reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Brak pęcherzyka 24 dni po stosunku

Nie wiem kiedy była owulacja, ale plemnik przecież nie żyje tydzień :) Więc musiała być max. 2 dni po stosunku skoro doszło do zapłodnienia.
Screenshot_20210615_124442.jpg

reklama
Max to akurat żyje 7 dni i chociaż zdarza się to rzadko to nie jest to niemożliwe.
Data owulacji jest jednak kluczowa.
No i powiedz jak wyglądały te wyniki beta hcg

Plemnik potrafi i 7 dni przezimować nie tylko 2🤦‍♀️

Ok, czyli skoro jest to możliwe, to liczę na to, że na dniach pęcherzyk się pojawi... eh, zwariuje z tej niepewności :/

@Mama~dwójki Nie dziwię Ci się, że się martwisz. I z tego powodu lekarze zalecają wizytę 6-7tc, aby można było coś zobaczyć i pacjentki się nie stresowały. A miałaś jakieś zalecenia by tak często betę robić?

@Mama~dwójki Nie dziwię Ci się, że się martwisz. I z tego powodu lekarze zalecają wizytę 6-7tc, aby można było coś zobaczyć i pacjentki się nie stresowały. A miałaś jakieś zalecenia by tak często betę robić?
Betę robiłam na własną rękę :) na wizyty się czeka, a ja jestem bardzo niecierpliwa :) W poprzednich ciążach pęcherzyk był już w okolicach terminu miesiączki, beta w tysiącach na podobnym etapie co teraz. W 6+1 już widziałam serduszka. A teraz jest wszystko inaczej :/

Ciąża ciąży nierówna. Może faktycznie ciąża jest młodsza niż wynika to z OM.
Przyrosty masz ładne (no może oprócz tego pierwszego). Jeśli nie masz plamień/ nietypowych bóli, to pozostaje Ci czekać na kolejne USG. Samo badanie bety nie wskazuje, by coś złego się działo.

Każda ciąża jest inna, w pierwszej do zagnieżdżenia mogło dojść 6 dni po owulacji w drugiej 12 dni po owulacji i już jaka różnica. Póki co przyrosty są spoko i uważam, że jutro czy w czwartek będziesz widziała kropkę na usg[emoji16][emoji16][emoji16]
Betę robiłam na własną rękę :) na wizyty się czeka, a ja jestem bardzo niecierpliwa :) W poprzednich ciążach pęcherzyk był już w okolicach terminu miesiączki, beta w tysiącach na podobnym etapie co teraz. W 6+1 już widziałam serduszka. A teraz jest wszystko inaczej :/

reklama
Do góry