reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

reklama
Hej!
Melduję, że pierwszą wizytę w OA mamy za sobą :happy: Nie zapomniałam o oddychaniu, ani nawet jak się nazywam więc chyba poszło przyzwoicie ;-) Przez godzinę rozmawialiśmy z bardzo miłą panią, złożyliśmy wszystkie dokumenty, tzn. wniosek, życiorysy, pełny odpis aktu małżeństwa, zaświadczenia lekarskie, zaświadczenia z zakładu pracy o zatrudnieniu i dochodach i kilka wspólnych zdjęć, no i wypełniliśmy wnioski dot. niekaralności, które ośrodek przekaże w naszym imieniu. Więc, jak to ujęła pani z OA, od wczoraj jesteśmy w adopcyjnej ciąży. W najbliższym czasie przed nami jeszcze 2 spotkania z tą panią, potem wizyta u nas, spotkanie z psychologiem i wtedy kwalifikacja na szkolenie, na które nie trzeba jakoś szczególnie długo oczekiwać, musi się zebrać grupa ok. 6 rodzin, zazwyczaj trwa to ok. miesiąca. A samo szkolenie chyba 3 miesiące. I tyle, wtedy kwalifikacja i rozpoczyna się oczekiwanie na dziecko.
Jestem bardzo szczęśliwa, że rozpoczęliśmy procedurę, gdyby tak jeszcze można było jakoś przyspieszyć ten czas oczekiwania na malucha...
Miłego dnia dziewczyny!!

Boszszsz... Quenn ale się wzruszyłam, aż mi serce zabiło szybciej. mam nadzieję, że ten czas minie Wam jak najszybciej, wiesz jak jest ruszyła maszyna już nic nie powstrzyma:-)

Gratulacje Queen !!!! :) pięknie nazwane "ciąża adopcyjna" oby teraz spokojnie i co najważniejsze szybko minął czas oczekiwania na dzieciątko :)

;-) życzę Wam milego dnia

hej!!!
Queen,no pieknie wiadomości:tak:,super!!bardzo sie cieszę,że rozmowa poszła fajnie i sprawien!!i chyba nie bylo aż tak "strasznie",co??!;-).Teraz,aby czas szybciutko mijał i czas zaczynać kurs:-)!!
Ja juz po pracy,własnie pranie wstawiłam.Jutro mam wolne:-),i chcę pomyć okna,zmienić firany i tak generalnie sobie posprzatać.
Wieczorkiem pewnie książkę poczytam,lub obejrze jakis film,mężu p[ewnie nie dotrzyma mi towarzystwa,bo do pracy jedzie na 2 w nocy,wiec wczesniej się położy,aby odpocząć i wyspać sie,a ja jutro dzień gospodarczy,trzeba wykorzystać super pogodę!!:-)
Dzięki dziewczyny za wskazówki,co do sygnaturki...potwm popróbuje,bo teraz troszke czasu nie mam....
Miłego i słonecznego popołudnia:-)
ps.fajnie,że ten wątek ożył....:-):tak:,bo jak widziałam,kiedy był tu wpisywany ostatni post,to dość dawno:-(,ale teraz nastała wiosna wątek ożył hi hi

robie tak jak radzicie dziewczyny...:tak::tak:,ale jak daję ZAPISZ SYGNATURKĘ,to tekst na chwilkę znika,i znów sie pokazuje w tym okienku,ale nic sie nie zapisuje...:sorry:

hey, ja już po porządkach wiosennych. dziś będę odpoczywała.

to prawda fajnie że wątek ożył. takie wsparcie jest bardzo potrzebne:-)

witajcie....
ja już wstałam,zaraz zrobię sobie kawkę i działam,biorę sie za sprzątanko,zapowiada sie piękna pogoda,to pranko na podwórku mi fajnie wyschnie:tak:.Życzę miłego dnia:-)

Witajcie.
Pisząc życiorys OA przypadkiem weszłam no to forum. Jestem w trakcie procesu adopcyjnego. Tak jak niektóre z Was. Bardzo chętnie się do Was dołączę, wymiana doświadczeń, porady i pomoc, myślę że na tym etapie są niezwykle pomocne. A w szczególności gdy ma się mega doła i chciało by się jak najszybciej przyspieszyć tą chwilę, spotkania i oczekiwania na maleństwo.

reklama
Nadija witaj z nami. zaglądaj. razem łatwiej zasypać doły:-)

dziewczyny nie wiem jak napisać podanie. napisałam że prosimy o pomoc w przysposobieniu. napisałam ile czasu jestesmy prą ile małżeństwem, od kiedy staraliśmy o dziecko własne. napisałam ile mamy lat czym zajmujemy się zawodowo i gdzie mieszkamy. co jeszcze? podpowiedzcie

Do góry