reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

smerfeta - no o badaniach zadecydował lekarz, do którego się udaliśmy. Po prostu wyczytałam o nim na forum i stwierdziłam, że jak mam do jakiegoś chodzić, to niech to będzie specjalista. Wcześniej zrobiłam większość badań (wyczytałam w necie, co powinnam zbadać) i było wszystko ok, więc poszłam do niego. Czytałam jak wielu trudnym przypadkom pomógł, więc pomyślałam, że ma doświadczenie i przynajmniej nas pokieruje. Ale pragnę podkreślić, że posiadanie nawet silnych tych przeciwciał przeciwplemnikowych nie wyklucza naturalnej ciąży, czego jesteśmy przykładem. Jednakże na pewno baaaardzo utrudnia zadanie.

reklama
Piaska to skoro macie już diagnozę to teraz na pewno ruszycie z kopyta :-) Za godz pogadam o tych badaniach z moim gin ;-)

Zuzanka dzięki za info. Wiem że tak do końca nie da się zrezygnować tym bardziej że naokoło słyszy się o tylu naturalnych cudach, znam ich wiele :-) Więc wierzę że i nam się uda, ale jak napisała pewna dziewczyna na forum: Bóg szuka dla nas kogoś wyjątkowego ;-)

Miłego dnia :-)

oj babeczki
dużo niedobrego za wami
mi ani razu nie udało się zajść . . .

zuza
ale gromadka 3+1
będzie się komu opiekować księżniczką :-D
ja bym chciała trójkę :-D
napewno wśród tego kobietke i może bliźniaki :p tak nieskromnie marzę :-D
bo u mnie w rodzinie (dużej) zdarzały się dwujajowe co pokolenie

I już po wizycie :-)
Lekarz podał że podstawą do badania przeciwciał przeciwplem. są problemy z aglutynacją nasienia (azospermia itp) a mój M na tym polu wygląda super więc nie ma co badać. Uf.. Ale ciągle sobie coś wkręcam, wymyślam co jeszcze zbadać... Póki co czekam co przyniesie druga faza cyklu :-) Ja skromnie chciałabym tylko dwoje dzieci :-)

Anuszka powodzenia w szpitalu! Fajnie że masz taką możliwość, ja muszę wszystko robić prywatnie. Wiesz wolałbym też powiedzieć że nie byłam w ciąży niż mieć pozamaciczną - sporo mi wyniszczyła w organiźmie. Wierzę że nam się w końcu uda :-)

Ostatnia edycja:
smerfeta - no nie chcę tu podważać Twojego gina, ale mój mąż nie ma problemów z aglutynacją nasienia, a jednak ma te przeciwciała. Wiec nie do końca chce mi się wierzyć w te korelację.

Ha! Piaska to mnie zastrzeliłaś :szok: Jak zwykle co lekarz to opinia... norma.... w takim razie jeszcze podumam nad tym badaniem. Rozumiem, że jest to badanie z krwi? Czy mieliście określone na jakie przeciwciała przeciwplemnikowe? Bo lekarz powiedział, że jest ich tysiące:szok: Może sami sobie pójdziemy do labo i zrobimy... tylko potrzebowałabym info czy na czczo, czy coś przed badaniem zrobić itp itd... :zawstydzona/y::sorry:

smerfeta - jak będę w domu, to sprawdzę, co tam jest dokładnie napisane. Ale mężowi robili i z krwi i z nasienia. Z krwi mu nic nie wyszło, a z nasienia, ze ma bardzo silne na ++++ czyli najsilniejsza z opcji. Nie trzeba być na czczo.
Myślę, że takie badania możesz spokojnie zrobić gdzieś indziej i na pewno będzie taniej.

reklama
Do góry