych innych objawów infekcji...to może lepiej z zewnątrz posmarowac....

ja aplikuję sobie ten cały Gynalgin, jak mi kazali, chociaż potrzeby nie widzę. Ale cóż.
2 razy dziennie wkładam globulkę i ona sie potem rozpuszcza i wycieka :baffled:

Clotrimazol napewno nie zaszkodzi, pediatra kazała mi nawet stosować u Oli jak jej cipcie wysypało, a miała wtedy chyba z miesiąc, może nawet mniej.

A gynalgion stosowalam na grzybki w pierwszym trymestrze, więc chyba też nie powinien zaszkodzić.

Ja mam takie uciski na pęcherz i odbyt jak Kamilala. Nawet brzuchol jakoś inaczej mi się napina. Ale nic poza tym :no: Nawet sexik wczorajszy nic nie pomógł :zawstydzona/y: Ja chyba też dotrwam do terminu :szok::-(

Elu
czy orientujesz się jak bardzo dzieciaczki powinny spowolnić swoje ruchy na tym etapie ciąży, żeby wszystko było z nimi dobrze? Mój ginek mówił mi, że mam obserwować szkrabka czy rusza się o swoich porach w takiej samej częstotliwości, jeśli nie to mam się zgłosić. Wituś jeszcze parę dni temu ruszal się 30-33 razy na godzinę, a teraz jednego wieczoru było to 15 razy, a następnego 23 razy. Poza tym rusza się w dzień, ale jakoś tak trochę mniej i delikatniej. Czy mam zacząć się tym martwić i gnać do lekarza czy też wszystko jest z nim w normie?

reklama
dziś już się świetnie czuję .... tylko ......bolą mnie plecy w okolicy prawej łopatki ..... jakby mi ktoś spluwe przystawił :laugh2:
może mnie któraś pomasować ;-)

Do góry