reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

heloł adopcyjni rodzice ....że tak nam pomaślę :-)

Zuzanka
piękna chcesz mieć rodzinkę -ja jestem z 4ki ;) mam siostrę i 2 braci-rodzeni jestesmy co 3 lata :-pmy z siostrą latem a chłopaki zimą ;)) się rodzicom udało :-D
powodzenia kochana w realizacji pięknego planu:)))
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja chciałabym z mężem trójeczkę ;)) więc jeszcze jedno do kompletu brak:)

Anuszka
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za bliźniaki ---> o co :-D kto nam zabroni miec marzenia ;)))

Smerfetka
fajnie,że już po badaniu...
&&&&& za przeciwciała co by taniej wyszło gdzieś ..

Piaska
powitać :))

reklama
no dziewuchy ale gwarno się zrobbiło na wątku :***** i dobrze bo temat adopcji powinien być poruszany ;-)

smerfeta przepraszam,ale wczoraj nie doczytałam Twojego posta o CP miałaś wycinany jajowód ??bo ja tylko wyczyszczony z ciąży ,niestety była żywa i usuwana w 7 tc,jak był słabo drozny teraz po zabiegu jest ok ,ja miałam 11.08.2009 przez laparoskopie :confused2::zawstydzona/y:

czytam o tych badaniach Waszych smerfeta eMEK Twój ma azospermie?

mama05 no dużą bo ja sama z dużej i nie wyobrażam sobie ,żeby moje dzieci nie miały do kogo się później zwrócić o pomoc czy pojechać na kawę czy na święta ;-)

właśnie segreguje wszystkie badania które miałam robione przez te lata wszystie

Ostatnia edycja:
Zuzanka
oj...:-(żywa ciąża --> to przeżyłas dramat ..

mój robił badanie nasienia ,ale ilość ma powalającą ..za to ruchliwość mogłaby być lepsza--->ale ;)))) jak to stwierdził "jak mają się lepiej ruszać jak ich tyyyle jest i sobie na głowach siedzą " :-D:-D

Zuzanka
pewnie ,że o adopcji powinno się więcej mówić-pisać ..

ludzie czasem się chyba wstydzą o tym mówić ,chodź ja nie widzę w tym nic strasznego .Przecież dajemy dziecku szczęście i miłości której mu brakuje:tak:a co z tego ,że ja nie urodziłam tego dziecka. Najgorzej jest chyba w małych wsiach....

Powinno się mówić dużo i pomagać takim rodzicom. Niestety, nie znam żadnej pary, która by adoptowała. Ale czasem wspomagam wioski dziecięce, więc mam satysfakcję, że jakiś tam skromny udział w tym wszystkim mam :-D

Zuza
pewnie tak ..w małych środowiskach najciężej jest z tego typu tematami-jak adopcja,in vitro...

ja narzie wsród znajomych nie mówię o naszych planach po tym jak ginekolog u którego była jakieś 2 lata temu powiedział mi ,że daje mi skierowanie ,ale do psychiatry!!! " bo to nienormalne,żeby w tych czasach ,mając dwoje dzieci chcieć jeszcze jedno" koniec cytatu...

potem jeszcze pytał
"a co na to pani mąż?"

noż :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wyszłam ,trzasnęłam drzwiami i tyle mnie widział!!

teraz poczekam ,aż ruszymy z kursem i dopiero powiem najbliższym znajomym bo ja jestem silna psychicznie ,ale nie chcę tego drugi raz wysłuchiwać:no:

Piaska my co roku wpłacamy symboliczną kwotę na konto OA i robimy zbiórkę zabawek na Boże Narodzenie dla zaprzyjaźnionych domów dziecka lub rodzin zastępczych:tak:

mama05 no to faktycznie jakiś konował jak tak Cię potraktował ,co go obchodzi ile chcesz mieć dzieci to Twoja sprawa i jako lekarz powinien Ci pomóc a nie krytykować ,psychiatra też mi coś sam niech się wybierze jak tak doradza innym ,jak nie które rodzą po pijaku i patologicznie to nie wysyłają ich do psychiatrów bo mają po 6, 9 dzieci i nie mają co do garnka włożyć tylko ludziom,którzy chcą i mają zadatki na większą rodzinę :angry::wściekła/y:

w OA wytłumaczą Wam jak i komu mówić o adopcji ,zobaczysz jakie fajne spotkania są ,ja nie mogłam się doczekać na nie ,z jednego wychodziłam i chciałam już drugie spotkanie jak najszybciej :tak::-)

reklama
Zuzanka
no ja też tak myślę ,że na tych spotkaniach wszystko nam wyjaśnią :tak: ja się tematu nie wstydzę-bynajmniej..tylko nie potrzebuje teraz dziwnych komentarzy -pytań a czy na pewno?? a po co mi to?? a czy dam radę??

chcę mieć spokój w podejmowaniu decyzji...:tak:

Do góry