reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

8 tydzień od OM a brak zarodka

Ogólnie to zazwyczaj puste jajo diagnozuje się, kiedy osiągnie ono przynajmniej 25mm przy braku zarodka, u Ciebie jest trochę mniejsze. Ale dziwna sytuacja z tym ciałkiem żółtym, wchłonęło się? Sprawdzałaś może przyrost bety?

reklama
Ogólnie to zazwyczaj puste jajo diagnozuje się, kiedy osiągnie ono przynajmniej 25mm przy braku zarodka, u Ciebie jest trochę mniejsze. Ale dziwna sytuacja z tym ciałkiem żółtym, wchłonęło się? Sprawdzałaś może przyrost bety?
Teraz nie sprawdzałam ale sprawdzałam przed świętami i miałam 6-7 tydzień tak mniej więcej jak z OM a jutro może pojadę zobaczyć betę. Nie wiem właśnie co z ciałkiem żółtym byłam w takim szoku i płaczu że nie zapytałam ginekologa

Dziwna ? Często jak dochodzi do obumarcia to i zarodek się wchłania. Zupełnie normalna sprawa n

Witajcie.
Jestem właśnie w 8 tygodniu od ostatniej miesiączki. Byłam w 6 tygodniu o był pęcherzyk ciazowy wraz z ciałkiem żółtym według opisu GS 22,67 mm a YS 4,30 mm ale bez serca po dwóch tygodniach czyli wczoraj byłam znowu u lekarza ale tym razem nie widział ciałka żółtego tylko pęcherzyk 21,04 mm bez serca. Stwierdził pusty jajo płodowe. Czy to możliwe i mogę liczyć jeszcze na cud ?
Na innym forum dziewczyna pisała że leżała w szpitalu i miała USG co dwa dni. Też podejrzewali co u ciebie ale serduszko zabiło przy 25mm pęcherzyka dopiero choć niby mówią że już powinno być przy 20mm. A jednak ciąża to nie matematyka, bądź dobrej myśli 🤞 trzymam kciuki 🤞

Na innym forum dziewczyna pisała że leżała w szpitalu i miała USG co dwa dni. Też podejrzewali co u ciebie ale serduszko zabiło przy 25mm pęcherzyka dopiero choć niby mówią że już powinno być przy 20mm. A jednak ciąża to nie matematyka, bądź dobrej myśli 🤞 trzymam kciuki 🤞
Po co dajesz złudne nadzieję. Dwa tyg po USG cisza cofnęła się w rozwoju, a ty piszesz że ma być dobrej myśli.

To nikt nie miał tak podobnie ? 🙁
Misialinka93 miałam podobnie jak Ty.
Ciąża wykryta bardzo wcześnie,najpierw podejrzenie pozamacicznej, później do 7 tygodnia puste jajo płodowe, dopiero pod koniec ósmego tygodnia zobaczyliśmy zarodek . Serduszko pierwszy raz zobaczyłam jak bije w 9 tygodniu ciąży .Na początku co tydzień, a później co dwa tygodnie chodziłam na wizyty. Był to dla mnie mega stresujący czas.
Jak pierwszy raz usłyszałam serduszko ryczałam w głos ze szczęścia i nie byłam w stanie się opanować.
Teraz mamy 18 tydzień i wszystko jest już w porządku.
3 mam za Ciebie/ Was kciuki.
Pozdrawiam serdecznie

Misialinka93 miałam podobnie jak Ty.
Ciąża wykryta bardzo wcześnie,najpierw podejrzenie pozamacicznej, później do 7 tygodnia puste jajo płodowe, dopiero pod koniec ósmego tygodnia zobaczyliśmy zarodek . Serduszko pierwszy raz zobaczyłam jak bije w 9 tygodniu ciąży .Na początku co tydzień, a później co dwa tygodnie chodziłam na wizyty. Był to dla mnie mega stresujący czas.
Jak pierwszy raz usłyszałam serduszko ryczałam w głos ze szczęścia i nie byłam w stanie się opanować.
Teraz mamy 18 tydzień i wszystko jest już w porządku.
3 mam za Ciebie/ Was kciuki.
Pozdrawiam serdecznie
Czytajcie ze zrozumieniem, zanim coś napiszecie....

reklama
Prawda jest taka, że żadna z nas nie jest lekarzem (chyba), pozostaje cierpliwie czekać i powtórzyć USG, ale nie liczyła bym na cud, chociaż takowe się zdarzają...

Miałam puste jajo płodowe, ale nawet na początku tak nic nie było, pęcherzyk rozwijał się pusty do 9tc w 10 poroniłam samoistnie.

Daj znać jak beta i czy będziesz potwierdzała wynik USG u innego gin?...

Do góry