reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Hello lasencje :-)
Ja tylko na chwilkę i od razu przepraszam, że nie odniosę się do każdej z Was, ale za to wszystkie gorąco ściskam i buziakuję :tak::-D
Dziś 17 dc, byłam na Usg o 15:45-pęcherzyk 22 mm:cool2::-D endo 9 mm :-D, no i czekam na owulkę, od godziny mnie bardzo kłuje w podbrzuszu, więc może coś z tego będzie, ale tfu tfu tfu;-) nie zapeszam :tak::-)
Jutro na 8:15 jeszcze do ginka i w poniedziałek na USG.
Trzymajcie kciuki mocno dziewczyny :-)
Ja oczywiście za Was kochane ciągle zaciśnięte kciuki mam :-)

reklama
Witam wszystkich bardzo serdecznie, :happy:

poczytuję już Was od dłuższego czasu i postanowiłam w końcu napisać. Ja również staram się o dzidziusia i mam nadzieję, że to szczęśliwy miesiąc. @ powinnam dostać równo za tydzień (oby jednak jej nie było), co do objawów to mam: bóle głowy, bóle podbrzusza, bolące i wrażliwe piersi, temperaturę ciała 36,9 stopni. Niestety jednak wywnioskować z tego nie mogę czy to ciąża bo również objawy mogą być przed miesiączką. Test wykonam o ile miesiączka się będzie spóźniać. Mam pytanie, bo chciałabym też wykonać badanie krwi (które jest chyba pewniejsze?) po jakim czasie po zapłodnieniu badanie wykaże ciąże?

pozdrawiam, buziaki! :-)

Hej Hej dziewczynki :-)

Jestem już tak śpiąca, że ledwo widzę co piszę, ale napiszę ;-):-p:cool2:
Składam małe sprawozdanie :-D
Dzisiaj rano byłam na USG-pęcherzyk pękł-owulka była na przełomie soboty/niedzieli (wg lekarza), a że starania z M. szły pełną parą, także proszę o mocne zaciśnięcie kciuków:-):-D Od dziś luteina dopochwowo 2 razy dziennie po 1 tabletce, no i zobaczymy co z tego wyjdzie (mam wielką nadzieję, że coś lub raczej ktoś z tego wyjdzie :-D).

Ależ się tu cicho zrobiło...

Mallow, witaj :-)
Osobiście mnie się wydaje, że badanie z krwi (beta HCG), powinno wyjść od 7 dnia od zapłodnienia(ale nie od owulacji tylko od zapłodnienia). Gdzieś tak przeczytałam i mi w głowie zostało, oczywiście jeżeli się mylę, proszę o poprawkę :tak:W dniu @ lub w trakcie jej opóźnienia beta już powinna wyjść i oczywiście jest pewniejsza niż test z moczu :tak:
Witaj wśród Nas. Pisz często gęsto , no i powodzenia oczywiście :tak:

A gdzie reszta lasencji???
Buziakuję :-)

Hej Hej dziewczynki :-)

Jestem już tak śpiąca, że ledwo widzę co piszę, ale napiszę ;-):-p:cool2:
Składam małe sprawozdanie :-D
Dzisiaj rano byłam na USG-pęcherzyk pękł-owulka była na przełomie soboty/niedzieli (wg lekarza), a że starania z M. szły pełną parą, także proszę o mocne zaciśnięcie kciuków:-):-D Od dziś luteina dopochwowo 2 razy dziennie po 1 tabletce, no i zobaczymy co z tego wyjdzie (mam wielką nadzieję, że coś lub raczej ktoś z tego wyjdzie :-D).

Ależ się tu cicho zrobiło...

Mallow, witaj :-)
Osobiście mnie się wydaje, że badanie z krwi (beta HCG), powinno wyjść od 7 dnia od zapłodnienia(ale nie od owulacji tylko od zapłodnienia). Gdzieś tak przeczytałam i mi w głowie zostało, oczywiście jeżeli się mylę, proszę o poprawkę :tak:W dniu @ lub w trakcie jej opóźnienia beta już powinna wyjść i oczywiście jest pewniejsza niż test z moczu :tak:
Witaj wśród Nas. Pisz często gęsto , no i powodzenia oczywiście :tak:

A gdzie reszta lasencji???
Buziakuję :-)

nooo to trzymamy kciuki za Ciebie:-) i czekamy na 2 kreseczki

pozdrowionka i spokojnych snow dla tutejszych staraczek

Cześć Kobietki:-)
Daaaaaawnoooooo nie tu nie było ale jakoś tak się stało. Chyba chciałam od tematów tu obecnych, on mojej presji na ...

Kiniusia ja również trzymam kciuki za Ciebie

Pozdrawiam i ściskam i całuję Stare i Nowe Kobietki;-)

Witam
Stale trzymam kciuki za was dziewczeta, Kiniusia szczegolnie za twoje II kreseczki;-)
U mnie tez juz tydzien po owu. W poniedzialek mam zbadac progesteron. A poza tym wyczekuje czy @ przyjdzie czy nie;-)

Nie dziękuję dziewczyny, żeby nie zapeszyć ;-):tak::-D
Biedroneczko, super, że owulka była. Może jakaś fasoleczka z tego wyjdzie? Kto wie :-D Ja oczywiście trzymam mocno kciuki :tak:
Aaniu, co się dzieje? Zaniepokoiłam się :-(
Wszystkie staraczki oczywiście mocno ściskam i całuję :-)
Trzymam kciuki za Nas wszystkie :-)

Aaniu, co się dzieje? Zaniepokoiłam się :-(

Niooop jakoś się tak porobiło, że mnie nie było:-( ale u mnie wszystko wporządku - chociaż sama nie wiem. Zdrowotnie oki, gorzej z psychą... dziś nie będę smucieć bo przecież niedziela;-)

Kiniusiu a co tam u Ciebie ciekawego i mniej ciekawego??:-)

Od 13;30 czekam na kolędę i już mam dość...:wściekła/y:

Niooop jakoś się tak porobiło, że mnie nie było:-( ale u mnie wszystko wporządku - chociaż sama nie wiem. Zdrowotnie oki, gorzej z psychą... dziś nie będę smucieć bo przecież niedziela;-)

Kiniusiu a co tam u Ciebie ciekawego i mniej ciekawego??:-)

Od 13;30 czekam na kolędę i już mam dość...:wściekła/y:

Na jaką kolędę? Bo nie w temacie jestem :eek:
U mnie super, owulka była, w tym cyklu miałam monitoring, staranka były, teraz tylko czekać na efekty :cool2::-)
Nie smuć się w ogóle najlepiej, a nie tylko przy niedzieli, ale oczywiście zawsze możesz się wygadać, a my Cię wesprzemy :tak:
Buziaki :-)

reklama
Ja też jestem!!! :) mało zaglądam ale tak jakoś bywa...
U mnie okej czekam na koniec miesiaca i testowanie:)

Powodzenia dla was!!!
pozdrówki!;-)

Do góry