reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

heloł adopcyjni rodzice ....że tak nam pomaślę :-)

Zuzanka
piękna chcesz mieć rodzinkę -ja jestem z 4ki ;) mam siostrę i 2 braci-rodzeni jestesmy co 3 lata :-pmy z siostrą latem a chłopaki zimą ;)) się rodzicom udało :-D
powodzenia kochana w realizacji pięknego planu:)))
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

ja chciałabym z mężem trójeczkę ;)) więc jeszcze jedno do kompletu brak:)

Anuszka
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za bliźniaki ---> o co :-D kto nam zabroni miec marzenia ;)))

Smerfetka
fajnie,że już po badaniu...
&&&&& za przeciwciała co by taniej wyszło gdzieś ..

Piaska
powitać :))

reklama
no dziewuchy ale gwarno się zrobbiło na wątku :***** i dobrze bo temat adopcji powinien być poruszany ;-)

smerfeta przepraszam,ale wczoraj nie doczytałam Twojego posta o CP miałaś wycinany jajowód ??bo ja tylko wyczyszczony z ciąży ,niestety była żywa i usuwana w 7 tc,jak był słabo drozny teraz po zabiegu jest ok ,ja miałam 11.08.2009 przez laparoskopie :confused2::zawstydzona/y:

czytam o tych badaniach Waszych smerfeta eMEK Twój ma azospermie?

mama05 no dużą bo ja sama z dużej i nie wyobrażam sobie ,żeby moje dzieci nie miały do kogo się później zwrócić o pomoc czy pojechać na kawę czy na święta ;-)

właśnie segreguje wszystkie badania które miałam robione przez te lata wszystie

Ostatnia edycja:
Zuzanka
oj...:-(żywa ciąża --> to przeżyłas dramat ..

mój robił badanie nasienia ,ale ilość ma powalającą ..za to ruchliwość mogłaby być lepsza--->ale ;)))) jak to stwierdził "jak mają się lepiej ruszać jak ich tyyyle jest i sobie na głowach siedzą " :-D:-D

Zuzanka
pewnie ,że o adopcji powinno się więcej mówić-pisać ..

ludzie czasem się chyba wstydzą o tym mówić ,chodź ja nie widzę w tym nic strasznego .Przecież dajemy dziecku szczęście i miłości której mu brakuje:tak:a co z tego ,że ja nie urodziłam tego dziecka. Najgorzej jest chyba w małych wsiach....

Powinno się mówić dużo i pomagać takim rodzicom. Niestety, nie znam żadnej pary, która by adoptowała. Ale czasem wspomagam wioski dziecięce, więc mam satysfakcję, że jakiś tam skromny udział w tym wszystkim mam :-D

Zuza
pewnie tak ..w małych środowiskach najciężej jest z tego typu tematami-jak adopcja,in vitro...

ja narzie wsród znajomych nie mówię o naszych planach po tym jak ginekolog u którego była jakieś 2 lata temu powiedział mi ,że daje mi skierowanie ,ale do psychiatry!!! " bo to nienormalne,żeby w tych czasach ,mając dwoje dzieci chcieć jeszcze jedno" koniec cytatu...

potem jeszcze pytał
"a co na to pani mąż?"

noż :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wyszłam ,trzasnęłam drzwiami i tyle mnie widział!!

teraz poczekam ,aż ruszymy z kursem i dopiero powiem najbliższym znajomym bo ja jestem silna psychicznie ,ale nie chcę tego drugi raz wysłuchiwać:no:

Piaska my co roku wpłacamy symboliczną kwotę na konto OA i robimy zbiórkę zabawek na Boże Narodzenie dla zaprzyjaźnionych domów dziecka lub rodzin zastępczych:tak:

mama05 no to faktycznie jakiś konował jak tak Cię potraktował ,co go obchodzi ile chcesz mieć dzieci to Twoja sprawa i jako lekarz powinien Ci pomóc a nie krytykować ,psychiatra też mi coś sam niech się wybierze jak tak doradza innym ,jak nie które rodzą po pijaku i patologicznie to nie wysyłają ich do psychiatrów bo mają po 6, 9 dzieci i nie mają co do garnka włożyć tylko ludziom,którzy chcą i mają zadatki na większą rodzinę :angry::wściekła/y:

w OA wytłumaczą Wam jak i komu mówić o adopcji ,zobaczysz jakie fajne spotkania są ,ja nie mogłam się doczekać na nie ,z jednego wychodziłam i chciałam już drugie spotkanie jak najszybciej :tak::-)

reklama
Zuzanka
no ja też tak myślę ,że na tych spotkaniach wszystko nam wyjaśnią :tak: ja się tematu nie wstydzę-bynajmniej..tylko nie potrzebuje teraz dziwnych komentarzy -pytań a czy na pewno?? a po co mi to?? a czy dam radę??

chcę mieć spokój w podejmowaniu decyzji...:tak:

Do góry