reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

witam wszystkie kobietki na tym forum
od 8lat staramy sie o dziecku mam nieplodnosc pierotna ,pco
juz nie daje rady z tym wszystkim
mialam hsg -jajowody drozne mialam laparoskopie po niej nic
przez clo mam wywolana owulacje i nic
juz nie mam sily z tym walczyc
teraz biore clo 2razy dziennie po 2 tabletki
mowie wam mysle io najgorszych rzeczach
pomozcie
A nie myslalas o In Vitro?

reklama
:confused:
wrocilam od ginka i dalej nic nie wiem...poogladala mnie tu i tam wysluchala o moich dolegliwosciach... zrobila mi usg i wyszla jakas biala plama w macicy i ginka stwierdzila ze to blona sluzowa i ze wyglada jej to na ciaze...ale jeszcze za wczesnie...i pobrala mi krew i wyniki dopiero w czwartek !!!!!!!:eek:...
chyba nie wytrzymam:rofl2:
wazne ze nie mam zadnych stanow zapalnych o ktore tak sie martwilam...

Kochana gratuluję:-)

A co do obiadku to napewno wymyślisz coś fantastycznego;-)

nie wiem może to Cię pocieszy że ja też się starałam kawałek czasu bo 3,5 roku, udało się ale w moim przypadku to była kwestia nieregularnych miesiączek i stresu. Za to moja znajoma po in vitro, inseminacjach 2 oraz 3 ciazach poronionych zaszła w ciążę po 5 latach bez niczego , to było dla niej ogromne zaskoczenie bo już położyła kreske i myslała o adopcji. Wiem ze łatwo się mowi ale nie możesz myslec o najgorszym, nadziej umiera ostatnia to moje motto i teraz wiem ze jest prawdziwe :-) moze jakis wyjazd troche relaksu i udało by się ? na mnie to podziałała kłótnia do południa i seks na zgode i po 3 tyg juz wiedziałam ze bedę mamą, a to odliczanie kiedy owu, prowadzenie zeszytu, mierzenie temp sprawdzanie sluzu itp to mnie tylko dobijało i jak tylko temp spadała ja w płacz bo wiedziałam ze znow sie nie udało. tak wyłam przez 3 lata więc doskonale Ciebie rozumiem ale pamiętaj nie wolno się poddawać :-) wierzę że Ci się wkrótce uda czego życzę Ci z całego serca

pomozcie

hej kochana.... rozumiem cie dokaldnie... ja tez mam pcos... nam sie udalo po 1 i pol roku... jestem w stanie sobie wyobrazic co czujesz... ja tez popadalam w depresje... pamietam jak nie mialam sie komu wygadac i wlasnie to forum mi pomoglo...
ja bylam na clo 6 cykli... pierwszy cykl z clo-1 tabletka raz dziennie-i nic... owulki nie bylo pecherzyki male... pozniej bralam 2 tabletki i clo zadzialal... owulka byla wszystko pieknie ladnie a tu nic... nerwy, placz, klutnie... ahhhh... bardzo zle wspominam to...
w koncu dziewczyny przekonaly mnie do mierzenia tempki... postanowilam brac 6 cykl clo, ostatni raz pomimo tego ze powinnam brac ok 8 cykli i miec wizyte z lekarzem... ale stwierdzilam ze musze odpocznac... bo jak nie bede neac clo i nie zajde w ciaze to sobie moge powiedziec ze to wlasnie dlatego ze nie biore go... natom,iast jak bralam to sie wkurzalam bo niby wszystko ladnie a tu nadal nic... i jaki tego powod!!!
i w cyklu w ktorym zaczelam mierzyc tempke zaszlam w ciaze... i wiesz co sie okazalo?? ze polozna zle wyliczyla mi owulke... powiedziala ze bedzie w 14dc a najwczesniej byla w 16dc bo w 17dc mialam skok tempki(mieszkam w uk i tutaj robia monitorowani cyklu tylko do owulki, nik nie sprawdza czy pecherzyk pekl i jak widza ze prawdopodobnie owulka bedzie to mowia do zobaczenia za pol roku)... widocznie moj tz ma slabe plemniczki bo nie przetrwaly w wczesniejszych cyklach 2 a czasem nawet 1 dnia...
polecam ci mierzenie tempki (my ci pomozemy w interpretacji), ja pilam siemie lniane (2 razy dziennie) do 14 dc i tak samo bralam wiesiolek do 14dc... do tego mialam lubrykant pre-seed-nie zabija on plemniczkow... tez uzywalam w szczesliwym cyklu :) (mialam susze po clo)... ja zuzylam 3 tubeczki (w opakowaniu jest 6)... niby pisza zeby wlac ,,tam'' cala tuble ale mozna po pol... ja tak robilam... i dobrze zeby facet na samym ,,koncu'' tez sobie troszke nalozyl... aha i staranka codziennie przed spankiem... poducha pod tylek i lulu :)
to wszystko co ja robilam i o dziwo zaszlam w ciaze :) zacznij od mierzenia tempki... i pamietaj o kwasie foliowym... i pamietaj zeby 3 przytulac sie do 3 dni po skoku tempki...

