smerfeta - no o badaniach zadecydował lekarz, do którego się udaliśmy. Po prostu wyczytałam o nim na forum i stwierdziłam, że jak mam do jakiegoś chodzić, to niech to będzie specjalista. Wcześniej zrobiłam większość badań (wyczytałam w necie, co powinnam zbadać) i było wszystko ok, więc poszłam do niego. Czytałam jak wielu trudnym przypadkom pomógł, więc pomyślałam, że ma doświadczenie i przynajmniej nas pokieruje. Ale pragnę podkreślić, że posiadanie nawet silnych tych przeciwciał przeciwplemnikowych nie wyklucza naturalnej ciąży, czego jesteśmy przykładem. Jednakże na pewno baaaardzo utrudnia zadanie.
reklama
smerfeta
Fanka BB :)
Piaska to skoro macie już diagnozę to teraz na pewno ruszycie z kopyta :-) Za godz pogadam o tych badaniach z moim gin ;-)
Zuzanka dzięki za info. Wiem że tak do końca nie da się zrezygnować tym bardziej że naokoło słyszy się o tylu naturalnych cudach, znam ich wiele :-) Więc wierzę że i nam się uda, ale jak napisała pewna dziewczyna na forum: Bóg szuka dla nas kogoś wyjątkowego ;-)
Miłego dnia :-)
Zuzanka dzięki za info. Wiem że tak do końca nie da się zrezygnować tym bardziej że naokoło słyszy się o tylu naturalnych cudach, znam ich wiele :-) Więc wierzę że i nam się uda, ale jak napisała pewna dziewczyna na forum: Bóg szuka dla nas kogoś wyjątkowego ;-)
Miłego dnia :-)
anuszka
stara-czka
oj babeczki
dużo niedobrego za wami
mi ani razu nie udało się zajść . . .
zuza
ale gromadka 3+1
będzie się komu opiekować księżniczką
ja bym chciała trójkę
napewno wśród tego kobietke i może bliźniaki tak nieskromnie marzę
bo u mnie w rodzinie (dużej) zdarzały się dwujajowe co pokolenie
dużo niedobrego za wami
mi ani razu nie udało się zajść . . .
zuza
ale gromadka 3+1
będzie się komu opiekować księżniczką
ja bym chciała trójkę
napewno wśród tego kobietke i może bliźniaki tak nieskromnie marzę
bo u mnie w rodzinie (dużej) zdarzały się dwujajowe co pokolenie
smerfeta
I już po wizycie :-)
Lekarz podał że podstawą do badania przeciwciał przeciwplem. są problemy z aglutynacją nasienia (azospermia itp) a mój M na tym polu wygląda super więc nie ma co badać. Uf.. Ale ciągle sobie coś wkręcam, wymyślam co jeszcze zbadać... Póki co czekam co przyniesie druga faza cyklu :-) Ja skromnie chciałabym tylko dwoje dzieci :-)
Anuszka powodzenia w szpitalu! Fajnie że masz taką możliwość, ja muszę wszystko robić prywatnie. Wiesz wolałbym też powiedzieć że nie byłam w ciąży niż mieć pozamaciczną - sporo mi wyniszczyła w organiźmie. Wierzę że nam się w końcu uda :-)
Lekarz podał że podstawą do badania przeciwciał przeciwplem. są problemy z aglutynacją nasienia (azospermia itp) a mój M na tym polu wygląda super więc nie ma co badać. Uf.. Ale ciągle sobie coś wkręcam, wymyślam co jeszcze zbadać... Póki co czekam co przyniesie druga faza cyklu :-) Ja skromnie chciałabym tylko dwoje dzieci :-)
Anuszka powodzenia w szpitalu! Fajnie że masz taką możliwość, ja muszę wszystko robić prywatnie. Wiesz wolałbym też powiedzieć że nie byłam w ciąży niż mieć pozamaciczną - sporo mi wyniszczyła w organiźmie. Wierzę że nam się w końcu uda :-)
Ostatnia edycja:
smerfeta
Ha! Piaska to mnie zastrzeliłaś Jak zwykle co lekarz to opinia... norma.... w takim razie jeszcze podumam nad tym badaniem. Rozumiem, że jest to badanie z krwi? Czy mieliście określone na jakie przeciwciała przeciwplemnikowe? Bo lekarz powiedział, że jest ich tysiące Może sami sobie pójdziemy do labo i zrobimy... tylko potrzebowałabym info czy na czczo, czy coś przed badaniem zrobić itp itd...
smerfeta - jak będę w domu, to sprawdzę, co tam jest dokładnie napisane. Ale mężowi robili i z krwi i z nasienia. Z krwi mu nic nie wyszło, a z nasienia, ze ma bardzo silne na ++++ czyli najsilniejsza z opcji. Nie trzeba być na czczo.
Myślę, że takie badania możesz spokojnie zrobić gdzieś indziej i na pewno będzie taniej.
Myślę, że takie badania możesz spokojnie zrobić gdzieś indziej i na pewno będzie taniej.
reklama