reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

zuzanka no powiedz przynajmniej czy pozytywne bylo to zaskoczenie?
smerfeta - to prawda. Szkolenie warto zaczac, chocby i dla samego siebie. Jak sie czlowiek oswaja z ta mysla ze nie dane jest mu urodzic - robi sie latwiej. A potem Bog zsyla na leb cala wsciekla bande :-D
celta - ja sie bardzo chetnie paczkami podziele. Oponkami tez. hi,hi,hi...
mam taki przepis na paczki
serek waniliowy miejszamy z trzema jajkami, dodajemy make i lyzeczke proszku do pieczenia (maki tyle by ciasto bylo geste i dalo sie nabierac lyzka) lyzka kladziemy na goracy tluszcz. upieczone posypujemy cukrem pudrem. 5 min roboty
Mielismy sie wybrac na spacer a tu nam Marys zasnela :-D
wszystkim wam zycze zwolnienia (nie mylic z rozwolnieniem bo to dziadostwo) tepa zycia i milej niedzieli :-D

reklama
Hejka!!!
Katinka to pewnie z pko bp masz te problemy? Wczoraj jak byliśmy w hipermarkecie to przez megafon ogłaszali, że jest problem z ich kartami. Coś im nie bardzo wyszła ich ostatnia walidacja, czy tam migracja ze 2 mies temu

Anuszka mam nadzieję, że nie będę musiała pisać co wyszło bo to by oznaczało, że i druga próba ivf nie wyszła. Dr powiedział, że jeśli druga próba nie wyjdzie to będziemy musieli przebadać się immunologicznie u dr Malinowskiego z Łodzi. Opinie ma imponujące prof. dr hab. n. med. Andrzej Malinowski opinie - ginekolog, położna, położnik Łódź - ZnanyLekarz.pl ale i portfel trzeba mieć imponujący.

Zuzanka a Ty robiłaś jakieś badania w kierunku immunologii? A jak imprezka? Kacol jest, czy tylko nóżki bolą od tańców? ;-)

Damqelle chcesz się dzielić oponkami takimi pączkowymi, czy takimi na bioderkach? :-D

Celta a dziś masz już luzik?

A teraz się trochę uzewnętrznię ;-) Odkąd pamiętam, mam takie przeczucie że jest mi pisana adopcja, na dodatek dwa razy śnił mi się kiedyś ten sam sen ale pamiętam go do dziś. Śniło mi się, że byłam na wielkim cmentarzu i coś robiłam przy nagrobku (nie pamiętam czy układałam kwiaty, czy znicze...). I tak kucając widziałam, że jakaś kobieta zakopuje dziecko w grobie kilka grobów dalej. Robiła to pośpiesznie i szybko uciekła. Podbiegłam tam i zaczęłam kopać. Gdy odkopałam w ramiona rzuciło mi się małe dziecko... w drugim śnie to dziecko było czarne i krzyczało... może to właśnie o to chodzi, może to te przeznaczenie?...

sorki - musiałam edytować i dopisać bo na poprzedniej przeglądarce coś mi nie działało

Ostatnia edycja:
damqelle a jak duży ma to być serek waniliowy??? Bo przepis brzmi zachęcająco.
Ja będę piekła chyba jutro murzynka, we wtorek mamy wizytę pani z OA.
Wszystko nabiera rozpędu, fajnie. Cieszę się, chociaż też boję bardzo. Mam nadzieję, że dam sobie radę. Dam?...

zuzanka, a Ty gdzie??? Musiałaś się ostro wybawić wczoraj, skoro jeszcze Cię nie ma :-D

smerfeta, ja robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego, czyli w kierunku choroby autoimmunologicznej i coś wyszło mi przy przeciwciałach przeciwjądrowych, ale póki co lekarze mówią, że nie jest źle, trzeba obserwować.. Trzymam kciuki żeby Wam się to wszystko szczęśliwie poukładało.