Ostatnia edycja:
SANDRUS DZIEKUJ CI ZA CIEPLE SLOWA SLUCHAJ POLECIALA DO APTEKI PO TEN PRE COS ALE TEGO NIGDZIE NIE MA
GDZIE TO MOGE KUPIC?
jestes kochana cudowna widze ze mnie rozumiesz

pomozcie
Witaj Kochana, nie możesz się poddawać.Każda z nas średnio co miesiąc przechodzi załamanie jak dostaje znienawidzoną@ musimy walczyć do końca tak jak Sandrahaha która też miała mega załamanie i widzisz wywalczyła fasoleczke:-) nam też się kiedys uda tylko że my potrzebujemy na to więcej czasu? tak to już niestety jest....:-(
Ja staram się już dwa lata mam endometrioze przed zabiegami był to III\IV stopień, jestem po dwóch laparo pół roku brałam danazol pózniej nic i za jakiś czas luteina i clo-zaczynam trzeci cykl:-( a endo znowu wraca:-(
Więc kochana trzymam kciuki:) pozdrawiam

Monika myślę że 8 lat to już sporo czy byliscie w klinice leczenia niepłodności...co mówią lekarze? Może czas już na inne metody tzn. inseminacja czy IVF...
Powiem ci że ja ponad 2,5 latach starań właśnie podchodzę do ICSI....
Pamiętaj żeby się nie poddawać...czasem walka o dzidziusia jest bardzo ciążka,męcząca i trudna...prawie każda jednak kiedyś się doczeka upragnionego dziecka!
Pozdrawiam !

Ostatnia edycja:
reklama
SANDRUS DZIEKUJ CI ZA CIEPLE SLOWA SLUCHAJ POLECIALA DO APTEKI PO TEN PRE COS ALE TEGO NIGDZIE NIE MA
GDZIE TO MOGE KUPIC?
jestes kochana cudowna widze ze mnie rozumiesz

kochana pre-seed jest ciezko znalezc w aptece... jest to dosc droga sprawa bo ok 100 zl... ja kupilam u uk na ebay od babeczki bo jej zostaly 4 (oczywiscie zaszla w ciaze dlatego je sprzedala), ja zuzylam 3 i w sumie jeden zostal :-) wiec oplaca sie... nie wiem dlaczego u nas ginekolodzy nie mowia o tym bo w usa jesli zaczynasz brac clo to lekarze wspominaja zaraz o tym lubrykancie... twierdza ze jest on niezbedny poniewaz clo wysusz sluz a nawet zmienia jego wlasciwosci... poczytalam na zagranicznych forach i kobiety chwalily wiec kupilam... i oplacalo sie...
mozesz kupic na allegro:
PRE-SEED LUBRYKANT DLA STARAJĄCYCH SIĘ (725303643) - Aukcje internetowe Allegro

albo na innej tronce... tanszy ale nie wiem ile przesylka:
PRE-SEED LUBRYKANT dla STARAJĄCYCH SIĘ - 6 aplikatorów - VITALMARKET -

naprawde bardzo polecam...

ja wiem kochana ze 8 lat to bardzo duzo... ale czy leczylas sie wczesniej... bo sama wiem jak to jest z pcos... na wlasna reke bez pomocy lekarza, bez cykli stymulowanych to szanse na dziecko bardzo bardzo male...
to jest pierwszy raz kiedy bierzesz clo??
on swietnie dziala na pcos... mi sie cykle zrobily 29 dniowe i ani dnia dluzsze czy krotsze... :tak::tak::tak: mierz tempke bo to bardzo pomaga... uwierz mi... ja gdybym nie mierzyla to pewnie nic by z tego nie wyszlo... ja jeszcze robilam testy owulacyjne takie paskowe-na allegro mozesz je kupic... one roznie wychodzily ale jak widzial ze kreseczka sie pojawia tzn ze owulka sie zbliza... pozniej dzien po pozytywnym tescie zaczelismy przytulanka... w sumie to 7 dni trwaly przytulanka... masakra :-):-):-D:-D zmeczeni jak nie wiem ale stwierdzilam ze nie odpuszcze... skoro mial to byc ostatni cykl to trzeba probowac wszystkiego... pozniej czekalam az tempka mi urosnie... wzrost byl w 17dc... wiec wiedzialam ze owulka prawdopodobnie byla dzien wczesniej... dlatego warto miec testy owulacyjne zeby zaczac staranka na dzien, dwa lub trzy dni przed owulka... jak testy wychodza ze owulka bedzie wiec nic tylko sie starac i czekac na wzros a pozniej do 3 dni po skoku staranka...

Do góry