reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

aaano to wiem,ze tak byc moze,ale to jest mowa o maleńkich dzieciach,tyle co urodzonych...kobieta ma 6 tygodni na decyzję i zawsze moze ja zmienić,także to jest taki "ryzyk-fizyk",jesli chodzi o adopcję tak malutkich dzieci..
Dlatego my wybieramy "pewnaopcję",że dziecka nikt nam nie ma prawa zabrac itd..i dlatego wybieramy dziecko starsze do roczku,gdzie rodzice biologiczni zżekli sie praw jak dzidzia byłą bardzo maleńka!!

reklama
hej:tak:
Dziewczyny,a co tu tak cicho..:szok::szok:...czyzby wątek "umierał"..???:confused::-:)-:)-:)-(
Pisać tu raz-dwa..co u was..jak idą przygotowania do świąt i wogóle!!..jak sprawy w OA sie maja u was??...
Nie fajna taka pustka tutaj...:-(

agulla....,tzn.czy wy macie "coś"na sumieniu..??!!:szok:;-);-),jeśli chodzi o zaswiadczenie o niekaralności
to jak mój mąz jechałam po to zaswiadczenie o niekaralności to w minutke mu wydali..bo ani on,ani ja nie mieliśmy sobie nic do zarzucenia jeśli chodzi o niekaralnośc............
Oni w komp.w danych wszytsko maja zarejestrowane..podajesz swoje dane i wyświetla sie czy byłas karana...lub nie...i na koniec jest pieczatka na papierze....tytlko tyle..dodam,że zaswiadczenie jest wydawane za FREE!!!:tak:...wiec cała ta procedura trwa 5 minut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:tak::-)

Ostatnia edycja:
Hej towarzystwo!
My wczoraj mieliśmy drugie spotkanie w OA, tym razem z psychologiem, w temacie motywacji. Troszkę nas przemaglował z tego dlaczego chcemy adoptować dziecko. Chwilami wydawało mi się to już irytujące, że w kółko pyta dlaczego, dlaczego, dlaczego, ale w sumie to zrozumiałe. Ogólnie fajnie nawet było, dziś zadzwoni umówić się na kolejne spotkanie, a potem wizyta u nas w domu.
Agulla,mam nadzieję, że uda się z tym zaświadczeniem.

hej....
Queen,domyslam sie że byłaś juz tymi pytaniami nieo zdenerwowana,..itd..ale ,wiesz doskonale ze Oni tak muszą ,to jest ich praca i musza wiedziec,czy dana rodzina "nadaję" sie na rodzinę adopcyjna,...ale już masz to za sobą;-)..teraz krok kolejny:tak:,i cały czas do przodu,i bardzo dobrze!!:-)
No u nas narazie "cisza"...teraz czekamy na tel.kiedy kurs zaczynamy.....całe szczęście,że czas zasówa jak szalony;-)i juz kwiecień mamy...:-),wiec extra!!
Ja już mam wolne:-)..Dziś byłąm w kosciele na 18,z moją mama..maż w pracy na popołudnie,wiec nie było Go....
Jutro juz wszyscy wolne mamy,wiec super..:-)
Ja dziś posprzatałam sobie,pranie wstawiłam,jutro białe pranie wstawie i mam z głowy;-)
Jutro z siostrą do fryzjera jedziemy;-):tak:...fajnie...zawsze miaął jasne włosy,nawet bardzooo..a w lutym sobie nieco przyciemniłam i jestem bardzoo zadowolona:-),a na jutro chce zrobić ombr'e..:-)..barzo,ale to bardzo mi sie to podoba!!
agulla..............mam nadzieję,że wszystko będzie ok.z zaswiadczeniem...że "jakis wybryk młodości",nie będzie miał na to wpływu!!..trzymam za was kciuki!!!:tak:

reklama
agulla 3mam kciuki za zaświadczenie. daj znać jak poszło;-)

Quenn no fajnie, że już tak do przodu. ja się obawiam tych pytań o motywację. jak sensownie dobrać słowa i opowiedzieć dlaczego pragnie się dziecka:zawstydzona/y:

Kejta ombre super, tylko to koloryzacja, która musi być zrobiona profesjonalnie. powodzenia;-)

u mnie świętami już pachnie, dziś ostatni dzień do pracy i wole:-) a jeszcze wieczorem zastrzyk i za 2 tygodnie zaczynam stymulację, niech ten czas leci pędem.:tak:

Do góry