Marca13
Początkująca w BB
Nawet nie chciała patrzeć . Powiedziała że USG najważniejszeTutaj wychodzi 64,3% przyrostu. A ginekolog coś mówiła na USG odnośnie tej bety?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nawet nie chciała patrzeć . Powiedziała że USG najważniejszeTutaj wychodzi 64,3% przyrostu. A ginekolog coś mówiła na USG odnośnie tej bety?
Czytałam o przypadkach, że z takimi przyrostami bety niewiele odbiegającymi od normy było wszystko ok. Na USG masz pęcherzyk, więc może zarodek się jeszcze pojawi. Trzymam kciuki.Nawet nie chciała patrzeć . Powiedziała że USG najważniejsze
To chyba to 1,05 cmA masz gdzieś podaną wielkość pęcherzyka ciążowego? Teoretycznie zarodek musi się pojawić zanim pęcherzyk osiągnie 25mm - do tego wymiaru zarodka może nie być. Jeśli pęcherzyk jest tej wielkości to niestety mówi się o ciąży bezzarodkowej.
I tak - lekarz ma rację - jak jest już uwidoczniony pęcherzyk, to najważniejsze jest USG i tylko na jego podstawie określa się czy ciąża rozwija się prawidłowo.
edit. Dojrzałam już na ostatnim zdjęciu GS 1,05cm - także zarodek ma jeszcze czas by się pokazać. Spokojnie czekaj do wizyty za tydzień.
Dziękuję. Uspokoiłas mnie trocheA masz gdzieś podaną wielkość pęcherzyka ciążowego? Teoretycznie zarodek musi się pojawić zanim pęcherzyk osiągnie 25mm - do tego wymiaru zarodka może nie być. Jeśli pęcherzyk jest tej wielkości to niestety mówi się o ciąży bezzarodkowej.
I tak - lekarz ma rację - jak jest już uwidoczniony pęcherzyk, to najważniejsze jest USG i tylko na jego podstawie określa się czy ciąża rozwija się prawidłowo.
edit. Dojrzałam już na ostatnim zdjęciu GS 1,05cm - także zarodek ma jeszcze czas by się pokazać. Spokojnie czekaj do wizyty za tydzień.
Trzymam kciuki za ciebie. Jedziemy na tym samym wózkuCześć u mnie też nie widać zarodka, dzisiaj 6+3, pojawił się pęcherzyk żółtkowy więc mam nadzieję że zarodek też się pojawi. Data miesiączki 4.02 ale owulacje miałam dość późno (robiłam testy owulacyjne) i była 20.02
Jak zwalnia?Twoja beta wcale ładnie nie rośnie. A zwalnia dopiero przy 6000 a nie przy 1000. Więc ja tutaj przygotowywałabym się też na negatywny scenariusz.