cześć dziewczyny

jestem ,jestem wykorzystujemy wolny weekend bo z reguły co drugi mamy wolny i nie mamy możliwości gdzieś poszaleć bo mój M nie lubi za bardzo ;-)

damgelle
no wrzucasz taki przepis a człowiek na diecie :confused2::angry: hehehe no będę musiała spróbować czy dobre ;-)
Celta wbrew pozorom rozmowa w domu jest super ,bo jesteś na swoim gruncie i czujesz się pewniej ,ja bardzo miło wspominam wizytę :tak:
anuszka odpoczywa u mamy
smerfeta o jessusicku jakie sny masz :szok:co do badań immunologicznych to ja za nim bym podchodziła drugi raz to bym zrobiła te badania ,zwłaszcza,że się na nie długo czeka bo prywatnie kosztują majątek :baffled::angry: mi powiedziała ostatnio P.dr że może nie dochodzić do zapłodnienia komórki a te badanie może wskazać przyczynę.U nas do zapłodnienia dochodzi bo 6 komórek nam się zapłodniło bez problemu natomiast nie rozwinęła dalej w macicy niestety więc podejrzewają endometriozę teraz ,bo wcześniej nikt mi nic na ten temat nie wspomniał. Zwłaszcza ,że mam wszystkie badania rewelacyjne co potwierdzam co jakiś czas ,no teraz zrobiłam przecież mnóstwo badań i co no i jest wszystko perfekcyjnie nie ma się do czego przyczepić więc dałam na spokój i czekam na rozwój sytuacji w OA bo jednak nie będę podchodzić do in vitro bo nie ma sensu .Widocznie TEN na górze wie co robi :tak:

dyskoteka dziewczyny super ,chociaż brakowało mi trochę mojej muzyki ale stópki bolały ,kaca nie było więc wszystko jak należy :tak:wczoraj do południa się kotłasiłam w łóżku ,obiad i do siostry pojechaliśmy na kawę i ciastko . A dzisiaj siedzę z kawką M w garażu coś dłubie i na 16 idziemy dzisiaj do M siostry na kawę :tak: więc minie kolejny dzień . A dziewczynki no powiem Wam,że zaskoczył mnie ktoś bardzo miło :tak: jestem w szoku .Wiedziałam ,że się podobam mężczyznom ale nie sądziłam,że tak komuś bliskiemu kogo znam od dawna i wydawało mi się ,że nie zwraca na mnie uwagę .hmmm ale numer no :szok::-D

Zuza
czemu nie ma sensu podchodzić jeszcze raz?
Teraz jak jest dofinansowanie?

Może warto?

No odpoczelam u mamy ale było też co robić.szczególnie w kuchni :-D
Odwiedziny rodziny i znajomych. Dni nam brakowało
:-D
Właśnie wracamy do wawy

może i warto anuszka ale też nie chcę czekając na dziecko myśleć o zajściu w ciążę bo to chyba też nie na tym polega ;-)więc odpuszczam :tak:teraz stwierdziłam,że zajmę się sobą i szukam dodatkowego zajęcia :tak:

a u mamy czujesz się jakbyś była u siebie więc co się dziwić ,że spędzasz czas w kuchni :-);-)

cześć dziewczyny

witam się po dwóch niedzielach ;-) @ nadal zalewa a wczoraj korzonki mnie złapały więc leżę połamana a jutro mam rozmowę o pracę w spa ,po prostu super :laugh2::-D

może jakaś kawa popołudniowa?

heloł ;):)

Zuzanka
ja z Tobą kawkę wypiję ..mam teraz wolne w pracy to dotrzymam Ci towarzystwa :-p
&&&&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejszą rozmowę :)

ja po szkoleniu oki tylko kurkaaaa taki kawał drogi wykańcza-pół dnia w podróży:baffled:
ale ...cieszę się ,że cała i zdrowa dojechałam do domku.

ściskam na płasko wszystkie ;)

reklama
Do góry