reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

6 tydzień brak zarodka

Marsylia

Zaciekawiona BB
Jestem w 6 t.c. wg wielkości pęcherzyka ciążowego, ginekolog stwierdził że nie widać zarodka i powiedzial, że wysłałby mnie do szpitala już, ale poczekamy jeszcze tydzień, żeby mieć pewność, że coś się nie pojawi. Wcześniej jak robilam betę rosła prawidłowo. Moje pytanie czy ktoś tak miał i pojawił się zarodek mimo podejrzenia pustego pęcherzyka? Czy nie za szybko lekarz z tym szpitalem się odezwał? Mówił też że jak jest ciąża bliźniacza jednojajowa może być zarodki widać z opóźnieniem.

reklama
Oczywiście, że za wcześnie! Też tak miałam...kazał mi czekać 2 tygodnie i też gadał o szpitalu....po tygodniu poszłam do innego lekarza i był zarodek z bijącym serduszkiem....tak więc w ogóle się nie przejmuj 🙂

Może ciąża jest młodsza. Ja mam tydzień młodszą niż z OM na przykład. Co prawda nie miałam takiej sytuacji jak Ty. Bo ja poszłam na wizytę to już było serduszko, ale powinnam. Była być w 7 tyg wtedy a byłam w 6

Tutaj podstawowe pytanie to jakiej dokładnie wielkości masz pęcherzyk?
Masz może zdjęcie z usg? Jest widoczny pęcherzyk żółtkowy?

Jestem w 6 t.c. wg wielkości pęcherzyka ciążowego, ginekolog stwierdził że nie widać zarodka i powiedzial, że wysłałby mnie do szpitala już, ale poczekamy jeszcze tydzień, żeby mieć pewność, że coś się nie pojawi. Wcześniej jak robilam betę rosła prawidłowo. Moje pytanie czy ktoś tak miał i pojawił się zarodek mimo podejrzenia pustego pęcherzyka? Czy nie za szybko lekarz z tym szpitalem się odezwał? Mówił też że jak jest ciąża bliźniacza jednojajowa może być zarodki widać z opóźnieniem.
Lekarza juz bym zmieniła, ja byłam w 5 tygodniu na usg (4tys +3 dni) i nie było jeszcze nic ! Tylko zmiany w macicy, ale nie znalazł nawet pęcherzyka. Potem byłam dokładnie w 8 tygodniu i juz był zarodek z serduszkiem. Daj sobie czas. Trzymam kciuki

Czemu uważacie od razu że to błąd lekarza?
Ja byłam w 6 tyg na usg i puste pęcherze, poczekałam 2 tyg i dalej puste i skończyło się łyżeczkowaniem.
Puste pęcherze się zdarzają i dobrze, że lekarz sygnalizuje, że może tak się skończyć.
Wszystko zależy od wielkości pęcherzyka, dlatego pytam i czekam na odpowiedź.

Ja byłam w 6 tyg na usg i puste pęcherze, poczekałam 2 tyg i dalej puste i skończyło się łyżeczkowaniem.
Puste pęcherze się zdarzają i dobrze, że lekarz sygnalizuje, że może tak się skończyć.
Wszystko się może zdarzyć, ale ja z własnego doświadczenia mowie ze u mnie jak leciał 5 tydzień nie było nawet pęcherzyka :)

Poczekać możesz oczywiście, zdążają się sytuacje, że serce pojawia się później, możesz zawsze też iść skonsultowac się z innym lekarzem może z lepszym sprzętem

Wszystko się może zdarzyć, ale ja z własnego doświadczenia mowie ze u mnie jak leciał 5 tydzień nie było nawet pęcherzyka :)
Tzn pęcherzyk pewnie już był ale lekarz nie znalazł

reklama
Do góry