reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

moim zdaniem nie moze byc cyklu bez jajeczkowania; ale nie jestem specjalista; musialabys poczytac gdzies...
co do suwaczka to rozumiem Cie dokladnie :-D ja tez sie cieszylam,ze mam ;-);-);-)

reklama
Joł joł :-):-):-):-)
Wpadlam polukac co sie tutaj dzieje.
wagnies tak to jest to lozko o ktorym pisalas. Po nim czuje sie lepiej ale bol powraca nietyle ze kregoslupa tylko rozchodzi sie od niego na boki. Czasami trudno mi doniesc 2kg siatke z zakupami
lenna hahahhaha polamalabym sie predzej na jodze niz cos nauczyla, nie mowiac juz o tym zeby mi pomoglo. Fajny pomysl ale chyba nie dla mnie...
idarnowska wierzymy w ciebie :-):-)
antiope ja tez mam problem podobny do ciebie i sowaczka wstawic nie moge...ale mimo moich nieregularnych wstretnych @ nie poddaje sie. Tylko narazie wyluzowalam i nie mysle o tym. Myslalam ze sie tak nie da ale jednak cos sie udaje.Pozdrawiam:-)
asialc fajnie ze spedzacie razem dzien. Dla Natalki to wielka frajda:-)

A ja dzisisaj na obiad nalesniki zaserwuje. Moj maz jest jeszcze w pracy dlatego mam jeszcze chwilke dla siebie. Pozdrawiam wszystkie :-D:-D:-D

Antiope Dostalam skierowanie na badania , ze wzgledu na moj ciagly brak czasu postanowilam je zrobic prywatnie<mowietutaj o tych podstawowych toxo,tarczyca.=,....> jednak cena jaka mialabym wydac w 1 miesiac mnie troszke zrazila...bylo to ok 350 zl.
Pani z ktora rozmawialam zapytala czy nie za wczesnie na takie badania ?Powiedziala ze moze lepiej wyluzowac a jakby co do[iero zaczac badania i wogole.
Nie wiem jak dlugo starasz sie o dzidziusia. Ja juz rok bedzie w sierpniu.

Witajcie!

Ja mialam na obiadku niespodziewanych gosci... przyjechal brat mojego meza z zona i mija chrzesnica... bylam strasznie zla ze nic wczesniej nie powiedzieli ze chca do nas przyjechac... ja nie mialam zamiaru dzis wogole obiadu gotowac, w lodwoce pustki... dostalam takiego przyspieszenia ze zdazylam posprzatac mieszkanie, meza na zakupy wyslac i na szybku upichcic lasagne do tego bylo czerwone winko a na deser tiramisu (dzis wyjatkowo to bylo dzielo mojego mezusia!!!!). No i przed chwila poszli sobie a ja moglam usiasc....

Bastra to moze zaaplikuj sobie takie masazyki przez 14 dni... sama po sobie wiem ze jak chodzilamn regularnie na lozko to kregoslup nie dawal mi sie tak we znaki....
Antiope witaj u nas! Mam nadzieje ze mimo swoich problemow szybciutko fasolka u Ciebie zakielkuje!

Izabelka, jak mały rozrabiaka? ;-) Ja też powinnam dostać lada chwila @ :-( Czuję, ze w tym miesiacu się nie udało. Ale to nic, w następnym będę miała już testy owulacyjne. Może się uda :-)

Antiope, ja właśnie zaszłam w ciążę wtedy kiedy przestałam się tym tak martwić i o tym mysleć :-) Będzie dobrze :-) Chyba i tym razem tak powinnam zrobić ;-) ale jeszcze jak pisałam wyżej wypróbuję z testami :-)

NieSamowita, nie miałam na myśli tego, że boję się kupować przez internet, bo często to robimy i jestem zadowolona. Tylko, miałam na myśli buty :-) To taka rzecz że lepiej sprawdzić, przymierzyć :-) I dlatego ja kupuję w sklepie :-D A zakupów z internetu mamy baaardzo duzo :-D

wagnies, no widzisz. Nawet niespodziewani goście nie są Ci straszni :-D Takie pyszności przygotowaliście.
A ja tam lubię jak ktoś wpada bez zapowiedzi, nawet jak nie mam nic do jedzenia, to jak przychodza zawsze coś wspólnie kombinujemy. Lubię gotować z przyjaciółmi :-)

Bastra w takim wypadku ja chyba też się wstrzymam z tymi badaniami na razie. Mnie też ciągle brakuje czasu (i pieniędzy).
Wstyd się przyznać, ale od paru lat już nie robiłam cytologii. Tłumaczę sobie, że pójdę jak wkońcu znajdę jakiegoś ginekologa, przy którym posanowię pozostać. Bo jak na razie kończy się naogół na jednej wizycie. Jakoś niestety na razie mam pecha i żaden mi nie odpowiada. Czy któraś z was zna jakąś dobrą ginekolożkę z Krakowa? To może trochę śmieszne, bo mam tyle lat, a jakoś wolę ginekolożki od ginekologów. Przed tymi drugimi się krępuję.
Co do tego jak długo się staram, to trudno powiedzieć. Dwa lata temu staraliśmy się przez dwa miesiące, potem znowu nie (choć co do dzidzi się nie rozmyśliłam, raczej co do faceta). Teraz chciałabym znowu. Intensywniej myślę o tym od paru tygodni.

Siemka wam laseczki...
Ja byłam na wsi u szwagierki,grilkowałam piwkowałam,dzisiaj ranow róciłams obie..takz emelduje sie teraz....
Fajnie tak z kumpelami troszk eposzalec,pożartować,popiwkować....goood...
Uwilbiam takie spotkanka,,,aż dod wóch dni na m sie zeszło....ale super...

Idarnowska widze,ze testy masz,a ile ich zakupiłaś??? Już jutro ten dzień:tak::tak:.
Niesamowita jak tam główka??
Antiope ja byłąm takim okazem,z apierwsyzm razem,a cykle bardzo nie regularne,,,:-)
Asia mnie głowa??a nigdy nie boli...od picia:-D,bo moż eod pogody tak,,hehe..ja wyszalała i zadowolona...miłego dnia z rodiznk.a,super macie...:tak:
Bastra jak plecki??
{POzdrawiamr eszteczke kobiałeczek.....

reklama
Ewcia81to mam nadzieję, że mnie też się tak uda. Ciekawa jestem, czy po urodzeniu dziecka @ Ci się wyregulował? Moja mama też miała nieregularne (choć nie aż tak jak ja) i jak urodziła moją starszą siostrę, to jej się wszystko unormowało. Okres jak w zegarku. Pewnie dlatego zaplanowanie mnie było już łatwiejsze :-):-):-)

Do góry