reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ach te chłopyyyy!!!!!!

reklama
Przyznaję mężowi medal za to że mimo tego że dzisiaj miał ciężki dzień w pracy to po powrocie do domu zrobił nam dobrą obiadokolację, bo ja nie zrobiłam obiadu gdyż nie miałam nastroju w dniu dzisiejszym na przebywanie w kuchni, gdzie zawsze mogłam natknąć się na teściową.

Mój to za niedzielę powinien dostać medal a dzisiaj ma wielkiego minusa. W ubiegłym tygodniu obiecał mi, że dwa albo trzy razy na tydzień będzie wracał na kąpanie małego i d...a. Oczywiście nie udało mu się dotąd i zapewne wcale nie uda. Wiem, że ciężko pracuje, ale sam decyduje kiedy ma kończyć, więc mógłby chociaż czasami wrócić koło 18:00. Przez pierwsze dwa miesiące po urodzeniu małego jakoś potrafił a teraz nie? :wściekła/y:

Taak nową mamę..już prawie cztery miesiące się zbierałam,żeby się zarejestrować, bo porady czytałam, ale na to nie było czasu, bo (i tu minus dla chłopa, bo:) "jak masz czas siedzieć na necie to masz czas na wszystko"..
fakt, czas tak, ale nie siłę i ochotę :wściekła/y:

tak na marginesie-jak umieścić suwak pod tą kreską?

tomas, ja też swojemu dałam wielki medal za całokształt:).A to my na balu przebierańców w zeszłym roku.Ja-wiadomo,czarownica,a obok mój M. -młodzian z lat 70tych:)Zobacz załącznik 325916
Ja jeszcze z ukochaną fajeczką:zawstydzona/y:.Rany...jak ciężko mi było rzucić...

super fotka, takie imprezki są fajowe :-). Bylam na takim przebieranym sylwestrze.

bardzo sie ruszyło wojsko nie wydaje dokumentów dopki nie unormuje sie sytuacja poniewaz jednym słowem policja spie............... Ma przyjechac 15.04. Czasem mam ochote pojechac i udusic meza ze bedac na 4 roku na studiach po przeterminowaniu paszportu nie wyrobił nowego. Tam niestety na 5 roku nie wydacza mezczyznie paszportu dopoki po uczelni nie skonczy wojska. Gdyby nie to to by był jeszcze jak byłam w ciazy. Tak wiec przewiduje maj
A wczoraj znalazłam złobek prywatny i za tydzien jedziemy obejrzec i wypełnic dokumenty. A w poniedziałek przerywam urlop na cel zwolnienia lekarskiego bo sie z tego wszystkiego pochoruje choc na 2 tygodnie.

o matko , ciągle cos :-( współczuję

Mój to za niedzielę powinien dostać medal a dzisiaj ma wielkiego minusa. W ubiegłym tygodniu obiecał mi, że dwa albo trzy razy na tydzień będzie wracał na kąpanie małego i d...a. Oczywiście nie udało mu się dotąd i zapewne wcale nie uda. Wiem, że ciężko pracuje, ale sam decyduje kiedy ma kończyć, więc mógłby chociaż czasami wrócić koło 18:00. Przez pierwsze dwa miesiące po urodzeniu małego jakoś potrafił a teraz nie? :wściekła/y:

a nie myslalas moze zeby przeniesc kąpiel na pozniejszą godzinę? Moze mąz wtedy da rade przyjezdzac. Mysle ,ze on chcialby byc z Wami na tą kąpiel.

a nie myslalas moze zeby przeniesc kąpiel na pozniejszą godzinę? Moze mąz wtedy da rade przyjezdzac. Mysle ,ze on chcialby byc z Wami na tą kąpiel.

myślę podobnie. Mój akurat ma zmianowy tryb pracy i nie zawsze może kąpać małą ale jak tylko ma możliwość to z wielką chęcią się do tego zabiera. Wiesz my, mamy spędzamy z dzieciaczkami mnóstwo czasu, oni też potrzebują tej bliskości ;-) ja myślę że mogłabyś spróbować zmienić godzinę kąpieli na późniejszą albo przynajmniej porozmawiać z małżem i ustalić w jakie dni mógłby przyjeżdżać do domu wcześniej :tak:

witam w innym wątku bo poza główny nie wykraczałam:-) ja swojemu daję wielki medal za to, że jak ma zmianę popołudniową i w weekendy zawsze robi mi śniadanie do łóżka:-)

reklama
Dziewczyny niby można przenieść kąpiel na późniejszą godzinę. Teraz mi to nie przeszkadza, ale co będzie gdy wrócę do pracy. Przeniosę, przyzwyczaję małego do późniejszego chodzenia spać i w efekcie później nie będę miała chwili dla siebie. Moja córcia od urodzenia była nauczona wcześnie chodzić spać i do dziś nie ma problemu ze spaniem przed 20:00. Zawsze po pracy poświęcam jej cały swój czas a wieczory mam dla siebie. Zwłaszcza, że pracując w szkole niejednokrotnie muszę wieczorami coś przygotować czy posprawdzać. Zajmując się dziećmi niewiele zrobię a P. nie zawsze będzie w domu wtedy gdy będę tego potrzebowała :-(

Do góry