reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

maja, jak miałas goraczkę to musiałaś miec już bardzo dużo bakterii namnożonych w moczu....ja czuję taki dyskomfort, ale wiem, ze w ciąży to nic niewiadomo i trzeba dmuchac na zimne............

a do tego to przy wejściu do pochwy , dziwnie się czuję , moz eto być ze wzgl. na ucisk, jakby lekko swędzi....ale nie tak jak przy zapaleniach....

Czy myślicie, ze jak kupię sobie i zaaplikuję takie globulki , co się w lodówce trzyma z kwasem mlekowym (lactovaginal czy laktacyd...nie pamietam nazwy) , to raczej mi nie zaszkodzi...bez konsultacji z ginem?

reklama
a do tego to przy wejściu do pochwy , dziwnie się czuję , moz eto być ze wzgl. na ucisk, jakby lekko swędzi....ale nie tak jak przy zapaleniach....

Czy myślicie, ze jak kupię sobie i zaaplikuję takie globulki , co się w lodówce trzyma z kwasem mlekowym (lactovaginal czy laktacyd...nie pamietam nazwy) , to raczej mi nie zaszkodzi...bez konsultacji z ginem?

kamila, albo to warszawskie powietrze, albo nie wiem co. wczoraj mnie tez zaczelo swedziec. przy samiutkim wejsciu do pochwy.

a lactovaginal mozesz śmaiło zaaplikowac. chyba ze wody ci odejdą, to wtedy nie

Ela, ja byłam wczoraj o 16.00 u gina, a swędziec zaczęło mnie późnym wieczorkiem...i kicha, bo jakby wczesniej zaczęło to bym to skonsultowała...

A ty czekasz aż ci przejdzie, czy cos robisz z tym swędzeniem....

A ty czekasz aż ci przejdzie, czy cos robisz z tym swędzeniem....

wczoraj se podrapałam w trakcie mycia, dziś jest znośnie. tzn jak nie zaczepiam. bo jak pójde siusku, to jakos bardziej jakby. ale śluzik ok, gładziutko i nie ma jakis specjalnych zapachów:eek: wiec nie wygląda mi to na zapalenie.
ale jak coś to clotrimazolum posmaruje na zewnątrz

clotrimazolum nie zaszkodzi? Bo z tym chyba trzeba na początku ciąży uważać? J atez nie mam żadnych innych objawów infekcji...to może lepiej z zewnątrz posmarowac....

ja aplikuję sobie ten cały Gynalgin, jak mi kazali, chociaż potrzeby nie widzę. Ale cóż.
2 razy dziennie wkładam globulkę i ona sie potem rozpuszcza i wycieka :baffled:

Clotrimazol napewno nie zaszkodzi, pediatra kazała mi nawet stosować u Oli jak jej cipcie wysypało, a miała wtedy chyba z miesiąc, może nawet mniej.

A gynalgion stosowalam na grzybki w pierwszym trymestrze, więc chyba też nie powinien zaszkodzić.

Ja mam takie uciski na pęcherz i odbyt jak Kamilala. Nawet brzuchol jakoś inaczej mi się napina. Ale nic poza tym :no: Nawet sexik wczorajszy nic nie pomógł :zawstydzona/y: Ja chyba też dotrwam do terminu :szok::-(

Elu
czy orientujesz się jak bardzo dzieciaczki powinny spowolnić swoje ruchy na tym etapie ciąży, żeby wszystko było z nimi dobrze? Mój ginek mówił mi, że mam obserwować szkrabka czy rusza się o swoich porach w takiej samej częstotliwości, jeśli nie to mam się zgłosić. Wituś jeszcze parę dni temu ruszal się 30-33 razy na godzinę, a teraz jednego wieczoru było to 15 razy, a następnego 23 razy. Poza tym rusza się w dzień, ale jakoś tak trochę mniej i delikatniej. Czy mam zacząć się tym martwić i gnać do lekarza czy też wszystko jest z nim w normie?

reklama
dziś już się świetnie czuję .... tylko ......bolą mnie plecy w okolicy prawej łopatki ..... jakby mi ktoś spluwe przystawił :laugh2:
może mnie któraś pomasować ;-)

Do góry