reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Zrobiliśmy placki. Mmm
Jeszcze kilka nam zostało więc się częstujcie!

Smerfeta
Skąd ty jesteś że nie znajesz? :-D
Mam pewne podejrzenia. . . Podlasie?
3mam &&& za jutro
Będzie dobrze, musi być. U mnie w pracy też robią nietegie miny kiedy mówię że idę na badania do szpitala itp.

Ja kocham siemię i sezam np jako panierka do kotletów.
Pycha!

Aaa
Kurde a ja mam cukinie w lodówce i zapomniałam a mogłam dodać do placków.
Kiedyś robiłam jakieś placki z cukinii.dobre były. Mam jeszcze gdzieś przepis. I ciasto czekoladowe z cukinia!Nawet mam jeszcze trochę w lodówce. Pycha polecam!

Mama
Ale masz branie
:-D:-D:-D

reklama
cześć kobietki ;)

Celta
eee tam ..pewnie wyposzczony chłopina był :-p

Anuszka
:-D:szok::-D:-D

a co tu tak kulinarnie się zrobiło:))

Zuzanka
ja tez pochodzę z takiego domu(była nas 4ka dzieci) i mama też była z nami w domu aż najmłodszy brat poszedł do szkoły.
zawsze był obiad z 2 dań,poprane,posprzatane..tata po 15.00 wracał do domu...ehhhh można wtedy było czuć ,że jest się w rodzinie.
na weekend zawsze pachniało ciastem albo goframi albo faworkami..
miłe wspomnienia..

a teraz ludzie tak zaganiani,że jednego posiłku dziennie nie mogą razem zjeść .
ja też piekę w łikendy-->najczęściej murzyna,ciasto z truskawkami albo sernik na zimno.
po podwieczorki częstoooo robię dzieciom bo chcą racuszki z jabłkiem i cynamonem posypane cukrem pudrem albo ryż na mleku z kardamonem i kleks jogurtu waniliowego..
jedzą aż mlaskają a mi serce rośnie

pozdrawiam ;)

Oj mi też dom rodzinny kojarzy się właśnie z zapachem ciasta na weekend i ogólnie takim ciepłem.
Ale mam wrażenie, że kiedyś czas jakoś wolniej leciał. Ludzie pracowali, ale jednak mieli więcej czasu. Mój tato był w domu max do 16.00, a ja sama wychodzę o 6.30 i wracam koło 17.00 :blink:, jakoś chyba jednak inaczej się żyje. Więcej jest na głowie, praca zajmuje coraz więcej czasu.
A może wydaje mi się tylko, bo patrzę z perspektywy dziecka, którym wtedy byłam.

Sama chciałabym dać takie ciepło i bezpieczeństwo dzieciakom :tak:

mama, dobra dobra ;-) wyposzczony czy nie, na pewno nie do każdej kobiety tak zagaduje!
Ale fajnie tak się podbudować swoje ego.
Więc nic tylko się cieszyć!

Miłego dnia :-)

hej

mama
no to laseczka z Ciebie musi być nie zła jak tak Cię rwą :-p:happy::happy: a na mc to i ja mam czasem napad i jak już zaczynam jeść to mam wyrzuty :szok::rofl2:

Nas było w domu 6 -cioro :tak:;-)

smerfeta ??
celta
z selera?? nigdy nie jadłam :no:

ja dzisiaj sałatkę z ogórków robiłam w curry i wekowałam .

]celta[/B] z selera?? nigdy nie jadłam :no:

A to koniecznie spróbuj :tak: u nas wola placki selerowe od ziemniaczanych
Trzesz jeden wielki korzeń selera na tarce o grubych oczkach, dodajesz jajko, sól, pieprz, czosnek i ze 2 łyżki serka mascarpone. Mieszasz i nakładasz łyżką na rozgrzany olej.
Ja zawsze podaję z sosem z jogurtu greckiego z wielka ilością siekanego koperku i szczypiorku. Polecam ;-)

Zuzanka
eeee:-p
a mc d ma to do siebie ,że najpierw sie chce a potem wyrzuty yyy sumienia:-D

Celta
to i ja muszę spróbować bo takich nie jadłam jeszcze.

sernik na zimno juz w lodówce tężeje..jutro mamy swoje święto :-)
jedziemy do rodzinki na Pomorze wiec przez łikendos mnie nie bedzie--->już tęsknię :tak:

witam sie z rana..

wstaję ,podnoszę rolety i ...:-D
mój mąż wariat na trawie zrobił napis I YOU !

A wiecie z czego??:-D
I -jest ze sztachety :-D:-D
serce i Y-jest z kostki brukowej króra nam została:-D
O-ze skakanki:-D
U-z agrowłókniny:-D:-D
! - z patyka i kostki brukowej jako kropki

wariat i tyle :-p

schodzę na dół a tam kartka z życzeniami i 10 czerwonych róż w jadalni na stole...

chyba mnie kocha co?? hahahaa

napisałam Mu siarczyste smski:cool2: a On mi na to ,że "to jeszcze nie koniec maleńka"
yyyyyyyyyyyyy..sie bać czy co :confused::-D

no:)) to tyle u mnie od rana..
aaaaaa--> przepraszam -jeszcze laurki od dzieci i życzenia ;)

miłego i Wam kobietki

reklama
mama ale pięknie!! :-):-):-)
Pomysłowy Twój mąż i nie wątpię, że ciąg dalszy będzie równie cudowny :-D
Wszystkiego najlepszego z okazji tej okrąglutkiej rocznicy!!!

Do góry