Paulina9303
Zaangażowana w BB
Jak duży jest pęcherzyk?Z tego co zrozumiałam na obrazie usg widoczny jest pusty pęcherzyk, bez zarodka a co dopiero serca...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak duży jest pęcherzyk?Z tego co zrozumiałam na obrazie usg widoczny jest pusty pęcherzyk, bez zarodka a co dopiero serca...
Nie ma pęcherzyka, tzn nie widział go, pęcherzyk jak ciąża 6 tyg, nie pamietam rozmiaru, a zdjęcia nie zrobilTutaj podstawowe pytanie to jakiej dokładnie wielkości masz pęcherzyk?
Masz może zdjęcie z usg? Jest widoczny pęcherzyk żółtkowy?
Aaaa to źle przeczytałam. Jeśli obraz USG odpowiada 6 tc to faktycznie niepokojąceZ tego co zrozumiałam na obrazie usg widoczny jest pusty pęcherzyk, bez zarodka a co dopiero serca...
Pytanie czy ty w tym 6+1 miałaś pęcherzyk odpowiadający temu tygodniowy ciąży, czy ciąże miałaś młodszą?Ja tak miałam. W 6+1 wg OM był widoczny tylko pusty pęcherzyk. Tydzień później już zarodek i bijące serduszko.
Nie zgadzam się, że lekarz powinien już sygnalizować możliwość najgorszego. Zdecydowanie za wcześnie na takie diagnozy, zwłaszcza jeśli owulacja nie była monitorowana, nie ma co stresować ciężarnej, która i tak jest kłębkiem nerwów.
A w którym tygodniu ciąży jesteś wg ostatniej miesiączki? Też 6 tc?Nie ma pęcherzyka, tzn nie widział go, pęcherzyk jak ciąża 6 tyg, nie pamietam rozmiaru, a zdjęcia nie zrobil
7 tydziem, ale stwierdził gin że owulacja mogła się przesunacA w którym tygodniu ciąży jesteś wg ostatniej miesiączki? Też 6 tc?
Dokładnie uważam tak samo, że ok można zasugerować ale nie tak jak on - juz bym dziś panią wysłała do szpitala, ale poczekamy tydzien żeby się upewnić, mi się z nerwow słabo robiło w domu. Poza tym rozumiem, że moze być źle, ale poczekać spokojnie tydzien mogl, zamiast opowiadać mi jak w szpitalu będą mi poronienie wywolywacJa tak miałam. W 6+1 wg OM był widoczny tylko pusty pęcherzyk. Tydzień później już zarodek i bijące serduszko.
Nie zgadzam się, że lekarz powinien już sygnalizować możliwość najgorszego. Zdecydowanie za wcześnie na takie diagnozy, zwłaszcza jeśli owulacja nie była monitorowana, nie ma co stresować ciężarnej, która i tak jest kłębkiem nerwów.
Ja miałam sytuację, gdzie lekarz powiedział, że za 2 tygodnie serduszko się pojawi i że wszystko w porządku, a 2 dni później zaczęło się krwawienie... Drugi lekarz od razu powiedział, że to prawdopodobnie puste jajo i dziwne, że mój poprzedni lekarz tego nie zdiagnozował, więc dla mnie to był większy cios. Wolałabym, żeby ten pierwszy mi coś zasugerował, a nie dawał złudną nadzieję...Dokładnie uważam tak samo, że ok można zasugerować ale nie tak jak on - juz bym dziś panią wysłała do szpitala, ale poczekamy tydzien żeby się upewnić, mi się z nerwow słabo robiło w domu. Poza tym rozumiem, że moze być źle, ale poczekać spokojnie tydzien mogl, zamiast opowiadać mi jak w szpitalu będą mi poronienie wywolywac