reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

reklama
si, estradiol musi pójść w dół, czyli muszę jeszcze bardziej wyciszyć przysadkę... za tydzień znowu mam wizytę u gina i zobaczymy co dalej, czy zaczynamy już stymulkę... ale będę w środku cyklu więc nie wiem jak to będzie. Lekarz mówił, że niby dc nie ma znaczenia bo wszystko wyregulujemy sobie lekami, więc zobaczymy :baffled:

Smerfeta
Ja już pod pracą byłam,a wstałam dużo wcześniej :p
czasem i tak trzeba

No no mama
ubezpieczenie twojego "narzędzia pracy" to dobra sprawa

Zuza
ja to przeważnie z tel pisze co mi się nie chce kompa odpalac :p

Babki
a kiedy dobrze jest sprawdzić progest i estradiol? Tzn w którym dniu po owu?

Anuszka po owu nie ma sensu sprawdzać estradiolu, jeśli nie jesteś po ivf oczywiście bo tam to insza inszość. W okolicach owu jak najbardziej warto sprawdzić by wiedzieć czy komóreczka jest dojrzała.
PRG zaś dr kazał sprawdzać 3 dni po owu. Dr mówił że jeśli będzie powyżej 15 to nie ma konieczności brania dupka czy lutki

Dobrej nocy brygado! Sweet dreams! ;-)

HEJ!!!!
Jestem jestem.. Choć tak jakby mnie nie było.

anuszka mi kazali progesteron w 7 dniu po owulacji oznaczyć i tak zrobiłam, po wyniki muszę skoczyć.
smerfeta dobrze wiedzieć, że jak jest powyżej 15 to nie trzeba brać luteiny. i cieszę się, że z kostką lepiej
mama dłonie sobie koniecznie ubezpiecz! I bardzo fajnie, że to była słuszna decyzja, zmiana miejscowości i lokalu. Klientek masz dużo i super! później jedna powie następnej i tak będziesz miała tłumy! Zadowolone tłumy pięknych, zadbanych kobiet. Cholerka, że też nie możesz być gdzieś bliżej - sama bym wpadła.
zuzanka jestem, nawet czasami podczytuje Was z komórki, ale miałam ostatnio niezły zasuw i brak czasu na cokolwiek.
Katinka jak Ci tam w przerwie miedzy zajęciami?

Ja natomiast czekam na @ lub jeśli nie przyjdzie to na testowanie. Obiecałam sobie, że nie będę robić za szybko, tak jak w zeszłym cyklu kiedy test był na plus i beta była, a później nic. Dziś mam 44dc. Od owulacji minęło jakieś 13 dni +/- 1 dzień. Strasznie trudne to czekanie...
Buziaczki i miłego dnia! :-)

heloł przed pracom :-D

Celta
dziękuję ..okno w gabinecie posiadam wiec niech walą drzwiami i oknem :-p
jak zamykałam tamten gabinet to kurcze łzy w oczach ,że tyle czekałam aż marzenie sie spełni a teraz zwijam żagle....
ale w życiu na prawdę trzeba zamknąć jeden etap ,żeby niespodziewanie zacząć drugi:tak:

Smerfeta,Zuza,Anuszka,Katinka
ściskam na płasko do mojego 70B --> trza sie przytulić bo ziiimno :baffled:
u nas wiejeee przez co mamy deszcz liści:eek:

wczoraj przed pracą pacze..a do karmnika przyleciały sikorki -sobie myślę -->już nie mają co jeść :eek:czy na zwiady przyleciały..
od 2 czy 3 lat mamy karmnik i ptaszków u nas nie brak a dzieci sie uczą dbania o zwierzaki.
trzeba jechać nakupić nasion.

kochane przesyłam jeszcze troche dzikiej radości dzień smętny ,ale trzeba sobie radzić :))

Hej kobitki:)
Witam z rana Pyszną ,pachnącą kawunią:)!
Dziewczyny mam do Was pytanie,co oznacza wyniki AMH 4.8,z czym sie moze wiązac?
U mnie jak narazie spokojnie, jakis obiad musze wymyślic,gdzie brac te pomysły..wrrr
Miłego dnia Wam zycze:)

Hejka!
Anuszka ranny ptaszku - gdzieś Ty? ;-)
Katinka - ten wynik oznacza bardzo ładną rezerwę jajnikową :tak: a pomysły na obiad od -----> Zuzanki ;-)
Celta ja po cichu czymam kciuki za rozwój sytuacji ;-)
Dziewczyny też tulam bo zimniutko :dry:;-)

reklama
ja dziś nie jestem ranny ptaszek bo mam wolneeeeeeeeeeeeeeee
jupi

mi właśnie ginka mówiła żebym sprawdziła progest i estradiol w 7 i 11 dc po owu ale to ma byc po owu (miałam monit więc wiem kiedy) czy liczyć od skoku tempki?

Do góry