Uważam, że byłoby optymalnie jakby udało się zlikwidować domy dziecka, żeby dzieci trafiały jak nie do rodzin, które je adoptują, to do rodzin zastępczych, tych wiosek dziecięcych. Myślę, że dzieci muszą mieć dla siebie kogoś do kochania i żadna opiekunka tego nie zastąpi. Bardzo podoba mi się pomysł tych rodzin, które przyjmują do siebie wiele dzieci, nie adoptują ich, ale kochają i wychowują.
reklama
anuszka
stara-czka
zuza
w październiku będzie 4 lata . . .
a składać wnioski można od 5?dobrze kojarze?
rodzina zastępcza u mnie jak najbardziej na tak ale mój P to chyba już nie bardzo chociaż wychował się w dużej rodzinie
no i nie mamy warunków mieszkaniowych narazie nawet na adopcję :’(
w październiku będzie 4 lata . . .
a składać wnioski można od 5?dobrze kojarze?
rodzina zastępcza u mnie jak najbardziej na tak ale mój P to chyba już nie bardzo chociaż wychował się w dużej rodzinie
no i nie mamy warunków mieszkaniowych narazie nawet na adopcję :’(
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
anuszka no wiesz mężczyźni trochę inaczej podchodzą do dzieci więc nie dziw mu się ,facet to był chciał swoje z krwi i kości ,po badaniach wszystko się wyjaśni :** i będziesz się cieszyć swoim maleństwem
boszsz jaki skwar nie wiem co robić
boszsz jaki skwar nie wiem co robić
mama05
prrrryy szaaaalona :))
cześć babeczki ..
ja wczoraj 2 razy pisałam posty wieczorem i 2 razy i wywaliło w kosmos...
puściłam wiec focha i wyłączyłam kompa
Zuzuanka
a co ja czytam?pazurki robisz czy jestes kosmetyczką ?
Anuszka,Piaska
&&&&&&&&&&&&&&&& za dobre decyzje
ja tak rozmawiam z moim mężem wieczorami ,na ogrodzie..jest nastawiony na TAK ....tylko jak to mężczyzna zastanawia się czy da radę utrzymać 5cio osobową rodzinę ...a w zasadzie 6cio bo nasz golden prawa swoje ma
u nas też okropnieeee duszno!!
ja wczoraj 2 razy pisałam posty wieczorem i 2 razy i wywaliło w kosmos...
puściłam wiec focha i wyłączyłam kompa
Zuzuanka
a co ja czytam?pazurki robisz czy jestes kosmetyczką ?
Anuszka,Piaska
&&&&&&&&&&&&&&&& za dobre decyzje
ja tak rozmawiam z moim mężem wieczorami ,na ogrodzie..jest nastawiony na TAK ....tylko jak to mężczyzna zastanawia się czy da radę utrzymać 5cio osobową rodzinę ...a w zasadzie 6cio bo nasz golden prawa swoje ma
u nas też okropnieeee duszno!!
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
mama05 robię pazurki
chyba każdy z mężczyzn ma obawy przed tym aby nie zawieść rodzinę i dać jej wszystko chodź znam takich co żyją z dnia na dzień no u Nas też nie da się wytrzymać ja chcę deszczu już
chyba każdy z mężczyzn ma obawy przed tym aby nie zawieść rodzinę i dać jej wszystko chodź znam takich co żyją z dnia na dzień no u Nas też nie da się wytrzymać ja chcę deszczu już
mama05
Zuza
pytam bo ja kosmetyczka
u nas dzis na wieczór i noc zapowiadaja opady--->byle do wieczora wiec bo jest na prawdę ciężko ..
ja dzis miałam woskowanie całego bikini i czekam na chłopaka na masaż twarzy i zabieg z kwasem migdałowym ..niedawno miałam hybrydowy.
ja sie cieszę ,że mój mąż nie powiedział od razu nie ..
rozmawiamy sobie spokojnie..pytam Go czy wyobraża sobie jak robimy zakupy dla malca..jak przywozimy Go do domu...dzieci były by przeeeeeeeszczęśliwe..
aaaa Anuszka
mysle ,że jak jesteście 4 lata po ślubie to można chyba zacząć kurs-on tez troche trwa wiec akurat Wam 5 na liczniku slubnym wybije
&&&&&
pytam bo ja kosmetyczka
u nas dzis na wieczór i noc zapowiadaja opady--->byle do wieczora wiec bo jest na prawdę ciężko ..
ja dzis miałam woskowanie całego bikini i czekam na chłopaka na masaż twarzy i zabieg z kwasem migdałowym ..niedawno miałam hybrydowy.
ja sie cieszę ,że mój mąż nie powiedział od razu nie ..
rozmawiamy sobie spokojnie..pytam Go czy wyobraża sobie jak robimy zakupy dla malca..jak przywozimy Go do domu...dzieci były by przeeeeeeeszczęśliwe..
aaaa Anuszka
mysle ,że jak jesteście 4 lata po ślubie to można chyba zacząć kurs-on tez troche trwa wiec akurat Wam 5 na liczniku slubnym wybije
&&&&&
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
musi być 5 lat stażu aby rozpocząć starania się o adopcję ,a kurs trwa równo rok
mama05 a skąd jesteś ?bo jak blisko to może umówię się na jakiś zabieg kosmetyczny do Ciebie,ja uwielbiam dbać o siebie
mama05 a skąd jesteś ?bo jak blisko to może umówię się na jakiś zabieg kosmetyczny do Ciebie,ja uwielbiam dbać o siebie
mama05
Zuza
a to widzisz...ja doczytałam na forum gazety wyborczej ,że przed upływem 5 lat para zaczęła się starać ..chyba ,że im brakowało 2 m-ce do 5 lat ..
a do mnie masz chyba daleko bo ja Wielkopolska ..
a Ty robisz żele czy hybrydowe?
a to widzisz...ja doczytałam na forum gazety wyborczej ,że przed upływem 5 lat para zaczęła się starać ..chyba ,że im brakowało 2 m-ce do 5 lat ..
a do mnie masz chyba daleko bo ja Wielkopolska ..
a Ty robisz żele czy hybrydowe?
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
no to faktycznie kawałek ;-)
możliwe ,że tak jest ,że rocznikowo się też liczy ;-) ja robię i hybrydę i żel ale w domu mam mały kącik
możliwe ,że tak jest ,że rocznikowo się też liczy ;-) ja robię i hybrydę i żel ale w domu mam mały kącik
reklama