reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

hej....
Ale dzis piękna pogoda była,no nie??!1..super,jak ja kocham słoneczko,i takie cieplutkie dni...!!już coraz to bliżej do nich:tak:
Dziś po pracy na kawę do siostry z mamą pojechałam,ma 2 boskie córy:tak::-),starsza jest moją chrzenicą,będzie miałą 7 lat,a młodsza jest chrześnicą męza,ma 1,5 roku.Są super!!!.
Właśnie skonczyłam robić zupke pieczarkowa,to będzie na jutro jak z pracy wrócimy i zrobie jutro naleśniki z serem i musem truskawkowym:tak:
Dziewczyny,powiedzcie mi plisss,jak zrobić suwaczek..???!!:confused:,bo ja nie mam pojęcia bladego:(,a chciała bym sobie zrobić:tak:

reklama
hey, hey

u mnie naleśniki były dziś :-)

dziewczyny płaciłyście za zaświadczenie od psychiatry? ja się dziś dowiedziałam w przychodni, że będę musiała zapłacić 100 pln za jedno:szok:

Magda,u nas jak byliśmy na soptkaniu w OA,...to pani powiedziała,ze nie jest konieczne zaswiadczenie od psychoatry...bo oni sami widzą czy dana osoba ma problemy psychiczne,czy nie...bo tego sie nie zatai...także my tego zaświadczenia miec nie musimy...
Za zaswiadczenie o niekaralności trzeba było płacic..tzn.mąż pojechał i czyta ile kosztuje itd...ale jak pani zobaczyła,ze nam potrzebne do OA,to nie płacił nic!;-)

tak samo jakieś zaswiadczenie o polu,lub gruntach rolnych jest niby potrzebne...ale pani nas zapytała czy mamy pole i wogóle,a ze nie mamy to pani nawet do gminy jezdzic nie kazała,bo skoro nie mamy,to nie mamy i tyle...

Magda,to znaczy,że bedziecie badani przez psychiatrę??!!!,no bo na mój rozum to na jakiejś podstawie zaświadczenie wydać musi,no nie??!!:confused:
Magda,a wy już dokumenty kompletujecie???????????,kurs kiedy rozpoczynacie?

Ostatnia edycja:
Psychiatra wystawia zaswiadczenie ze nie leczy sie w poradni uzaleznien. Przynajmniej jak ja mialam startowac do adpopcji to takie mi kazali. Z Poradni Zdrowia Psychicznego, ze nie leczysz ani nie leczylas zadnych uzaleznien. Wiem ze to zaswiadczenie mialo byc platne..ale nie wiedzialam ze az tyle :O

Kejta no tak kompletujemy dokumenty, a na co czekać? kurs rozpoczniemy w ciągu najbliższego roku. skompletujemy dok., złożymy i ze spokojną głową będziemy czekać na kurs.
brakuje nam tylko zaświadczeń od lekarzy i zaświadczenie o niekaralności, ale o niekaralności nasz OA sam może załatwić to skorzystamy.
dla mnie to zaświadczenie od psychiatry jest bez sensu, na wizycie w przychodni na NFZ lekarz mi nie wystawi, bo nie mam rozpoznania chorobowego, muszę iść prywatnie no i na jakiej podstawie on wystawi zaświadczenie, skąd wie że ja u innego psychiatry w innym mieście się nie leczę? tylko nabijanie kasy.
do lekarzy pójdziemy dopiero po środowej wizycie w OA, bo chcę dokładnie wiedzieć co ma być konkretnie na tych zaświadczeniach napisane żeby dwa razy nie chodzić.

udanego dnia, ja się biorę za mycie okien:-)

Hej laski :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Pierwsze co chciałam zapytać czy miałyście stymulacje clo i duphastonem??

Ja pierdziu zaświadczenie od psychy 100 zł?? Hym może rzeczywiście tylko info że się nie leczyliście wystarczy.

Kajeta już Ci tłumaczę :) sama nie dawno się nauczyłam.

1. Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com tu masz stronę kochana . Po lewej stronie wybierasz sobie rodzaj suwaczka.
Później masz tło zaznaczasz i krok 2
Wybierasz sobie jakiś znaczek, jaki chcesz żeby był na suwaczku i krok 3
Wpisujesz datę i gotowe :) Wyskakują kody

2. Otwierasz panel użytkownika i po lewej na dole masz edytuj sygnaturę
Wyskakuje Ci duża ramka tekstu taka jak tu, gdy wpisujesz odpowiedź
Kopiujesz cały kod BBCode z ramki czyli np:

wklejasz do tego okienka.

Mam nadzieje że pomogłam, jak nie to pisz:)

Miłego dnia kochane :)

reklama
Fiu, fiu - ale tu ranne ptaszki :happy:
KasiaMarysia, ja byłam stymulowana clo do inseminacji. Natomiast duphaston nie jest lekiem do stymulacji, to progesteron, który ma bardziej za zadanie wspomóc ewentualną ciążę.
Dziewczyny, ja dzisiaj jadę na pierwszą wizytę do OA, trochę przejęta jestem... Wczoraj trochę się namęczyłam nad życiorysem, bardzo trudno mi było ubrać pewne rzeczy w słowa bo mam trochę trudną sytuację rodzinną, jakoś dałam radę, tylko boję się, żeby to nie miało wpływu na to, jak zostaniemy ocenieni.

Do góry