reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

Uważam, że byłoby optymalnie jakby udało się zlikwidować domy dziecka, żeby dzieci trafiały jak nie do rodzin, które je adoptują, to do rodzin zastępczych, tych wiosek dziecięcych. Myślę, że dzieci muszą mieć dla siebie kogoś do kochania i żadna opiekunka tego nie zastąpi. Bardzo podoba mi się pomysł tych rodzin, które przyjmują do siebie wiele dzieci, nie adoptują ich, ale kochają i wychowują.

reklama
zuza
w październiku będzie 4 lata . . .
a składać wnioski można od 5?dobrze kojarze?
rodzina zastępcza u mnie jak najbardziej na tak ale mój P to chyba już nie bardzo chociaż wychował się w dużej rodzinie
no i nie mamy warunków mieszkaniowych narazie nawet na adopcję :’(

anuszka no wiesz mężczyźni trochę inaczej podchodzą do dzieci więc nie dziw mu się ,facet to był chciał swoje z krwi i kości ,po badaniach wszystko się wyjaśni :** i będziesz się cieszyć swoim maleństwem:tak:

boszsz jaki skwar nie wiem co robić :crazy:

cześć babeczki ..
ja wczoraj 2 razy pisałam posty wieczorem i 2 razy i wywaliło w kosmos...
puściłam wiec focha i wyłączyłam kompa :-D

Zuzuanka
a co ja czytam?pazurki robisz czy jestes kosmetyczką ?

Anuszka,Piaska
&&&&&&&&&&&&&&&& za dobre decyzje ;):)

ja tak rozmawiam z moim mężem wieczorami ,na ogrodzie..jest nastawiony na TAK ....tylko jak to mężczyzna zastanawia się czy da radę utrzymać 5cio osobową rodzinę ...a w zasadzie 6cio bo nasz golden prawa swoje ma :tak:

u nas też okropnieeee duszno!!:no:

mama05 robię pazurki :tak:

chyba każdy z mężczyzn ma obawy przed tym aby nie zawieść rodzinę i dać jej wszystko :tak:chodź znam takich co żyją z dnia na dzień :baffled: no u Nas też nie da się wytrzymać :angry: ja chcę deszczu już :confused::tak:

Zuza
pytam bo ja kosmetyczka :-p
u nas dzis na wieczór i noc zapowiadaja opady--->byle do wieczora wiec bo jest na prawdę ciężko ..
ja dzis miałam woskowanie całego bikini i czekam na chłopaka na masaż twarzy i zabieg z kwasem migdałowym ..niedawno miałam hybrydowy.

ja sie cieszę ,że mój mąż nie powiedział od razu nie ..
rozmawiamy sobie spokojnie..pytam Go czy wyobraża sobie jak robimy zakupy dla malca..jak przywozimy Go do domu...dzieci były by przeeeeeeeszczęśliwe..

aaaa Anuszka
mysle ,że jak jesteście 4 lata po ślubie to można chyba zacząć kurs-on tez troche trwa wiec akurat Wam 5 na liczniku slubnym wybije ;)
&&&&&

musi być 5 lat stażu aby rozpocząć starania się o adopcję ,a kurs trwa równo rok :tak:

mama05 a skąd jesteś ?bo jak blisko to może umówię się na jakiś zabieg kosmetyczny do Ciebie,ja uwielbiam dbać o siebie :tak:

Zuza
a to widzisz...ja doczytałam na forum gazety wyborczej ,że przed upływem 5 lat para zaczęła się starać ..chyba ,że im brakowało 2 m-ce do 5 lat ..

a do mnie masz chyba daleko bo ja Wielkopolska ..
a Ty robisz żele czy hybrydowe?

reklama
badania badaniami
a gdzie leczenie
może akurat coś zdiagnozuja

dobrze już wiedzieć co nie co na ten temat żeby potem w prosty sposób wytłumaczyć chłopowi :-D

Do góry